30. heinäkuuta 2009

Ärripurreja... %/~*$#[€{$£ ARGGHH!!!

Ei voi olla totta!
Ulkomailla opiskelevia suomalaisia kohdellaan kuin jotain alimman arvon kansalaisia.
Eilen kävin Sampo pankissa kyselemässä mahdollisuutta saada luottokorttia. Heillä kun kuulemani mukaan alle 26v asiakkaat saavat kaikki kortit ilman lisämaksua. Jei, ajattelin! Pitää vaan toimittaa opintorekisteri, josta ilmenee, että on tarpeeksi korkeakouluopintoja suoritettu. No problem.

Tänään menin takasin samaan konttoriin, opintorekisteri tulostettuna ja vielä kelan paperit mukana. Kahdesta naikkosesta satuin juuri väärälle palveltavaksi. Ei me anneta luottokortteja ulkomailla opiskeleville. Vai niin, eilen mulle sanoi tuo sermin takana oleva henkilö, että ei ongelmaa kun on paperit mukana.
Sitten soitettiin Sampon keskukseen ja jonotettiin puhelimessa 10min sanomatta sanakaan asiakkaalle. Siinä välissä muutama muu raukka eksyi samaan konttoriin, mutta nopeasti heidät saatiin lähtemään erilaisilla tekosyillä.

Mies asiakas eksyy kyseiseen konttoriin:
Ei me tässä osata neuvoa lainakoroista, ei tiedetä niistä mitään. Ainoo, mitä voidaan tehdä on varata sulle aika yläkertaan lainaneuvojalle. Ai asioit Espoon keskuksessa, no sun kannattaa sitten mennä sinne. Hei, hei.

Nuori nainen eksyy sisään:
Ei sun kannata meillä tiliotteita tulostaa, se maksaa sitten 3,80e per tiliote. Se on kallista. Hei, hei.

Puhelu jatkuu.. Mutta jos luottokorttia hakee, niin opintotuki pitää varmaan sitten siirtää tulemaan meijän pankkiin. -Tässä vaiheessa kuulostaa jo lupaavalta. Ai siellä ohjeistuksessa lukeekin niin, en huomannutkaan siitä visakortti-kohdasta katsoa. (DAA! Mistä sitten tutkit?)
Puhelu loppuu.

Joo, sori olet saanut väärää tietoa. Tuolla ohjeissa lukee, että pitää olla suomalaisen korkeakoulun opiskelija, jotta voi saada luottokortin. Jaahas. Hei hei.

MIKSI IHMEESSÄ? Ulkomailla opiskeleva on siis varmasti niin epäluotettava ja maksukelvoton, että ei sille uskalla luottokorttia antaakaan. Jaahas. Sama kelan opintotuki tulee kerran kuussa kun Suomessa opiskelevalle.

Sitten vielä HKL vetää meiltä täyden aikuisen hinnan joukkoliikenteessä. Ei ne ulkomailla opiskelevat ole oikeita opiskelijoita.. tai sitten luullaan, että meillä on liikaa rahaa, jos on varaa ulkomailla opiskella.

Perkule!

Tämän jälkeen voi taas vaan todeta, että onneksi alle kuukausi Suomesta lähtöön.

1 kommentti:

  1. Sinuna soittaisin luottokuntaan ja pyytäisin selitystä miksi et sitä saa ! Ja mitä Sampo pankkiin tulee... yritysasiakkaat on tärkeämpiä kuin "Matti-meikäläiset", valitettavasti.

    VastaaPoista