27. maaliskuuta 2009

Save Language Programs at Queen's

Viime viikko on ollut erikoinen, sillä oppilaiden tietoisuuteen on tullut asia, jota vastaan proffat ovat jo kuukausia salassa taistelleet. Taloudellisista syistä Queen'sin yliopisto meinaa leikata hurjasti espanjan & italian sekä saksan ja ranskan laitoksia. Enää ensi vuodesta alkaen täällä ei pysty tekemään tutkintoa, pääaineena espanja, italia tai saksa. Italian opetus loppuu kokonaan ja myös ranskan laitos pienenee. Tästä syystä myös mun tämänhetkinen lemppari proffa (lattarikirjallisuuden maikka) joutuu lähtemään, sillä hänen määräaikaista sopimustaan ei enää uusita.
Kielten laitokset ei ole ainoita, joita kohtaa suuret leikkaukset, mutta isommilla laitoksilla on seuraukset paljon pienemmät.

Asia on tullut puheeksi kaikilla kielten tunneilla, mun 4/6 kurssista viime aikoina. Oppilaita ja proffia ketuttaa päättäjien tapa leikata tärkeitä kielten tutkintoja. Muiden kehotuksesta itsekin olen lähettänyt henkilökohtaisesti sähköpostia Italian & Spanish departmentin johtajalle, myös koko Arts & Science facultyn Deanille, sekä parille muulle tärkeälle hepulle ylhäällä.


Tänään torstaina klo 12 keskipäivällä keskellä kampusta, University Avenuella järjestettiin protesti "Help Save the Arts and Languages". Kyseessä oli tunnin pituinen kokoontuminen Richardson Hallin edessä, jossa rehtorin ja päättäjien toimistot ovat. Itsekin olin siellä tukemassa muita, vaikka en ensi vuonna täällä enää olekaan, joten asia ei suoranaisesti muhun vaikuta. Paikalla oli n. 200 opiskelijaa ja opettajaa. Mukana oli megafoni, jota kukin vuorollaan käytti jakaakseen ajatuksiaan. Monet puhuivat eri kielillä näyttääkseen taitojaan. Itse en uskaltanut mennä suutani avaamaan.. :)


Kingstonin paikallinen uutislehti oli paikalla ja kirjoitti asiasta näin:

Queen's Rally Against Cuts
About 200 students and staff mainly from language programs at Queen's University held a rally in front of Richardson Hall on campus Thursday afternoon to protest budget cuts that will reduce the options in degree choices in arts and science at the university. The students are particularly afraid language courses will be adversely affected. Many of the students spoke in their own language, saying the university cannot call itself a diverse institution if it makes such cuts.

"Queen's Culture = No Culture"

Lopuksi kaikki kyltit jätettiin isojen jehujen toimistotalon rappusille herättämään huomiota. Toivottavasti joku myöhemmin korjasi ne siitä, sillä iltapäivällä rupesi satamaan vettä. Muuten voi huomenna olla aika ikävä näky..

"Global Citizens need languages"

Queen'sin lemppari sloganeita on mm. "Engage the world" johon viitattiin monissa julisteissa.
Ja pikkasen ironiaa: "Don't worry! The rest of the world can learn English". Queen's myös aina mainostaa itseään sanoilla diverse ja diversity -joka näkyi monissa julisteissa.

Alareunassa vasemmalla lukee: "New Gym OR Education" -joka viittaa kampukselle nousevan jättikokosen Queen's Centerin rakentamiseen, johon yliopisto on laittanut satoja miljoonia dollareita, rakentaakseen kokonaan uuden punttiksen, olympiauima-altaan, sekä kahvila- ja ruokapalvelut, minkä ansiosta vanha urheiluhalli ja JDUC (jossa mm. mun työpaikka on) kaadetaan alas.

Viikko on siis sujunut pikkasen ikävissä merkeissä.
Eilen ja tänään oli muutaman kirjallisuusanalyysin palautuspäivät ja tänään meillä oli kans arabian koe, jota opettaja kutsuu nimellä Quiz, oikeuttaakseen kokeen pitämisen ja harhauttaakseen meitä.
Huomenna on sitten kivat jutut tiedossa, kun hyvä kaveri viime syksyltä tulee viikonlopuksi Kingstoniin meitä moikkaamaan ja illalla on taas ETCn (kauppislaisten) järjestämä semi-formal (viime syksyn tapaan), jossa on tällä kertaa aiheena Monte Carlo. Tiedossa siis pynttäystä ja juhlallisia vaatteita, 3 lajin illallinen ja bileet vaihtaritunnelmissa -juhlistaaksemme tätä kouluvuotta ja sen päättymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti