25. elokuuta 2014

Italia - Muurien ympäröimä Lucca

Palataan taas hetkeksi meidän toukokuisen Italian roadtripin maisemiin. Yksi yllättävämpi pysähdys matkan varrella tehtiin ihan Pisan liepeillä olevaan Luccan kaupunkiin. En ollut aiemmin edes kuullut kyseisestä paikasta, mutta onneksi yksi Nicon Italiassa asunut kaveri suositteli pysähtymään siellä kuullessaan meidän lomasuunnitelmista. 

IMG_3747
IMG_3837
IMG_3843
IMG_3863
IMG_3835
IMG_3801

Lucca on siitä mielenkiintoinen kaupunki, että koko sen vanhaa kaupunkia ympyröi suuri muuri. Renesanssin aikana rakennettu suojamuuri on vielä pystyssä, entisellään säilynyt ja muodostaa tänä päivänä suloisen kävelykadun, joka tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet sekä kivat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kaupungin ympäri kävelee muuria pitkin noin tunnissa.

IMG_3791
IMG_3789
IMG_3770
IMG_3786
IMG_3772
IMG_3765
IMG_3800

Me vietettiin Luccassa yhteensä puolitoista päivää ja se oli meidän mielestä ihan tarpeeksi. Vanha kaupunki on kuitenkin aika pieni, joten sen ehtii hyvin nähdä jo yhdessä päivässä. Turistien täyteläisen Pisan jälkeen Lucca oli todella virkistävä välietappi ennen Firenzeen saapumista. Luccassa sai kuitenkin tallustaa aika rauhassa, eikä ihmismäärä ruvennut häiritsemään. Kaiken kruunasi meidän mahdottoman söpö majapaikka - siitä ehkä lisää ensi kerralla. Kannatti siis pysähtyä Luccassa!

6 kommenttia:

 1. Hauska tuo jäätelövohveli"ilotulitus" :)

  Italia taitaa olla niin turistinen maa, että siellä melkein tarvitsee paikallisten neuvoja löytääkseen ne autenttiset ja kivat pikkukylät? Ja just noin niistä on kiva nauttia, päivä tai puolikas riittää ihan hyvin. Mulla oli myös Italian reissulla vuosia sitten paikallisen kaverin tekemä matkaopas, jossa oli parhaat pikkukylät itärannikolta, muuten ei olisi varmasti tullut moisiin paikkoihin edes pysähdyttyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkuttelee jäätelölle :)

   Joo, mä luulen kans, että pitäis aina olla paikallinen matkassa, joka osais viedä oikeihin paikkoihin. Ihanteellista olis ehkä aina viettää osa lomasta itsekseen ja osa paikallisten kavereiden kanssa, jotka tietäis missä käydä ja missä ei :)

   Poista
 2. Sipseja ja aperolia vanhassa kaupungissa, mmmmm... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti Luccassa mun mieltä lämmitti toi pulujen syöttämisestä kärähtävä sakko, olispa muissakin kaupungeissa sama politiikka :P

   Poista
  2. Joo sakot on kivoja, jos joku vielä jaksaa valvoa niitä ;) Ja jos pulut ei ole liian omatoimisia ja näyki ruokiaan kadulle heitetyistä roskista. Paitsi jos roskaamisestakin sais sakon, heeei! Sen päivän, jos näen täällä, niin tarjoan kaikille halukkaille kierroksen aperoleja :D

   Poista
  3. Joo, no siitä en tiedä :P

   Poista