11. lokakuuta 2012

pinkkiä sen olla pitää

Koulu on pärähtänyt ihan täysillä käyntiin jotenkin turhan nopeasti. Ne ensimmäiset lepsuviikot meillä ei vielä ollut kämppää, joten en pystynyt ottamaan niistä kaikkea irti. Nytten onkin sitten pitänyt taiteilla lusikka-paistinpannu -ostoksien ja opiskelujen tasapainottamisen välillä. Ja mähän en voi päästää tuota appelsiinin puolikasta yksin kauppaan valitsemaan lakanoita ja muita tärkeitä ostoksia. Hän ei varmasti olisi yksin osannut tulla kotiin esimerkiksi näiden kanssa.


Selvisin aika hyvin undergrad -opiskeluista ilman sen suurempia ryhmätöitä. Muutaman kerran espanjan suullinen koe piti tehdä ryhmässä (se oli muuten ihan pehvasta, koska et voi vaikuttaa toisen ihmisen kielitaitoon ja saat sen perusteella arvosanan) Aberdeenissä. Nyt meillä on jokaisella pakollisella kurssilla ryhmätöitä! Ja mulla meni hermot mun kolmen hengen ryhmän kanssa jo ennen kun oltiin tavattu ensimmäisen kerran ryhmän kesken. Siis nää tytöt (saksalainen ja jenkki, vaikkei kai kansallisuudella ole väliä) ei edes osaa lähettää sähköpostia kahdelle henkilölle painamalla "vastaa kaikille" vaan vastaavat vaan mulle, niin että saan sitten forwardata niiden sähköposteja toisilleen. Meidän pitää sunnuntaiksi (!) tehdä yksi analysoiva demokratia-essee ja valmistella siitä presentaatio. Tää on ihan järkyttävää. Arvatkaa vaan mikä tämän tekstin kirjoittajan äidinkieli on?!?

Within Pzeworski´s article I believe their criteria is a good basis for determining wheter a country is a dictatorship or a democracy. However, in the case of Chile - quite a few of the rules were not concrete enough and allowed for our group to evalutate from a grey area how the rules should be interepreted. One area of speculation was that of contested elections. In the case of contested elections equal represenation seems to be an afterthought when discussing Chile´s indigenious population. Chile currently has 7-10% indiginuns poplulation yet does not have any represenation within the legislative branch. Also another are of discussion would that of the binomial elections. ¨Chile's method for choosing Congress is poorly conceived as well. By electing the top two finishers in each district, its practical effect is that the two main coalitions take nearly all the seats. 

Ajatuksenkulku on siis tätä tasoa. Ja eihän pienille kirjoitusvirheille voi mitään, jos tekstissä edes olisi jotain sisältöä. PRKL. Ei kai sitä oikein voi ryhmässä yhden henkilön kirjoittamaa osuutta uudelleen kirjoittaa kokonaan. Taidan olla kerjäämässä vihamiehiä (tai -naisia) jo heti ekoilla viikoilla. 

Tämän lisäksi meillä on vielä sellainen ekonomian ryhmätyö, joka on tähän asti sujunut hieman paremmin. Ryhmä ainakin vaikuttaa pikkasen järkevämmältä. Mutta ekonomia ei ole mun vahvuuksia ja olen ihan sekaisin, kun excelissä pitäisi laskea muun muassa maan x "GDP real", "GDP implicit deflactor" ja "CPI inflation". Say whaaat? 


Meillä on muuten huomenna taas paikallinen pyhä! Siis tää on jo kolmas tän alle kuukauden aikana mitä ollaan täällä oltu. Ihan uskomatonta. Tosiaan luulin, että Argentiinassa ollaan oikein laiskoja kun kerran kuussa on pitkä viikonloppu. Nyt tiedän, mistä ne ovat tämän perineet. Mutta eihän tässä mitään.. saan ihanan kaverini Lauran tänne visiitille seuralaisineen. Eipäs olla nähty sitten helmikuun 29. kun pikaisesti tavattiin Lontoon Heathrowlla.

P.S. Just off the record, nuo aseet taitaa olla ainut pinkki asia mitä tänne on tähän mennessä hankittu. 

2 kommenttia:

  1. Hehe, veikkaisin jenkkiä :D Piti oikein pari kertaa lukea, kun en oikein tajunnut mitään! Ymmärrän hyvin sun turhautumisen. Meillä oli Buenos Airesissa myös paljon amerikkalaisia vaihtareita ja proffan ilme oli näkemisen arvoinen kun amerikkalaisten piti pitää esitelmä. Se olikin ala-astetyylinen "kopioin kaiken tietosanakirjasta ja luen tekstin suoraan paperista" :P Ei puhettakaan mistään kriittisestä pohdinnasta tai edes asianmukaisista lähdeviittauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan oikein! Olen niin järkyttynyt.. tän tytön ainoat viittaukset on viiden rivin suorat lainaukset, joissa ei ole mitään järkeä. :)

      Poista