6. marraskuuta 2011

mikä pettymys!

Tiedättekö sen Aleksille ilmestyneen suht uuden kahvilan? Sen, joka ulospäin näyttää oikein söpöltä ja sai minut innostumaan, että kerrankin Helsinkiin on ilmestynyt joku erilainen, ei Roberts, ei Wayne's tai muu ketjukahvila. La Torrefazione. En ole aivan varma, koska tämä kyseinen paikka on pulpahtanut ydinkeskustaan, mutta itse huomasin sen vasta reilu kuukausi sitten. Halusin heti mennä tsekkaamaan millainen paikka on kyseessä. Yritettiin sinne yksi sunnuntai Nicon ollessa Suomessa käymässä, mutta sisään ei mahtunut eikä meillä ollut aikaa jäädä odottelemaan vapaata pöytää, sillä sinä päivänä meitä odotti keskiyön Pariisi. Aina kun kuljen kahvilan ohi, se on täynnä väkeä. 

Tänään se päivä sitten koitti. Suunnattiin kaverin kanssa torreen kahville. Pienen odottelun ja pöydän vaihdon jälkeen saatiin söpö kulmapaikka aivan ikkunan vierestä. Siitä saattoi vilkuilla Aleksin meininkiä sivusilmällä. Olen koko viikon onnistunut säästämään ja vieläpä kuljettanut eväät töihin. Päätin siis tuhlata vähän enemmän ja tilata café mochan. Se maksoi 4,30e. Siis yli neljä euroa! Sellainen pieni kuppi. Eikä kahvi edes ollut erikoisen makuista. Kahvin lisuukkeeksi ei ostettu mitään sillä tarjonta oli aika olematon. Viereisen pöydän salaatti näytti kyllä herkulliselta. Kärpäsen kakan kokoinen macarone-leivos maksoi 2e. Se sai siis jäädä lasivitriiniin. Joku turisti erehtyi kysemään wlanin salasanaa. "I'm sorry, we don't have wifi here" oli myyjän vastaus. Ihmettelin, että miten joku voi tänä päivänä, vuonna 2011, avata kahvilan pääkaupungin keskustaan ja olla tarjoamatta wlania. Kuinka se on mahdollista? Vielä kun kyseessä on Helsinki, Suomen pääkaupunki. Eikö me olla maailmalla tunnettuja tällaisesta edistyksellisyydestä? Suomi -telekommunikaation edelläkävijä. Ratikassakin on ilmainen wlan. 

Sitten joku toinen turisti erehtyi pyytämään santsikuppia. Tavallista kahvia. (Kahvila oli muuten täynnä ulkomaalaisia, suomea kuuli melkein vähemmän kuin muita kieliä yhteensä.) Voi että. Myyjä vähän ihmetteli kun tämä tyttö tuli pyytämään santsikuppia vanha kuppi kädessään. Hänelle annettiin uusi kupillinen ja laskutettiin uudet 2,50e. Eikö ole erikoista?

Mulla meni heti kättelyssä maku koko kahvilasta. Miten huolestuttavaa, että on varaa pitää kuppilaa Aleksilla karseilla ylihinnoilla, pienillä kupeilla, ilman wlania ja ilman halvempia tai ilmaisia santsikuppeja. Ehkä juuri sen takia, että se sijaitsee Aleksilla ja muuhun ei ole varaa. 

Kaiken huippu oli se, että kuuden aikaan kahvila yhtäkkiä hiljeni ja ihmisiä liukui pois pikkuhiljaa, eikä uusia asiakkaita juuri tullut tilalle. Vähän yli kuusi kaveri meni kysymään, joko he olivat sulkemassa. Vastaus oli, että "itseasiassa olemme sulkeneet jo puoli tuntia sitten". WTF? Kello oli 18:10 ja he olivat muka sulkeneet putiikin puoli tuntia aiemmin. Kuka ihme pitää kahvilaa pääkaupungin keskustassa ja sulkee sen sunnuntaina ennen klo kuutta? Ja miksi ihmeessä?

Tuskin palaan Torrefazioneen enää koskaan. Ellen sitten ole todella epätoivoinen. Onneksi seurassa ei sentään ollut mitään valittamista.

Liiottelenko minä vai onko jollain kahvilanpitäjällä surkea käsitys kahvilan pitämisestä?

5 kommenttia:

 1. Tää on kai juuri se kahvila, joka sijaitsee 2. kerroksessa WTC:tä vastapäätä? Mä kävin siellä kavereiden kanssa elokuussa ja mä petyin myös.

  Paikka oli ihan tupaten täynnä, siellä oli järkyttävän kuuma, palvelu oli keskinkertaista ja jäätee mautonta.

  Tää ois varmaan ihan kiva mesta, jos ei ois aina täynnä ja niin kallis, mut enpä tiedä, meenkö koskaan käymään uudestaan. Wayne's Coffee on yksinkertaisesti luotettavampi, vaikka en tykkääkään ketjukahviloista. :/

  VastaaPoista
 2. Mulla on hiukan parempia kokemuksia ko. kahvilasta, tosin hinnoista oon kyllä samaa mieltä, sairaan kallista. Mutta silloin kun mä siellä kävin (ainakin tällöin) niin palvelu oli tosi ystävällistä ja ne osas tehdä erikoiskahvit hyvin. Tosin aina liikaa ihmisiä..

  VastaaPoista
 3. Ionna: Just se! Mieluummin laittaa ne rahat sitten paikkaan, josta tietää mitä saa. Hyvä, että joku muu on samaa mieltä.

  Annika: En muistanut, että olet kirjoittanut tuosta kyseisestä kahvilasta jo alkuvuodesta.. olenpas itse vielä kommentoinut sitä. Jos ne macaronet on hyviä, niin ehkä niille pitäis antaa mahdollisuus! :)

  VastaaPoista
 4. Siis noihan on ihan lentokenttähintoja! Eipä sillä, että juuri Hesan hintoja tietäisin, mutta kyllä yli neljä euroo on kyllä aika paha, etenkin jos kyseessä ei ole mikään iso kuppi jotain taivaallista.. !

  VastaaPoista
 5. Juu, älä viitti! Luulen, että lentokentällä on paljon kalliimmat hinnat, koska keskustassa Waynesissäkin cafe mocha taitaa maksaa 4,70 €. :) Tervetuloa vaan Suomeen.

  VastaaPoista