7. joulukuuta 2008

kiireinen koeviikko..

Tässä viime viikon sunnuntain tunnelmia. Asian Cooking society järkkäs Sushi-workshopin ja käytiin ostamassa liput, jotta opittais valmistamaan sushia. Meilä oli yhteensä varmaan n. 20 ihmistä, kaikki ensikertalaisia. Sushin valmistaminen oli yllättävän helppoa, varsinkin kun kaikki ainekset tuotiin suoraan nenän eteen. Ehkäpä joku päivä innostutaan kotonakin valmistamaan omat sushit.
Tuli vielä oikein makoista sushia. Tehtiin yksi California Roll ja yksi Spicy Crab roll, josta riitti kyllä syötävää.
Jälkkäri oli joku todella erikoinen yllätysjuttu. Sellasen kumitaikinan sisään laitettiin punapapu-massaa ja sitten keitettiin pallurat vedessä. Ne piti syödä siirappikeiton kanssa. Maistoin kyllä, mutta varmaan ensimmäistä kertaa elämässä jäi jälkkäri syömättä.


Viikolla sain vähän luettua kokeisiin ja kävin töissä ja aika meni taas viilettäen.

Perjantaina illalla oli ensimmäinen koe klo 7. Jeps, perjantai-iltana kello 19. Mikä aika tämä on? Se oli espanjan kirjallisuuden koe, joka onneksi oli aika lyhyt ja normaalin 3h sijaan viivyin kokeessa vain tunnin verran. Sitten pitikin juosta nopeasti kotiin ja laittautua valmiiksi, koska oli yhden kaverin synttäri-illallinen keskustassa. Muut oli menneet jo edellä, joten kiirehdin perässä.
Ulos astuessa bussi sattui juuri ajamaan ohi, joten päätin hypätä siihen. Juoksin bussin kiinni, joka ystävällisesti pysähtyi keskelle risteystä ja nappasi mut kyytiin. Seuraavalla pysäkillä toinen kyytiläinen jäi pois, joten olinkin ainoa "asiakas". Kanadalainen ystävällisyys yllätti, taas kerran. Kuski uteli, minne olin menossa ja kun hän ei tuntenut osoitetta, hän otti radiopuhelimella yhteyttä työkavereihinsa. Lopulta sainkin yksityiskyydityksen bussilla keskustan Brew pubiin, jossa kaverit odottivat.

Aikaisemmin viikolla naapurin "campus corner storen" myyjä loistokkaasti edusti kanadalaisten ystävällisyyttä, kun juoksin illalla kaverin kanssa ostamaan Ben & Jerrysiä, mukana tasaraha. Hinta oli kuitenkin noussut (dollarin per purkki), joten meilla oli 2 dollaria liian vähän rahaa mukana. Myyjä tokaisi samantien, että "no worries, tuokaa huomenna loput rahat ja katsokaakin, että ette tuo niitä enää tänään illalla". Ulkona oli hirveä tuulinen vesisade, joten sehän sopi meille passelisti.

Perjantai-ilta meni taas Alfiesissä. Onneksi tämä oli vika kerta, kun se oli auki tänä vuonna, joten sinne ei tarvitse vähään aikaan mennä. Lähes kaikki vaihtarit oli taas paikalla, joten tanssilattialla ei paljon kanadalaisia näkynyt.
Lauantaina lähdettiin viimein kolmen viikon tauon jälkeen ruokakauppaan. Kokattiin makoisat munakkaat brunssiksi ja syötiin hedelmäsalaattia. Iltapäivällä katsottiin vielä linnanjuhlia netistä ja arvosteltiin vieraiden asusteita, tuttuun tapaan.

Illalla meillä oli "beverage & cheese" night täällä asuntolassa, pienimuotoinen hyvästely-kokoontuminen, koska monet vaihtarit lähtee tässä vkon, parin sisällä. Meijän house president oli käynyt ostamassa 150 dollarin edestä erilaisia juustoja ja keksejä, joita nautiskeltiin hedelmien ja suklaa fonduen kanssa. Erikoisin juusto mitä maistoin oli ehkä karpalo vuohenjuusto. Ei huono!

Juustomaistiaisten jälkeen päätin ottaa "ilta-unet" ja nukuin pari tuntia 8-10, koska kello 23 alkoi mun yövuoro kahvilassa. Meitä oli vaan 3 tyttöä koko yön töissä, klo 11 aamu 7. Asiakkaita riitti yllättävän paljon, vaikka oli lauantai-sunnuntai yö kyseessä. Aika meni todella nopeasti, hereillä pysyttiin kahvin voimalla, mutta kotiin päästessä väsytti todella paljon.

Tänään onkin ollut mainio talvipäivä. Pari astetta pakkasta, lunta maassa ja aurinko paistaa. Käytiin puistossa vähän lumisotailemassa kavereiden kanssa ja nyt pitäisi sitten vielä jaksaa opiskella pikkasen. Onneksi seuraavat kokeet ovat vasta perjantaina ja lauantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti