16. elokuuta 2010

lounailua Espalla

Tässä kesässä parasta on ollut mm. lounastauot Espalla (Café Espalla ja puistossa). Ei ehkä nro 1, mutta ainakin top 10:ssä. Työpaikka kun on kivenheiton päässä, niin kerran-kaks viikossa oon ostanut lounasta ja nautiskellut siitä (ja kesästä) Espan penkillä. Tänään oli yksi niistä päivistä kun hain Stockalta pari pasteijaa, Robertsista kahvin ja suuntasin Ruotsalaisen teatterin taa, puistoon.

Miten lepposaa onkaan vaan istuskella puiston penkillä ja katsella ohikulkijoita. Tänään en malttanut kaivaa kirjaa laukusta, sillä viereisen penkin spugeilla oli sen verran mielenkiintoiset jutut. Penkillä istui kaksi n. 50-60v. laitapuolen kulkijaa välissään n. parikymppinen tyttö. Kaikki kolme näytti aivan järkyttäviltä, kuten arvata saattaa. Vahingossa satuin katsomaan juuri sinne suuntaan kun toinen ukoista korjas asentoaan ja pehvasta paljastui paljasta pintaa, housut oli täysin riekaleina. Onneksi en ollut paikalla kun herrat päättivät jatkaa matkaa eteenpäin.
Maassa heidän vieressä makasi iso Karjala-keissi, täynnä tölkkejä.

Puheenaiheita riitti laidasta laitaan ja keskustelu oli mm. tällästä:
*Nyt kyllä kaljaa riittää. -Juu, nyt riittää vähäks aikaa.
*Kato romani, miks sillä ei oo kansallispuku päällä? -Vois painua takas Romaniaan noi kerjäläiset! -Joo, mitä ne täällä tekee!?! -Menköön takasin maahansa!
*Kunnon yhteiskunnan hyväksikäyttäjiä!
*Kyllä me ollaan sitten kunnon miehiä. -Juu, me ollaan kunnon miehiä!

Tossa "yhteiskunnan hyväksikäyttäjä" -vaiheessa melkein teki mieli mennä sanomaan, että kuulkaas nyt spuget, jotka verorahoilla juotte aivonne pihalle, katsokaa peiliin.
En kuitenkaan mennyt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti