20. maaliskuuta 2016

Juoksevat viikot

IMG_0301 IMG_0296 IMG_0300 IMG_0240 IMG_0297 IMG_0298

Alkuvuodesta yksi hyvä ystäväni toteutti paluumuuton Suomeen. Onnekseni hän sattui myös muuttamaan Töölöön. Niinpä meille kehkeytyi jo tammikuussa tavaksi jokaviikkoinen kävelylenkki ympäri Töölönlahden kuulumisia vaihdellen. Ensimmäisellä kerralla taisi pakkasta olla lähemmäs 20 astetta, joten kävelylenkki jäi vain yhteen kierrokseen, mutta jo tokasta kerrasta lähtien on kierroksia ollut ainakin kaksi, niin paljon juttua riittää. Kävelylenkkejä on tehty aika säännöllisesti kerran viikossa, lukuunottamatta muutamaa väliviikkoa kaverini polvileikkauksen vuoksi.

Viime perjantaina oli taas kävelylenkin aika heti töiden jälkeen. Hetki oli mitä mainioin, auringonlaskun aikaan ja sinisestä hetkestä nauttien. Jäimme seuraamaan rusakon puuhia ja jäällä liukastelua samalla kuin vaihdoimme viikon kuulumiset, päivittelimme työpaikan tarinoita ja lomasuunnitelmia.

Illalliselle suuntasimme yhden lähes naapurissa asuvan ystäväpariskunnan kanssa jo perinteeksi muodostuneelle sushille. Aivan liian läheltä meidän nykyistä kotia löytyy niin hyvää sushia, että sitä on vaikea vältellä. Onni on ystävät, joille voi laittaa perjantaina puoli seitsemän illalla viestiä, että eiköhän lähdetä sushille (sekä jätetä salikäynti lauantaiaamulle) ja lyötää itsensä istumassa sushi-illallisella hyvässä seurassa vain tuntia myöhemmin.

Tämä alkuvuosi on kulunut aivan tajuttoman hurjaa vauhtia. Vähän väliä löydän itseni kävelylenkiltä Töölönlahdelta ja perjantaisushilta. En malta odottaa kevään tuloa, vaikka samalla kauhistelen viikkojen juoksua. Pääsiäinen on jo ovella ja ensi viikolla suuntaamme Englantiin, tutustumaan niin söpöltä näyttävään pikkukaupunkiin ja tekemään tupatarkastusta rakkaan ystävän luo. Toivotaan, ettei Englannista löydy lunta!

14 kommenttia:

 1. Mitääh, joko se on tulpaanikausi?? :D Multa on mennyt ihan ohitse, jos täälläkin on tulpaaneja jo, yleensä keväällä ostelen tulppaaneja aina piristämään.
  Mäkin toivon, että kevät tulee oikeasti pian ja loputkin lumet sulais pois! Oon niin saanut tarpeekseni talvesta ja kylmästä, kevättä ja jäätelökelejä kehiin vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä ainakin on ollut tulppaanikausi jo muutaman viikon ajan. Niitä on joka kulmassa, joten ei voi mennä ohi. Oiskohan Kanadassa talvi vähän pidempi? :)
   Sinäpä se sanoit. Täällä satoi tänään taas lunta.. en kestä enää!

   Poista
 2. Musta alkaa tuntua, että tässä pitäisi itsekin muuttaa Töölöön, kun "kaikki" asuu siellä. :D Eikö joku voisi muuttaa Tuusulaankin?! Kuulostaa ihanilta nuo kävelylenkit ja extempore-sushi-illalliset (tosin ilman sushia kiitos ;)). Hauskaa reissua Englantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :) Tuusulassa vois olla tuskaa ilman autoa, joten se ei ainakaan tällä hetkellä sovi meille. Täällä on ruokapaikat lähempänä, jos joskus harvoin ei jaksa kokkailla ;) Kiitos, kivaa pääsiäistä teille myös!

   Poista
 3. Tää alkuvuosi on mennyt kyllä niin hurjaa vauhtia!

  Ihanaa, että teillä on tuollaisia kivoja "rutiineita" muodostonut ystävien kanssa! Välillä naurattaa kun itse yrittää sopia näkemisiä kavereiden kanssa ja ne vaan siirtyy ja siirtyy :D On niin "kiire" aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kiva, että joku muu on samaa mieltä :D Joo, mä en kestä tuota että pitää sopia viikkotolkulla aiemmin menot. En suostu siihen!

   Poista
 4. Anna palaa vaan. Sushit ja kävelyt. Täällä viikot viuhtoo ilman niitä säännöllisiä etappeja. Tyyliin. Kas, maanantai. Oho, onko nyt jo torstai. Ihanaa, perjantai. Ja kas, joko se on maanantai.

  VastaaPoista
 5. Uskallatko paljastaa teidän vakkarisushipaikan nimeä? Ehkä mun ei edes kannattaisi kysyä, tulee täällä Lontoossa käytyä sushilla niin usein että Suomen lomilla on hyvä pitää taukoa :P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tottakai. Nimi on tainnut täällä jo muutamaan kertaan heilua, sen takia en viitsinyt toistaa :D Korjaamon sushibar + wine on siis kyseessä :)

   Poista
 6. Ihania tulppaaneja! Ja me myös ihailtiin talvista Töölönlahtea viime kuun Suomi-visiitillä, vaikka kohtalaisen kylmä tuuli puhalteli. Töölö kuulostaa tosiaan suositulta asuinalueelta myös useamman matkabloggaajan kohdalla, miksihän näin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ihania ja tuovat eloa ja väriä kotiin. Töölössä on hyvä elää, kun kaikki on lähellä :)

   Poista
 7. Nuo kavelylenkit ja vielapa kaverin kanssa kuulostaa just sellaselta, jota Suomesta voisin haluta. Meniskohan taalla lapi, jos ehdottaisin jollekin viikottaisia reippailuita..? Plazojen ympari juoksu on hamstereiden hommaa mun mielesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ehkä saisit jonkun sun mukaan kiertämään plazaa :P

   Poista