2. heinäkuuta 2015

Suomen upea saaristo

Kesäkuu meni ohi ihan hujauksessa, koska puolet siitä kului maailmalla. Nyt kauniit kesäillat ja Suomen suvi on vienyt mennessään. Juhannusta päästiin viettämään kauniiseen saaristoon Inkoon lähelle ystäväpariskunnan omaan saareen. Enkä ole voinut taaskaan todeta muuta kuin, että on tämä Suomi ja Suomen kesä niin kaunis!

The prettiest midsummer eve I've experienced...

kuvassa jo hiipunut juhannuskokko

Viikkoa myöhemmin löydettiinkin itsemme yhdestä Helsingin saarista, nimittäin Seurasaaresta. Tästä meiltä Töölöstä ei ole sinne kovinkaan pitkä matka, varsinkaan jos pyrähtää paikalle pyörän selässä. Jätskit vaan kikkarilta käteen ja saarea tallaamaan. En ollut koskaan aiemmin eksynyt sinne sivusaarelle (Pukkisaari), josta tämä alla näkyvä kuva on otettu. Siellä vasta rauhallista olikin. Ja sinne sai kävellä ihania pitkospuita pitkin, ne on aina olleet mun lemppareita. Nuorempana partiolaisena toivoin joka kerta vaellukselle lähtiessä, että matkalla löytyisi edes yhdet pitkospuut reitin varrelta. 

Rain, hail and some sun today...

näkymä Pukkisaarelta - uskoisiko tän olevan Helsinkiä ollenkaan?

Viime viikonloppuna päädyin ensimmäistä kertaa ikinä Pihlajasaareen. Ystävät sai loistavan idean tehdä kesäretki Pihlikseen. Minäkin siis alkuperäisenä helsinkiläisenä astuin saarelle ensimmäistä kertaa. Tuuli oli itse asiassa aika kova, eikä takki olisi ollut turha väline ottaa matkaan mukaan. Jotkut rohkeat makasivat pyyhkeiden päällä rantahiekassa pelkissä bikineissä, vaikka itse kaipasin kotiin jäänyttä kaulahuivia. Saaren ainoasta ravintolasta sai muuten todella hyvää lohikeittoa yllättävänkin sopivaan hintaan, se onneksi lämmitti ainakin hetken. Ensi kerralla sitten omat retkieväät mukaan.

First time in #Pihlajasaari for me...

Pihlajasaaren syötävän suloiset pukukopit

Pihlajasaaren valloituksen jälkeen keksittiinkin, että tämän kesän tavoite on tutkia lisää erilaisia saaria. Niitähän täältä Suomen kamaralta löytyy. Katsotaan eksytäänkö vielä toistekin pääkaupungin ulkopuolelle saaria valloittamaan, nimittäin löytyyhän niitä aikamoinen määrä ihan täältä Helsingistäkin.

Tämä kertomus on osa Instagram Travel Thursdayta ja kuvat puhelimella räpsästyjä. Muita Instagram Travel Thursdayn postauksia voi käydä kurkkimassa järjestäjien (Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca) blogeista. Lisätietoa itse tempauksesta sekä ohjeet voi lukea täältä. Minut löytää instagramista nimimerkillä @annikaig ja kyseisen linkin takaa voi katsella kuvia, vaikkei omaa instagram-tiliä omistaisikaan.

24 kommenttia:

 1. Helsingin ja ylipäänsä Suomen saaret <3

  Pitkospuista voin vinkata, että Laajalahdelta, siitä Otaniemesta vähän pohjoiseen, löytyy niitä aika liuta ihan komeissa lintumaisemissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Pitäisi päästä ihan kunnolla vesille muitakin saaria tutkimaan :)

   Kiitos, pitänee suunnata joku kaunis kesäpäivä Laajalahteen!

   Poista
 2. Toi eka kuva on kyllä niin ihana! Siinä on just
  Niin täydellinen juhannus tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on mustakin. Oli ehkä ihan täydellisin juhannustunnelma koko juhannuksen ajan :)

   Poista
 3. Voi vitsit, ihania kuvia ja ihana Suomen luonto! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan kesäisiä kuvia! - Tänään just käveltiin kolmisen kilometriä pitkospuilla täällä Porin suunnalla, ja kyllä, niissä on vaan jotakin erityistä! Itsekin olen aina innoissani, kun sellaisia on matkan varrella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin! Tulee ihan seikkailija-fiilis :)

   Poista
 5. Niin kauniita kuvia Annika! Pitkospuut miellyttää muakin.. niitä oon nähny ennätyksellisen paljon tänä kesänä telttaillessa ja patikoidessa. Saaret on tän kesän osalta vielä oikeastaan Nuuksion pikkusaarta lukuunottamatta tutkimatta, ehkä varmaankin Javan kuntoutuvan polven vuoksi. Täytyy pitää reitit vielä kohtuullisina että se jaksaa. Vois kuitenkin harkita jotain saarikeikkaa ilman koiraa... sillon täytyy ehkä meloa itse paikalle ja jättää hauva hoitoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kea. Sulla on ollut ihan kunnon telttailu-kesä! Toivottavasti Javan polvi paranee pian!

   Poista
 6. Saari-tunnelmissa sinäkin. :) Mä en oo tuolla Pihlajasaaressa vielä käynytkään, pitäisi ottaa ihan asiaksi tässä lähiviikkoina pinkaista sinne kesäpäivää viettämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vähänkö hauska sattuma :)

   Sinne Pihlikseen pääsee muuten myös telttailemaan viikonloppuisin.

   Poista
 7. Ehkä teidän täytyy tulla TammiSAAREEN sitten elokuun alussa Nicon kanssa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Olis tosin hyvä juttu, jos säkin olisit sillon paikalla ;)

   Poista
 8. Ihania Suomi-kuvia! Nyt tekisi mieli pakata kamat kassiin ja lähteä takaisin sinne suunnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Eiköhän siellä Norjassakin ole vastaavia upeita maisemia :)

   Poista
 9. Saareen tekisi meidänkin mieli. Mutta nyt ollaan kiinni pihassa ja sen salaojissa tämä kesä. Jos voitan lotossa, ostan kyllä veneen. Kotkan edustalla on kauniita saaria pilvin pimein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vene olisi kyllä huippu. Onni on oma piha!

   Poista
 10. Mahtavia paikkoja, erityisesti tuo Pukkisaari pitää laittaa korvan taa, kiitti siis vinkistä! Ja terkkuja uudesta kodista, pidän teille peukkuja joka päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä Helsingissä ihan helsinkiläisellekin paljon tuntemattomia paikkoja. Niitä vaan harvoin muistaa sillon, kun aikaa olisi :)
   Hurjasti onnea uuteen kotiin! Meillä etsinnät vaan jatkuu..

   Poista
 11. Saaret ja saunat on parasta Suomea. Pitkospuista nyt puhumattakaan! Yritin taalla kerran selittaa, etta tahtoisin trekkaamaan pitkospuille, mutta en tieda, meniko mun viesti ihan perille ja oisko sellaista paikkaa olemassa :) Ehkei ihan pyorailymatkan paassa ainakaan. Ihana lukea naita kesapostauksia, vaikken aina voikaan kommentoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Löytyyköhän Argentiinan vaellusreiteiltä pitkospuita ollenkaan. Pitäisi kysyä joltain asiantuntijalta!

   Poista
 12. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Retkiä Suomen saaristoon odotellessa, vielä viikko pitäisi jaksaa näitä helteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Tervetuloa Suomeen retkeilemään, täällä ei tartte helteessä hikoilla ;)

   Poista