15. huhtikuuta 2010

holiday @ home

Kaksi viikkoa pääsiäislomaa on jo kulunut kotona Suomessa.
Olen viettänyt aikaa perheen kanssa, tutustunut uusiin sukulaisiin, nähnyt kavereita, istunut Helsingin kahviloissa (Café Espan pisteet tippuneet rutkasti alas!), järjestänyt huonetta, purkanut rinkan viime syksyltä, siis kesävaatteista -olen tehnyt kaikkea mukavaa, kaikkea paitsi koulutöitä. Esseitä ja esitelmiä, yksi koekin ovat edessä heti ensimmäisinä viikkoina kun menen takaisin Aberdeeniin.

Nythän näyttää pikkasen siltä, että en ehkä pääsekään takaisin opiskelemaan kun lentokoneen pitäisi maanantaina startata Helsinki-Vantaalta. Uskomatonta, että tulivuorenpurkaus Islannissa voi vaikuttaa koko Euroopan lentoihin. Toisaalta kuulostaa mahtavalta, jos luonnonmullistuksen takia pitää lomaa pidentää muutamalla extrapäivällä. Mutta, kaikki kirjallisuus mun esitelmiä ja esseitä varten on yliopiston kirjastossa, Aberdeenissä. Auts. Olisko tulivuorenpurkaus tarpeeksi hyvä syy anoa lykkäystä esseiden palautuspäiville?

On ollut hienoa lomailla kotona taas pitkästä aikaa. Jopa niin hienoa, että olen ruvennut miettimään jatko-opintojen suorittamista (lähinnä suorittamisen mahdollisuutta) koto-Suomessa. Nyt se on yksi mahdollinen vaihtoehto, vielä muutama kuukausi sitten ajatus ei olisi tullut kuuloonkaan. Mieluisia vaihtoehtoja löytyy lukuisia; Kanada, Ranska, Argentiina, Ruotsi, Britannia, Egypti!?!
Tuntuisi luksukselta pystyä asettumaan hetkeksi paikoilleen -omaan kämppään ja unohtaa ainainen rinkka/matkalaukku-elämä. Ainakin hetkeksi.

Kävin katsomassa viime viikolla ensi-iltaan tulleen "Aavikon Kukan". Todella upea tarina, vaan pikkasen kökkömäisesti toteutettu. Koko elokuva olisi voinut olla mielettömän hieno ja koskettava, mutta jätti lopulta aika naivin vaikutelman. Sääli, sillä odotin siltä paljon etukäteen. Pääosan näyttelijä on kaunis ja leffa saa paljon anteeksi käsittelemällä mielenkiintoista aihetta, mutta toteutus oli huono.

Kävin myös kattomassa Reindeerspottingin. Onpa nyt nähty pitkästä aikaa taas joku suomalainen leffa ja tietää mistä ihmiset puhuvat ja miksi sitä niin kritisoidaan. En ollut ollenkaan ymmärtänyt etukäteen, että kaikki videomateriaali on "realityä". Siis koko elokuva on joskus tapahtunut oikeasti ja juuri niin kuin ruudulla näkyy. Kyseessä ei ole mikään "tositapahtumiin perustuva" elokuva, vaan kuvaus suomalaisten narkkareiden oikeasta elämästä. Huvittavaa kyllä, en voinut olla miettimättä, että miten hirveetä, että tollaset narkkarit ovat olleet Euroopassa turisteilemassa ja levittämässä Suomi-kuvaa. Samalla löytyy taas uusi todiste siitä, että Suomen oikeuslaitos kusee ja pahasti. Systeemissä on vikaa.

1 kommentti:

  1. Vautsi, kuulostaa kivalta!

    Just tänään luin yhen blogista hauskan jutun: "Iceland, we said cash, not ash!" :) Oli mun mielest aika hyvä!! hahah.

    Mun ajatukset on taas mennyt enemmän siihen suuntaan, että olis mahtavaa mennä opiskelee maisteriks jonnekin muualle. Turussa en haluu olla. Ainakin siltä tuntuu nyt. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Turkuun mä sit varmaan kuitenkin jään.

    VastaaPoista