28. tammikuuta 2009

Lunta, Lunta ja lisää Lunta

Täällä on kohta 3 päivää satanut, lähes putkeen, lisää lunta. Melkein voisi jo loppua ja kevät tulla.
Kanadalaiset on ehkä pikkasen hitaita lumiaurojen kanssa, joten aikamoista taapertamista saa jalkakäytävillä ja teillä harrastaa päivittäin, jotta eteenpäin pääsee. Yks jos toinenkin meinaa vuorotellen liukastua, joten hupia riittää..

Tiistaina käytiin haukkaamassa happea päiväkävelyllä. Pitkästä aikaa kävin järven rannalla, jossa viimeksi olin varmaan lokakuussa. Nyt on järvi ainakin Kingstonin kohtaa jäätynyt. Ei kyllä uskallettu kovin pitkälle mennä kävelemään.Torstaina illalla skotit meinas tarjota kunnon Haggis-illallisen. Sunnuntaina saatiin vaan säilyke-Haggista, mutta tällä kertaa pojat valmisti (keitti 2,5h kattilassa) aidon, Torontosta hankitun jätti-Haggiksen. Oli pakko kokeilla uudestaan, aidompaa versiota skottien perinneruuasta.
Alan (naapuri kuvassa) otti asian tosissaan ja valmistautui tilaisuuteen pukemalla kiltin päälleen ja luki vielä Haggiksen syömiseen kuuluvan runon ennen kuin saimme sitä maistaa. Lisukkeena oli perunamuusia ja naurissosetta.
Haggis ei vieläkään kuulu mun lempiruokiin..

Haggis oli siis jättikokoinen möhkäle.

Hauska juttu, että kun laittaa ilmainensanakirja.fi hakusanaksi suerte, mikä on espanjaa ja tarkoittaa onni-luck, niin ensimmäinen sana suomeksi on munkki. Kukapa olisi uskonut, että se löytyy myös sanakirjasta!?! -en minä.

Kahden viikon päästä meillä alkaa loma, joka kulkee nimellä reading week, mutta tarkoittaa kevätlomaa. Lähes kaikki välikokeet on sitä ennen. Lomaan on siis 14 päivää, mutta sitä ennen mulla on pikkasen koulujuttuja tehtävänä..
* 5 koetta
* 1 Espanjan kirjallisuuden esitelmä (ei onneksi yksin)
* 2 kirjallisuusanalyysiä kirjotettavana espanjaksi
* 3-4 kirjallisesti palautettavaa espanjan ja arabian läksyä

Lomaa odotellessa siis...

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti