5. lokakuuta 2016

Paluu vanhaan kotikaupunkiin

Oravanpyörässä eläminen mahdollistaa esimerkiksi pitkien viikonloppulomien suunnittelun. Niinpä meillä on vihdoin suunnitelmissa paluu edelliseen kotikaupunkiin, Barcelonaan. Edellisellä kerralla, kun vastaavaa suunniteltiin toukokuulle 2015, matka jouduttiin perumaan, joten pidetään peukkuja että tällä kertaa päästään kaupunkiin asti. Olen niin innoissani!

Nico osti lentonsa jo kesän alussa, hänen oli ensin tarkoitus lähteä matkaan yksin, koska hänellä on lomaa paljon enemmän kuin mulla. Ajattelin aluksi, etten raaski käyttää harvoja lomapäiviäni Barcelonan reissuun. Tarkemmin ajatellen, mikä muka olisi parempi lomapäivien tuhlaamisen kohde kuin tuo niin rakas entinen kotikaupunki? Lyhyt citybreikki kesken Suomen syksyn tulee aina tarpeeseen. Barcelonassa pitäisi muistaakseni olla vielä aika lämmin, jospa ballerinoilla ja ilman kaulahuivia ja hansikkaita tarkenisi. Päinvastoin kuin täällä pohjolassa.

Tiedän, että tämä on vähän epäreilua, mutta tunnustanpa nyt kuitenkin. Yksi syy minkä takia olen niin innoissani Barcelonaan paluusta on se, että tunnen matkustavani taas hiukan lähemmäksi Argentiinaa. Tiedän, että Barcelonan katuja tallatessa tulee vahvat Buenos Aires -vibat. Tiedän, että tulen kuulemaan espanjaa argentiinalaisella korostuksella, sekä löytämään argentiinalaisia herkkuja ja tuotteita jokaisesta kadun kulmasta. Empanadat, alfajoret ja Café Havanna - here I come!

Meidän Plan Barcelona -listalta löytyy niin monta eri paikkaa, erityisesti ruokapaikkaa, että suunnitelman toteuttaminen taitaa olla aikamoinen misión imposible. Tottakai olen ujuttanut mukaan myös muutamia paperikauppoja. Tällä reissulla tuskin nautitaan tapaksia, ennemminkin vieraillaan tutussa argentiinalaisessa liharavintolassa ja meidän lempparissa syyrialaisessa. Katsotaan miten meidän suunnitelmien käy. Loppujen lopuksi tärkeintä on tavata ystäviä ja fiilistellä tuttuja, vanhoja kotikulmia.

18 kommenttia:

 1. Oi mmiten ihanaa! Peukut pystyyn, että pääsette matkaan ja siitä tulee hieno reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon - niinhän siinä sitten onneksi kävi :)

   Poista
 2. Tapakset kuulostaa hyvältä, mut argentiinalainen syyrialainen ruoka vielä paremmalta. Koska mennään yhdessä Dubaihin, niin voin viedä sut yhteen SUPER IHANAAN syyrialaiseen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin tässä mietin. Juuri selitin Nooralle muutama päivä sitten kuinka ikävää oli olla pääsemättä sua sinne moikkaamaan. Joku päivä, joku päivä...

   Poista
  2. Pitäisi taas tehdä sellainen TC-matka! Vaikka Dubaihin :D ensi vuonna minä saan vuosilomapäiviä enemmän kuin 6 :D

   Poista
 3. Minähän tuossa muinoin oikein katselin niitä Buenos Airesin lentoja vakavissani, mutta unohdin ne niiden julmetun pituuden vuoksi. Mutta Barcelona siintää haaveissa edelleen. Eikä sitä toistakaan tarvitse kokonaan kuopata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, on se kyllä pitkä matka. Entäs jos yhdistäisitte Barcelonan ja Buenos Airesin - ei tulisi yhtämittaisesta lentomatkasta niin hurjan pitkä :)

   Poista
 4. Ihanaa matkaa! Mekin kävimme Barcelonassa kesällä, ja tykkäsimme kovasti. Ainoa miinuspuoli oli se, että silloin oli meneillään ilmeisesti kiivain turistisesonki, ja nähtävyyksiin oli todella vaikea päästä. Sagrada Familia esimerkiksi jäi näkemättä kokonaan, kun olisimme saaneet liput vasta seitsemäksi (olimme aamupäivällä niitä kyselemässä).

  Miltä näköalapaikalta tuo kuva on otettu? Onko se Bunkers del Carmenilta? Olisin kovasti halunnut sinne, mutta aika loppui! Ehkä ensi kerralla sitten... Jos se vielä joskus tulee. :-) Nauttikaahan, varsinkin hyvästä ruoasta! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Minulta oli mennyt ihan ohi, että tekin olitte kesällä käyneet Barcelonassa. Kesäkuumalla kaupunki on kyllä pikkasen liian populaa täynnä. Kuva on juurikin Carmelin Bunkereilta, ihan oikein :) Mekään ei harmiksemme sinne tällä kertaa ehditty. Jäipähän teilläkin joitain juttuja ensi kerraksi!

   Poista
 5. Toivottavasti pääsette matkaan. Minulla on niin ikävä espanjankielisiin paikkoihin,vaikka kyllä täälläkin kuulee kieltä ihan mukavasti,ja on ilmestynyt uusia etelä-amerikkalaisia ruokapaikkojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä onneksi päästiin :) Tuntui kyllä erikoisen hyvältä olla taas espanjan kielen ympäröimänä!

   Poista
 6. Kuulostaa hyvältä! Me ollaan menossa kuukauden päästä samoissa merkeissä Madridiin 😊(ja ensi keväänä toivottavasti Buenos Airesiin vähän pidemmäksi aikaa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Toivottavasti teillä on parempi tuuri argsu-vibojen löytämisen kanssa kuin mulla helmikuussa :) Haluan kuulla lisää Baires-suunnitelmista!

   Poista