2. heinäkuuta 2016

Mahtava Montenegro

Kotiuduimme Montenegrosta viime sunnuntaina. Voi vitsit mikä reissu! Kaikki meni tosi nappiin, kelit oli mitä upeimmat, maisemat hienommat kuin mitä osattiin odottaa ja majoitukset sekä bussit toimivat niin kuin piti. Lennot vei meidät suoraan Montenegron pääkaupunkiin Podgoricaan turkkilaisin siivin, Istanbulin välilaskuilla tottakai. Lentoyhtiöltä saamaamme palveluun ja ruokiin ei voi olla kuin erittäin tyytyväinen, vaikka Atatürkin lentokenttä ei nyt välttämättä ihan niihin lemppareihin kuulukaan. Vielä vähemmän tämän viikkoisen lentokenttäiskun jälkeen.

Meillä oli Montenegrossa varsinaisesti kolme eri kohdetta, suuntasimme ensin Skadar-järven rannalle Virpazariin, siitä bussilla muutamaksi päiväksi Kotoriin ja lopuksi vielä pohjoiseen Durmitorin kansallispuiston kupeessa sijaitsevaan Žabljak nimiseen kaupunkiin. Sen enempää suunnittelematta valikoitunut kohteiden vierailujärjestys oli loppujen lopuksi paras mahdollinen, koska maisemat vain paranivat loman edetessä.

Skadar-järvi

P1030971 P1040020

Kotor

P1040634 P1040813 P1040636

Olin lukenut jo etukäteen, että Montenegrossa on helppo matkustaa. Silti yllätyimme oikein positiivisesti vielä paikan päällä. Ilman vuokra-autoa ei ollut minkäänlaisia ongelmia, vaan paikallisbussit kulkivat aikataulussa. Meidät yllätti myös maan yleinen siisteys, sympaattiset ihmiset, edullinen hintataso, erinomaisen siistit ja hyvin varustoidut vessat, upeat maisemat, hyvä palvelu ja herkullinen ruoka. Oikeastaan ainoa mieleen tuleva negatiivinen asia oli tupakanpolttajien määrä. Ajoittain tuntui siltä, että koko maan kansa kuuluu tupakoitsijoihin. Eikä siinä vielä mitään, mutta kun sitä tuprutetaan ketjutta sisällä ja ulkona, jopa ravintolassa. 

Tien päällä maan keskiosissa.

P1040848 P1040855

Durmitor

P1040904 P1040998 P1040988

Tämä oli oikeastaan ensimmäinen reissu, johon sain inspiraation suomalaisista matkablogeista. Montenegro on näkynyt aika monessakin blogissa muutaman viime vuoden aikana ja vielä erittäin positiivisessä valossa. Olen käynyt Balkanin suunnalla jo kerran aiemminkin, mutta en Montenegrossa. Nico oli onneksi helppo ylipuhua - ei tarvinnut kuin näyttää muutamia valokuvia ja kesälomareissukohde oli lyöty lukkoon.

Tässä vielä meidän matkareitti karttaan merkattuna.Montenegrosta siis varmasti tulossa vielä lisää juttua seuraavien viikkojen aikana.

22 kommenttia:

 1. Huikaisevan kauniita maisemia, kiva että teillä oli onnistunut matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Montenegrosta tosiaan löytyy loputtomasti kauniita maisemia!

   Poista
 2. Mekin saimme tehdä yhden Balkan-kierroksen. Ja pidimme kovasti koko alueesta. Kaunista ja vielä aitoa. Ei mitään turistikulisseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin lukeneeni joskus sun blogista teidän kierroksesta. "Kaunista ja vielä aitoa" on erittäin hyvin tiivistetty!

   Poista
 3. Montenegro on kyllä niin uskomattoman kaunis maa! Ja multa tulee kans suuret plussat siitä, että julkiset ihan oikeasti toimi kunnolla ja liikkuminen oli helppoa. (Samaa ei voi sanoa Kroatian eteläosista.) Tuonne pohjoiseen Durmitoriin haluan kyllä vielä uudemmankin kerran. Ootan lisäjuttuja, koska Montenegrosta jos mistä lukee niin mielellään! :D Niin ja olipas kiva ihailla maisemia myös snäpissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tällä reissulla pääsin ihan kunnolla snäpin makuun :) Vaikken vielä uskallakaan kameralla höpötellä. Mekin todettiin, että lähdettäis ehdottomasti takaisin Durmitoriin ja ens kerralla pidemmäksi aikaa. Lisäjuttuja varmasti tulossa, kunhan saan kuvia käytyä läpi :)

   Poista
 4. Aivan upean näköistä! Ihanaa, että teillä oli noin onnistunut reissu. Montenegro on kuulunut pitkään niihin maihin, joissa olen halunnut käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Montenegro on toistaiseksi onneksi vielä melko tuntematon. Todellakin suosittelen reissua sinne, jos vain on mahdollisuus.

   Poista
 5. Upeita maisemia, mutta etenkin nuo Durmitorin maisemat kolahtaa mun makuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä arvelinkin :) Sinne olis makea lähteä teilttailemaan. Niin näkisin sut siellä!

   Poista
 6. Näyttää kyllä upealta! Mahtavaa, että teillä oli kaikin puolin onnistunut reissu. :) Montenegro kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ehkä saan tässä pian lisää juttuja blogiin asti, kunhan syksy tulee :D

   Poista
 7. Näyttää kyllä aivan ihanalta! Mä niin haluan toteuttaa jonkun Balkanin roadtripin!

  VastaaPoista
 8. Oi miten upean näköistä tuolla on,kuulostaa kyllä tosi hyvältä kohteelta.

  VastaaPoista
 9. Näyttää upealta kerta kaikkiaan! :) Tuolla olisi ihana käyä! :)

  VastaaPoista
 10. Siis vau! upeita kuvia! Minäkin haluan! :D Ehdottomasti jää taka-alalle kutkuttamaan ajatus Montenegrosta matkailukohteena! :)

  VastaaPoista
 11. Vau, mielettömän upean näköistä! Näyttää ja kuulostaa niin ihanalta, että tuli taas houkutus päästä tuonne(kin). Jään odottelemaan lisää postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Montenegro oli todella upea. Katsotaan, jos saisin pian laitettua lisää kuvia ja tarinoita blogiin :)

   Poista