19. elokuuta 2010

taas niin ihana työmatka

Olen nyt vakavasti harkinnut bussilinjan vaihtamista. Meiltä pääsee keskustaan kahdella eri bussilla ja olen aina kuvitellut, että tällä, myös tänä kesänä enemmän suosimallani linjalla, liikkuisi vähemmän hörhöjä ja spugeja. Ehkä niin. Ahdistavia ulkomaalaisia kyllä riittää. Yhdessä kaveripiirissä ollaan jo kolmisen vuotta vitsailtu, että olen joku "friikki-magneetti" ja nämä erikoiset bussitapaukset vain vahvistavat asiaa. Eihän tässä onneksi olekaan enää kuin viikko bussimatkustamista jäljellä.

Tiistaina matkustin taas tuttuun tapaan bussilla töihin, ipodin luurit korvilla ja kirja kädessä. Epäröin jo bussiin noustessa istua "ryhmä-paikoille" (4 penkkiä yhdessä, 2+2), mutta siihenpä istuin silti, päästäkseni varjon puolelle ja pois kuumottavasta auringosta bussimatkan ajaksi.

Jossain vaiheessa matkaa bussiin nousi kaksi tummaa miestä, jotka päättivät istua viereeni vastakkain. Sitten alkoi puheensorina jollain tuntemattolla kielellä, josta en saanut sanaakaan selvää. Kuulosti hieman nigerialaisten pidgin Englishiltä (ns. epäselvempi ja yksinkertaisempi versio englannista, jota luulin aluksi "pulu-englanniksi"), josta yksi tapaamani nigerialainen keväällä kertoi.

Vähän ajan päästä vastakkaisella puolella istuva tyyppi toteaa kaverilleen selkeällä englannilla, "you two would make a perfect match". Say what? "Yes, gimme your phone, I'll take a picture." Mun vieressä istuva kaveri oli vähän nolona ja yritti toppuutella kaveriaan. Itse teeskentelin, etten olisi ymmärtänyt/kuullut koko juttua, mutta sisällä kiehui. "Yes, you two, perfect match." "But I'm like you." "Yes, black and white, perfect match, gimme your phone, I'll take a picture and you can put it on facebook, your new profile picture." Anteeksi mitä??? Sitten puhe muuttui taas pidgin Englishiksi, enkä tajunnut sanaakaan.

Oltiin jo melkein keskustassa perillä kun tää kaveri sitten kaivoi kännykän taskustaan. Tarkkailin kokoajan, minne päin se "kameran linssi" osoittaa ja mietin kuumeisesti mitä tehdä. Kaveri teki "niitä ja näitä" ja räpläsi puhelintaan. Pikku hiljaa se nousi ylöspäin kunnes sillä olis jo voinut räpsätä kuvan ja multa pääsi suusta tiukka "can you please put that away" -lausahdus, jonka jälkeen jätkät oli ihan hämillään ja mumisi keskenään + yritti selittää jotain. Käänsin kuitenkin pään pois ja mietin, että "nyt mua varmaan pidetään hirveenä rasistina". Just. Onneksi bussi oli jo perillä ja pääsin tilanteesta nopeasti pois.

Olenko vaan liian herkkä kun tällänen saa mut ahdistumaan ja raivon partaalle?

4 kommenttia:

 1. Et todellakaan. Tollanen on todella ahdistavaa. =/ yh.

  VastaaPoista
 2. Mä istuin Madridissa lentokentällä odottamassa lentoa kun parin penkin päähän istahti sellainen keski-ikäinen mies, luultavasti intialainen tai sieltä päin.

  Räpelsi hetken puhelimella enkä kiinnittänyt erityisesti huomiota kuunnes kuului RÄPS! se kännykkäkameran ääni! Luulin vielä kuvittelevani kunnes huomasin että kamera osoitti minuun häpeilemättä ja kuului sama RÄPS uudestaan! Menin ihan hämilleni enkä tiennyt mitä tehdä tai ajatella kun se oli niin häpeilemätöntä. Käännyin sitten pois päin ja kun tämä mies huomasi että olin tajunnut hänen puuhansa hän myös lähti pois.

  Hän palasi kuitenkin pian OIKEAN KAMERAN kanssa ja istuin siihen samalle paikalle asemiin! Siinä vaiheessa liukenin paikalta :D

  VastaaPoista
 3. Yök! Tiedä minne ne kuvat sitten päätyis.. :S

  VastaaPoista
 4. Mä luulen et en enää kulje sun kanssa mihinkään :) Mut todella ahdistavaa...Mä olen muuten nyt käynyt niin monena aamuna siellä Coffee Housessa, et tänään se poika siellä antoi mulle suklaata mukaan ilmatteeks!

  VastaaPoista