23. lokakuuta 2016

Suomen syksy on keltainen

Silloin kuin vielä asuin ulkomailla muistelin Suomen syksyjä pienimuotoisella kauhulla. Pimeys, tuuli ja vesisade. Se kolmen kauhukopla.

P1070318-2

Nyt kun tässä alkaa kohta kolmas syksy olemaan pulkassa (hehe), en voi kuin todeta, että päin mäntyä meni. Siis mikä sateinen syksy?

P1070322-2

Joko ilmasto on kovasti muuttunut tai mun muisti pahasti pielessä. Ei kai enää kolmas "yllättävän vähäsateinen syksy" ole poikkeus, vaan ennemminkin sääntö.

P1070334-2

Nimittäin jo kolmatta syksyä putkeen ihmetellään, että sataapa Suomessa syksyllä yllättävän vähän.

P1070342-2

Koko lokakuussa satoi ensimmäistä kertaa tänään, lokakuun 23. päivä. Syyskuussa muistaakseni satoi kahtena päivänä, silloin tulikin kyllä aika roimasti vettä.

P1070348-2
Onneksi en elokuussa hätäpäissäni sijoittanut kauniiseen ja kalliiseen sadetakkiin. Eipä sille olisi ollut, vielä ainakaan toistaiseksi, paljon käyttöä!

P1070349-2

Viime viikonloppuna ehdimme Kaivariin ihan kameroiden kanssa ihastelemaan ruskan värejä. 

P1070372-2

Tänä syksynä ruska on tainnut olla erityisen kaunis tai sitten olen vain kiinnittänyt siihen ihan uudella  innokkuudella huomiota.

P1070385-2

Joka aamu olen ihastellut ratikan ikkunasta kaunista Töölönlahden maisemaa ja talveen valmistautuvaa luontoa.

P1070403-2

Tänä syksynä olen huomannut kuinka hyvin syksy sopii Helsinkiin, sekä oppinut ettei ruskan ihailun perässä kannata suunnata havumetsään.

P1070429-2

Paras vain pysyä kaupungissa ja ihastella meidän keltaisen punaisia puistoja.

P1070440-2

Nautitaan nyt vielä niin kauan kuin Helsinki on kauniin keltainen.

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Olen kuullut joidenkin sanoneen, että ruska on yhtä kaunis tänä syksynä etelässä kuin Lapissakin. Ja tuo sateettomuus on kyllä parhautta. Tosin taitavat juuri alkaneen syyslomaviikon kunniaksi luvat sitten oikein urakalla sateita; kaikissa mahdollisissa muodoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Menninkäinen. Niin sen täytyy olla, on ollut niin kaunis syksy. Toivottavasti säästyt pahimmilta sateilta ja saat lomailla rauhassa :)

   Poista
 2. Siis eikä...tää ei voi olla JO teidän kolmas syksy Suomessa? Siis mihin tämä aika menee, ihan kreisiä! Mutta siis aivan ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
 3. vau, upeita kuvia! :) ja onhan pohjolan syksyssä oma tunnelmansa, kun puut oikeasti saavat kauniit värit, etelässä se ruska on enemmän sellaista tylsää "lakaistumista" (onkohan tuo edes suomen kielen sana). Täällä eteläisessä Ruotsissa on kyllä selkeästi ollut sateisempaa, syyskuu oli kuiva ja aurinkoinen, mutta lokakuu on ollut pääasiassa sateinen, näinkin pienellä etäisyydellä on siis merkitystä! Tuli ikävä Helsinkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia! Mielenkiintoista, että siellä etelämmässä on noin paljon enemmän sateita. Täällä on ollut niin kuivaa, että jopa ympäri maata meri- ja järvivedet on ennätysmäisen alhaalla. On ihan ok ikävöidä Helsinki välillä :P

   Poista
 4. Ihania kuvia! Mäh olen viime vuosina löytänyt ihan uudet ihastuksen sfäärit Suomen syksyyn..varmaan juurikin siksi, että ihanaa ruskaa ovat tehostaneet lähinnä upean aurinkoiset päivät. Ei ole ollut uusille kumppareille kauheasti käyttöä tositoimissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sama täällä :) Ehkä tämä on osaltaan sitä itsensä suojelua, että löytää kaikesta suomalaisesta jotain mahtavaa paluumuuton jälkeen :D Onneks ei ole kumpparit päässeet kulumaan!

   Poista
 5. Tosi upeat syksy kuvat, taallakin lammin syksy on pidentynyt koko ajan ja sateet vahentyneet, se on toisaalta huono uutinen koska Turkissa vihannesviljelmat karsii. Sateita tarvittaisiin enemmin vaikka me ei niista niin valitetakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Joo, ymmärrän että siellä päin vähäinen sade koituu jopa ongelmaksi. Toivottavasti sataisi sitten pelkästään yöllä juuri tarpeeksi eikä yhtään liikaa :)

   Poista