28. syyskuuta 2010

back on the island, 1st stop: London

Matka Argentiinasta Aberdeeniin koulunpenkille kävi Lontoon kautta. Oltiin siellä kaverin kanssa pari päivää. Heathrown lentokentällä kun taas käsiäpestessä vesi pärski joka suuntaan ja kasteli vaatteeet, tajusin olevani "back on the island". Loistokkaammin olis voinut mennä. Olin kovaa vauhtia tulossa kipeeksi ja kaverilla oli kymmenen rakkoa jaloissa. Yövyttiin 21-hengen unisex huoneessa White Ferry hostellissa, joka oli lähellä Victoria stationia. Kaiken laukkujen raahamisen jälkeen olin jo Buenos Airesissa valmis luovuttamaan matkalaukun ensimmäiselle vastaantulijalle, joten onneksi Lontoossa ei tarvinnut pitkiä matkoja laukkujen kanssa vaeltaa.


Nautittiin kuitenkin kesäisestä Lontoosta kaksi ensimmäistä päivää. Päästiin St. Jamesin puistoon ihailemaan pelikaaneja, joutsenia ja vetämään nokoset aurinkotuoleihin. Käppäiltiin paljon, tehtiin taas pakollinen visiitti Harrodsilla ja ihailtiin pubien kukkaruukkuja ja kukkaistutuksia.


Tavattiin illallisella yksi Kuubassa tavattu lontoolaistyttö, joka olikin juuri elokuussa käymässä päivävisiitillä Suomessa. Käytiin kans tsekkaamaassa yksi valokuvanäyttely National Portrait Museumissa ja muuten vaan nautittiin miljoonakaupungista, ennnen tänne Aberdeenin tuppukylään palaamista.


Lontoo ei ole mun lempparikaupunkeja ikinä ollut, eikä se ole sitä vieläkään. Täytyy myöntää, että tällä kertaa se näytti paljon houkuttelevammalta ja tuntui paljon myönteisemmältä kun ensimmäisellä reissulla marraskuussa 2006. Sen jälkeen mun Lontoon reissut on ollu enemmän tai vähemmän läpikulkumatkoja ja mm. yksi passinhakumatka pari vuotta sitten. On ihan eri juttu päästä nauttimaan lukuisista vihreistä puistoista ja kävellä kaduilla lämpimässä aurinkoisessa säässä kun juosta vesisadetta karkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti