27. joulukuuta 2011

Vuosi 2011 pulkassa

Taas on aika muistella kulunutta, oikein tapahtumarikkaaksi osoittautunutta, vuotta.

tammikuu
Istuin kirjastossa maanantaista perjantaihin aamu ysistä vähintään ilta ysiin kirjoittamassa disseä, eli yliopiston lopputyötä aiheesta Latin American Integration, enkä välillä ymmärtänyt yhtään mistä oli kyse. Viikonloput möin sausage rolls'eja skoteille kauppakeskuksen ruokakojussa. Välissä luin tenttiin.
Oikeasti nautin kirjastossa viettämistäni ajasta.

helmikuu

Koko kuun kohokohta oli tietenkin lopputyön palautus. Toinen huippujuttu oli viikonloppu Lontoossa YK roolipelien merkeissä LiMUN -konferenssissa, jossa opin paljon uutta ja tapasin hienoja uusia ihmisiä.


maaliskuu
Äiti ja veli tuli moikkaamaan Skotlantiin ja olin kuuntelemassa Buena Vista Social Clubia, jei!

Katsokaa miten hienosti vanhat papat jaksaa jammata!

huhtikuu
Parasta oli Nicon ensimmäinen visiitti Suomeen. Sijaistaminen Helsingin ala-asteilla taas oli todellinen painajaismainen never again -juttu. Huhtikuu oli muutenkin hauska, koska pidettiin mm. Royal Wedding -bileet ja kaveri Suomesta oli käymässä Aberdeenissä. Stressasin myös tulevasta ja jatko-opinnoista. Hyvin vähän kuitenkaan tein mitään niiden asioiden suhteen. Yritin uskotella itselleni, että kaikki kyllä järjestyy.

Tornissa kattelemassa maisemia.
toukokuu
Yritin nauttia hirmusesti viimeisistä yliopisto-hetkistä, vaikka toisaalta ei olisi enää vähempää voinut kiinnostaa. Loppu oli niin lähellä, mutta lopputentit vielä edessä. Onneksi Suomi sentään voitti lätkän MM-kisat. Kaverin kanssa katsottiin haikeina Helsingin bileitä netistä.


kesäkuu
Pääsin näkemään lisää Skotlantia kun suunnattiin Nicon kanssa länsirannikolle lomailemaan. Ne oli huippupäiviä ja totaalisen rentouttavia. Poltin otsani auringossa. Skotlannissa!


heinäkuu
Heinäkuu oli täydellinen huippukuu! Ensin matkailtiin perheen kanssa Skotlannin länsirannikolla ja uskomattoman kauniilla Isle of Skye'lla. Sitten olin vihdoinkin valmistunut yliopistosta, heitin mustan lakin ilmaan -aivan kuten leffoissa (ja sain yhdestä silmäkulmaan -ei niin kuin leffoissa!). Lähdin huippuporukalla seikkailemaan Eurooppaan; häkellyttävään Prahaan, tanssimaan häitä Potsdamiin, haistelemaan Berliiniä ja Barcelonaa. Vietin vielä synttäreitäkin heinäkuun viimeisenä päivänä mökillä Järvi-Suomessa.

hattu lainassa
Berliini
elokuu
Sainkin toimia turistioppaana argentiinalaisille "sisaruksilleni". Yksi ikimuistoisimmista hetkistä oli visiitti Kouvolan argentiinalaiseen jätskibaariin, jossa omistaja Sergio oli innosta sekaisin saadessaan vieraakseen kolme argentiinalaista (ja minut ja äidin!). Hän rupesi jakamaan kymmenittäin lusikallisia eri makuisia jäätelöitä ja lopulta toi vielä pöytään ilmaisen ja taivaallisen herkullisen jätskilautasen.

Huom: kannattaa tutustua Caminitoon kera argentiinalaisten -saa varmasti ilmaista jäätelöä enemmän kuin jaksaa syödä!


syyskuu
Totuttelin uuteen työpaikkaan, aamuruuhkassa bussissa istumiseen ja uusiin työkavereihin. Juoksin ensimmäistä kertaa 10 km putkeen -Midnight Runissa!

lokakuu
Totuttelu töihin jatkui... kirosin sateen määrää ja pimeyttä! Palasin myös lapsuudesta tuttuihin maisemiin ja tuoksuihin Israeliin.


marraskuu
Pääsin nauttimaan Barcelonan auringosta, viettämään siellä ihanan viikonlopun uusien ja vanhojen tuttujen parissa. Silloin päätin, että haluan ehdottomasti Barcelonaan tekemään maisteria.

joulukuu
Stressasin ensi vuoden opinnoista. En oikeastaan saanut hakemuksia eteenpäin. Olin super mielenkiintoisella kurssilla ja luin hirmusesti, minkä johdosta innostuin jatko-opinnoista lisää. Vieläkään en vaan ole tehnyt mitään konkreettisia päätöksiä. Jätän ne muitta mutkitta ensi vuodelle!

Vuosi 2011 oli kyllä aika loistava vuosi! Koko vuoden aikana kävin 11 kertaa leffassa -mutta leffoja katsoin varmaan enemmän kuin ikinä. Söin vain 3 kertaa sushia -mutta kolmessa eri maassa. Vietin lentokoneessa yhteensä 61 h -onneksi vähemmän kuin viime vuonna. Olin 6 eri maassa -muutamassa pariin otteeseen ja harmikseni vain yhdessä uudessa paikassa. Kirjotin suurin piirtein 22 000 sanaa koulutöitä -ja vaan kevään aikana. Luin 14 kirjaa -onnistuneesti enemmän kuin viime vuonna.

Oikein räiskyvää ja mukavaa vuodenvaihdetta ja Uutta Vuotta 2012 teille kaikille!

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen vuosi sinulla takana. Toivottavasti myös ensi vuosi on täynnä onnea ja iloa. Feliz año nuevo!

  VastaaPoista
 2. Ihana neljän kuvan-kuva :)

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Nauna ja Emma! Toivottavasti tästä vuodesta tulee vähintäänkin yhtä hyvä kuin edellisestä! :)

  VastaaPoista