20. marraskuuta 2011

jatko-opinnot; mitä ja missä?

Olen nyt vihdoin saanut jotain aikaseksi, mitä siis tulee jatko-opintoihin.. pienestä painostuksesta johtuen -"voisit tehdä listan, jota voidaan katsoa yhdessä kun tuut Barcelonaan" -tein tänään koko iltapäivän listaa eurooppalaisista yliopistoista, joihin voisin ehkä hakea opiskelemaan maisteria. Tässä ei varmaankaan vielä ole kaikki varteenotettavat vaihtoehdot ja toisaalta en kyllä todellakaan meinaa näihin kaikkiin hakea. Hakuprosessista on usein tehty niin vastenmielinen ja hankala, että siinä vaiheessa saadaan jo moni mahdollinen opiskelija rankattua pois hakijoiden joukosta. 

Tässä vähän osviittaa mun listasta.


En oikein osaa päättää olisiko vuoden vai kahden vuoden maisteri parempi, mutta tästä listasta löytyy nyt molempia vaihtoehtoja. Keräsin nämä kaikki tiedot EU:n mastersportal sivustolta, ja toivon, että ne pitävät paikkaansa. Kun sinne laittaa hakusanaksi "political science and international relations" niin se listaa noin 840 maisteriohjelmaa ympäri Eurooppaa lukuisissa eri yliopistoissa. Niitä oli yhteensä 85 sivua ja kävin ne kaikki läpi! Yhteensä 13 ohjelmaa taisi löytyä suomalaisista yliopistoista, mutta toistaiseksi vain yksi pääsi mun listalle. Tältä mun listalta löytyy kaikenlaista konflikteista, ihmisoikeuksiin, diplomatiaan ja kehitykseen. 

Noita reilua 800 maisteriohjelmaa selatessa vastaan tuli muutama hauska vaihtoehto. Meinaan kuka lähtee Venäjälle opiskelemaan demokraattista hallintoa (democratic governance)? Toisaalta voisi kyllä olla aika mielenkiintoista tutustua venäläisten demokratiakäsitykseen tarkemmin, koneiston sisältä.. mutta jätän sen suosiolla muille! Toinen hauska juttu oli Euroopan integroitumisen opinnot Ateenassa.. nyt just en ehkä lähtisi Kreikkaan opiskelemaan EU:sta.

Jos sitten saan haettua johonkin yliopistoon, ja onnistun sisäänkin pääsemään, niin valinta tulee olemaan vaikea. Löysin niin monta mielenkiintoista ohjelmaa, että minun voisi tehdä mieli opiskella monta erilaista maisteritutkintoa.

11 kommenttia:

 1. Hei hieno homma et sait listattua! Ja kauheen järjestelmällinenkin lista vielä :) Mä melkeen hain tonne Graduate Instituteen Geneveen, siel oli tosi hyviä ohjelmia! Mun yks kaveri joka on kotoisin Genevesta sanoi että se on tosi arvostettu yliopisto! Ja sieltä helppo sit työllistyä maisterin jälkeen ;)

  VastaaPoista
 2. Onnea hakuihin! Mua pelottaa jo valmiiksi, että näitäkin pitää ruveta lähitulevaisuudessa ajattelemaan.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä mietintöihin ja hakuun! :) Ateenaan ei kyllä kannata nyt ehkä lähteä opiskelemaan oikeen mitään. Voi vuodenkin tutkinto vähän venähtää, kun yliopistot on joka toinen päivä lakossa. :D

  VastaaPoista
 4. Laura; kiitos! Olen aika ylpeä, että sain tuollaisen listan tehtyä.. kai sitä oli pakko käyttää excel kurssilla opittuja taitoja ;) Satuin tutkimaan lisää tuon Geneven Grad Instituutin hakuprosessia ja voi jeesus.. 3 suosituskirjettä, lukion päättötodistus + muut peruspaperit. En ole hakemassa.. :)

  Hanna; kiitos vaan.. viime vuonna kun jätin tämän painajaismaisen prosessin tekemättä, niin se on nyt edessä. Pakko kai se on joskus tehdä, jos opiskelua haluaa jatkaa.

  Ionna; kiitoksia! Mietin tuota samaa Espanjan suhteen, että jos maan taloustilanne pahenee entisestään ja tekee Kreikat, niin kannattaako sinne edes hakea.. :)

  VastaaPoista
 5. Huh huh, aika ihailtava listaus! Mulla on valmistuminenkin vielä muutaman kuukauden päässä, joten lykkään saman tapasen listan tekoa koko ajan jonnekin hamaan tulevaisuuteen.... saako vaan jäädä hengaamaan auringon alle Nicaraguaan?

  VastaaPoista
 6. Oh. Mulle tuli tästä vaan ahdistus. Munkin pitäisi vissiin opiskella ensi vuonna. Tavallaan viihdyn kuitenkin ihan mielettömän hyvin tässä työssä. No, aion kuitenkin hakea jonnekin ensi syksyksi ja katsoa sitten että pääsenkö edes jonnekin :) Tekistikö tällaisen listan mullekin? Olisin kiinnostunut kieliestä, mediasta ja kansainvälisistä suhteista vähän! Kiits ;) Muchisimas gracias!

  VastaaPoista
 7. Luin tuota sun maisteriohjelmalistausta ihan fiiliksissä. Suustani kaikui vain, että "Voi, tuo näyttää kiinnostavalta. Ja tuokin, eikun tuo on vieläkin kiinnostavampi"! Tosi mielenkiintoisen näköisiä vaihtoehtoja, tulee ihan itsellekin hinku lähteä tekemään toista, etenkin johonkin katastrofeihin / konflikteihin liittyvää. Onnea hakuihin!

