29. lokakuuta 2015

Marraskuuta pakoon!

Argentina, Chile, Perú 067


Enää 13 päivää ja me lähdetään marraskuuta karkuun toiselle puolelle maailmaa. Arvaatte varmaan aika nopeasti minne! Johan tässä alkaa kohta olemaan kaksi vuotta aikaa viimeisestä reissusta Argentiinaan, joten nyt on korkea aika lähteä perhettä moikkaamaan. Maassa ei tällä kertaa ehditä olla kuin kaksi viikkoa ja risat, mutta meinaan silti poiketa myös Mendozaan vaihtoaikojen perhettä moikkaamaan. Edellisestä Mendozan reissusta kun on jo yli viisi vuotta aikaa.

Olen hurjan innoissani lähenevästä reissusta, vaikka lentomatka tuleekin olemaan erityisen rankka. Meillä on nimittäin ensimmäistä kertaa ihan hullu lentoreitti Helsingistä New Yorkin kautta Buenos Airesiin. Ei vain yksi pitkä lento, vaan kaksi (!) pitkää lentoa. Paluumatkalla meillä on näillä näkymin jopa 10 tuntia aikaa tallustella Ison Omenan katuja. Jos siis pääsemme mutkitta maahan, siitä kun ei ikinä Jenkkien kanssa voi olla täysin varma.

Eikä tässä vielä kaikki. Argentiinassa oli viime sunnuntaina historialliset presidentinvaalit, koska ensimmäistä kertaa ikinä vaaleissa mennään toiselle kierrokselle. Tämä toisen kierroksen vaalipäivä sattuu tietenkin meidän matkalle, joten päästään fiilistelemään vaaleja ihan livenä. Vaaliuutinen meinasi tuoda mutkia matkaan, koska en missään nimessä haluaa käyttää vaalipäivän jälkeistä yötä bussimatkaillessa vaan viettää vaalivalvojaisia ensimmäistä kertaa Argentiinassa ja tietää etunenässä kenestä mahtaakaan tulla maan uusi presidentti. Rouva K menee vaihtoon joka tapauksessa ja seuraava vallankahvan hallitsija on vastakkaista sukupuolta.

Tyypillistä mun tuuria, että Argentiinassa on tietenkin tällä hetkellä meneillään yksi vuosisadan kylmimmistä keväistä. Onneksi jopa ne 20 astetta on kuitenkin aika paljon enemmän lämpöä, kuin mitä Helsingissä lupaillaan. Peukut pystyyn, että aurinko porottaa ja lämpöasteet nousee!

Kuva juurikin kuvan kauniista Mendozasta kuuden vuoden takaa.

8 kommenttia:

 1. Oi ihanaa! Varmasti on jo ikävä perheen luo. Mukavaa ja sujuvaa matkaa teille, ¡Que lo pasen bien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muchas gracias, aurinko-breikki tulee tarpeeseen! :)

   Poista
 2. Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta pitkistä lennoista huolimatta. Olin itekin Argentiinassa sen yhden kerran juuri marraskuussa... näihin aikoihin pitäisi kyllä joka vuosi ymmärtää poistua Suomesta. :) noh, mä lähden sentään sinne Skotlantiin joulukuussa. Meidän täytyy muuten nähdä kun olette palanneet, järkkäilen taas vaikka jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuun pitäiskin olla sopiva kuukausi vierailla Argentiinassa, kun vielä ei ole liian kuuma. Toivottavasti ei nyt kuitenkaan palella sentään.. Edinburgh on ihana joulukuussa, se valaistus ja joulumarkkinat! Joo, nähdään ihmeessä joulukuussa, olisi tosi kiva :)

   Poista
 3. Hyvää reissua! Tuo New Yorkin kautta matkustaminen on houkuttanut meitäkin, mutta toistaiseksi ei olla viitsitty lasten kanssa valita sitä vaihtoehtoa. Tai sitten pitäisi olla pari yötä New Yorkissa. Me ollaan menossa joululomalla Argentiinaan, tällä kertaa lennetään Madridin kautta Iberialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vähän rankka toi Jenkkien kautta lentäminen, mutta tällä kertaa "edulliset" lennot oli sen arvoiset. Lasten kanssa voisi olla vähän liikaa :) Ihanaa, että tekin pääsette etelän aurinkoon tänä vuonna!

   Poista
 4. Toivottavasti teidän reissu meni hyvin ja mielenkiinnolla odottelen kokemuksia bloginkin puolelle! :) Kylmyydestä puheen ollen, Bariloche oli meidän reissun ehkäpä kylmin paikka, ihan jäätävä tuuli ja lähtiessä pois oli läheisillä vuoristoteillä lumikinokset maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu meni tosi hyvin, teilläkin näytti menneen :) Yritän pian kirjoitella tännekin jotain kuulumisia.
   Mä en ole päässyt käymään Barilochessa, mutta Argentiinassa se onkin nimenomaan "talvilomakohde", joten en yhtään ihmettele!

   Poista