8. maaliskuuta 2016

Miten kävi Madridissa?

P1020483 P1020679 P1020510 P1020710 P1020635

Pikabreikki Madridissa helmikuun alussa teki todella hyvää. Muutama päivä hyvässä seurassa kaukana arjen kiemuroista auttoi unohtamaan työt ja muut kuviot ihan kokonaan. Suomeen palattua olin kuin eri ihminen. Käveltyjä kilometrejä ja kuulumisten vaihtoa. Niistä on onnistunut citybreikki tehty!

Madrid oli helmikuussa paljon viileämpi kuin osasin odottaakaan. Hyytävä tuuli, kylmät rakennukset ja avoimet ovet oli sellainen yhtälö, jota oli aika vaikea päästä pakoon. AirBnb-majoituksen sähköpatteri lauloi täysillä päivin ja öin. Onneksi housti jätti arvostelun ennen sähkölaskun saapumista.

Espanjan pääkaupunki ei varsinaisesti sykähdyttänyt tälläkään kertaa, mutta onneksi seura oli sitäkin parempi. Toisaalta tuntui, että kaupunki oli nyt ehdottomasti paremmin hallittavissa kuin edellisellä reissulla. Meillä kävi aika huono tuuri ruokapaikkojen suhteen ja se jos jokin harmittaa. 

Yksi reissun kohokohdista oli ehdottomasti espanjalaisen pankkitilin sulkeminen. Kuin ihmeen kaupalla paikallinen pankki teki suht sujuvaa yhteistyötä ja tarjosi huippua asiakaspalvelua antaessaan mun sulkea tilin toisella puolella maata ilman toisen tilinhaltijan läsnäoloa. Ainoa ongelma tässä on se, että se "pakollinen pankkitilin sulkemisreissu Barcelonaan" ei olekaan enää tarpeellinen, mutta säästyypä tilinhoitokuluista tulevat menot muuhun matkakassaan.

15 kommenttia:

 1. Vau, hienot kuvat sulla!
  Kirjoitin tähän oikeasti äsken, et "minne seuraavaks?" kunnes tajusin, et kohtahan me tavataan taas. JEE!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos :) Ihan pari viikkoa enää!

   Poista
  2. Te pääsette seuraavaksi niinkin eksoottiseen kohteeseen kun Lichfield ;)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Hienoa, että sait pankkiasiankin hoidettua samalla reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli se helpotus, että asia tuli vihdoinkin hoidettua :)

   Poista
 3. Hyvin kauniin näköistä Madridissa! Varmasti fiilikset ovat eri luokkaa sielläkin kun on lämmin. Minä en ole Madridissa vielä käynytkään, monia Espanjalaisia kaupunkeja on vielä "listalla"... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä ens kerralla (jos kolmas kerta tulee) pitäis valita joku muu kuukausi kuin helmikuu :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Madridista löyty vähän enemmän väriä kun täältä harmaasta Suomesta..

   Poista
 5. Kauniita kuvia ja kivalta reissulta kuulostaa! :) Oho, olen suorastaan yllättynyt, että tosiaan antoi siun sulkea pankkitilin ilman toista puoliskoa. Oi ei, ette sitten lopulta menneetkään siihen churropaikkaan? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Käytiin me siellä churropaikassa, mutta en taida olla espanjalaisten churrojen ystävä.. :S Ne ei maistu millekään!

   Poista
 6. Onnea ei -pankkitilin haltijalle;D Kauniit kuvat;oma reissuni Madridiin oli sen verran lyhyt (2 pv) ettei kauheasti ehtinyt nähdä siellä paikkoja.

  VastaaPoista
 7. Mulla oli pankkitilinsulkemusreissu Luxemburgiin viime joulukuussa, mutta päädyin sitten pitämään tilin avoinna vielä vähän aikaa (varmuuden vuoksi), kun kävi ilmi, että sulkemisen voi tehdä myös verkkopankin kautta. :) Mä en tiennyt, että Madridissa voisi olla noin kylmä ikinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että Luxemburgissa ollaan vähän paremmin nykyajassa, jos pankkitilin voi sulkea verkkopankin kautta. Niinhän sen pitäis olla joka paikassa!

   Madridissa voi olla toooosi kylmä ja kesällä toooosi kuuma :)

   Poista