  VastaaPoista
 8. consuela: Mun mielestä hengailu auringon alla Nicaraguassa kuulostaa ihan täydelliseltä! :)

  aNNa: Mä teen varmaan ihan samalla tavalla.. saa nähdä minne sitä jaksaa hakea, mutta kattoo sitten minne tie vie. Saat kyllä tehdä ihan oman listan... mutta voin olla tukena! ;)

  Nauna: Kiitos, kiitos. Hakuprosessi onkin se kaikista vaikein, kun on vaikka mitä papereita, joita pitäis hankkia ja kirjotella. Eiköhän noista joku mielenkiintoinen löydy!

  VastaaPoista
 9. Niinpä, ja kun kaikki yliopistot vaativat ties mitä eri papereita. Kaverini on lähdössä Namibiaan, ja lupiahan varten piti hankkia keuhkoröntgenkuvat :D

  Olen myös antanut sinulle A Blog With Substance -tunnustuksen blogissani :)

  http://nauna.blogspot.com/2011/11/satunnaisia-tunnustuksia.html

  VastaaPoista
 10. Essi / ezzyh@hotmail.com24. tammikuuta 2012 klo 23.14

  Moi!

  Vasta löysin tämän sinun blogisi ja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja jäin koukkuun :). Lueskelen tässä näitä sinun postauksia uusimmasta vanhimpaan ja kun törmäsin tähän postaukseen ja huomasin tuolla listassa Marbella Universityn niin en voi olla kommentoimatta.

  Itse opiskelen tällä hetkellä kyseisessä yliopistossa Bachelor of Business -tutkintoa. Haluaisin huomauttaa semmoisen asian, että kyseinen yliopisto ei ole akkreditoitu, eli sitä ei ole tunnustettu/hyväksytty. He ovat hakeneet akkreditointia, mutta tämäkin prosessi vie aikaa vuosia. Kannattaa myös tarkistaa kaikki muutkin yliopistot mitä harkitset, että ovatko ne akkreditoituja. Nämäkin tiedot löytää sieltä koulun nettisivulta. Jos se koulu on akkreditoitu niin he kyllä tekevät sen siellä sivulla hyvin selväksi.

  Periaatteessahan akkreditointi ei takaa hyvää opetusta vaan nämä ovat yleensä yritysten ja järjestöjen erilaisia hyväksymis "leimoja". Suomessahan ei harrasteta akkreditointia, koska kaikki koulut ovat julkisia. Ainut poikkeus tähän taitaa olla Aalto Yliopisto.

  Miksi tämä on sitten niin tärkeää tietää? Jos haet töihin ulkomaille (erityisesti maihin, joiden mielestä heillä on paras koulutussysteemi, esimerkiksi Englanti, Sveitsi, Saksa yms.) he tarkistavat nämä ja he eivät lue sitä tutkintoa sitten oikeaksi tutkinnoksi.

  Itse koulusta minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Opetuksen taso on parempi kuin Suomessa, missä aloitin opiskelut. Koulu on vielä hyvin pieni, mutta se on ollut vain hyvä asia. Opettajilla on enemmän aikaa yksilöille ja kaikki pääsee varmasti osallistumaan tunneilla. Ja tämän koulun filosofia ja toimintaperiaatteisiin kuuluu sustainable development, ethics in business, self development and management. Eli emme käy läpi pelkästään tylsiä kaavoja ja laskuja, vaan opiskelemme myös itsemme kehittämistä, pohdimme miten voisimme auttaa maailmaa ja isoja yrityksiä menemään parempaan suuntaan ynnämuuta "viherpiiperrystä" :).

  Itse olen pitänyt tästä koulusta, mutta valitettavasti otan paperit Suomesta ulos, tämän akkreditointi asian takia. Monet ovat myös ihmetelleet sitä, että miksi suomalainen on täällä opiskelemassa, koska Suomessa on maailman parhaat koulut ja erityisesti espanjalaiset ovat kertoneet minulle, että suomalainen todistus on suuri etu jos hakee töitä tästä maasta.

  Ja vielä semmoinen asia, että kannattaa tarkistaa aina niiden koulutusohjelmien hakukriteerejä, koska ulkomailla moniin maisterin ohjelmiin vaaditaan väh.2-3 vuotta työkokemusta opiskelemaltasi alalta bachelor tutkinnon jälkeen.

  Tulipas paljon asiaa, mutta toivottavasti tästä oli edes jotain apua sinulle :).

  Niin ja Barcelonassa olisi semmoinen kuin European University, heillä on yliopistoja ympäri Eurooppaa, joten vaihtokin on helppoa ja mahdollista saman konsernin alla. En ole varma onko heillä sitä mitä haluat opiskella, mutta kannattaa tsekata mitä heillä on tarjolla.

  Jos on jotain kysyttävää vielä, niin laita vaikka mailia :).

  T. Essi

  VastaaPoista
 11. Hei Essi, suurkiitokset! Olenkin päätynyt hakemaan kahteen ohjelmaan; Barcelonaan ja Brysseliin. Rupesin heti tutkimaan Universidad Autónoman akkreditointitietoja, mutta mitään ei löytynyt. Ohjelma on kuitenkin "máster oficial" eli se taitaa olla standardien mukainen ja valtion hyväksymä. Olen nyt ihan sekaisin Máster oficial:in ja Postgrad:in erojen kanssa.. mutta eiköhän tämä tästä. :)

  VastaaPoista