16. joulukuuta 2010

Motivaatio hukassa

On vaikea löytää motivaatiota viimeiselle viikolle kun mieli on jo lomassa, joulussa ja kotona Suomessa. Maanantaina espanjan suullisen kokeen valmistelu jäi viime tinkaan kun en keksinyt mistä puhua 10min. Päädyin kommentoimaan YK:n ilmastokokousta Cancúnissa, valmisteluksi luin BBC Mundon muutaman artikkelin aiheesta. Pelkäsin, että opettajan "jälki-kysymykset" olisivat vaikeita, mutta onneksi ei. Koe meni ihan hyvin, sain kiitosta laajasta sanavarastosta, verbien taivutuksesta ja erinomaisesta aksentista ja satikutia muka "concordancia de género"sta.

Hispanics department ihmettelee, jos opiskelijat eivät ilmaannu tunneille ja käyttäytyvät "epäkunnioittavasti", kyseenalaistaen koko laitoksen. Kuulemma neljännen vuoden opiskelijat (mun vuosikurssi) ovat erityisen vaikeita tänä vuonna. Kuka nyt pystyy enää ottamaan laitoksen tosissaan kun espanjan kieliopin maikka on peruuttanut puolet syksyn tunneista. Onneksi en itse maksa lukukausimaksuja, mutta moni englantilainen opiskelutoveri maksaa. Maanantaina mm. menin yliopistolle 12:05 ja luokkahuone oli tyhjä. Kirosin taas proffan alimpaan maanrakoon, koska ei ollut eka kerta. Soitin kaverille ja ilmeisesti puoli tuntia ennen tunnin alkua oli tullut maili, jota proffa ei edes ollut viitsinyt lähettää kurssin viralliselle opiskelijalistalle vaan randomisti vaan osalle oppilaista. En ollut ainoa, joka tuli turhaan tunnille, enkä ainoa, jolta jäi maili saamatta. Eikä ollut eka kerta. Toissamaanantaina proffa oli päättänyt aikaistaa meidän espanjan tunnin tunnilla ja saavuin siis tunnin myöhässä kun kaikki olivat lähdössä pois. Hän oli hupsista vaan unohtanut laittaa sähköpostia, koska oli kertonut asiasta edellisellä tunnilla (jolloin oltiin Edinburghissa, niin en päässyt paikalle). Enkä ollut ainoa, joka saapui tunnin myöhässä.
Päädyin maanantaina sitten kirjottamaan pikkasen äreän mailin proffalle, johon en tietenkään ole saanut vastausta, hänellä kun on tapana jättää vastaamatta sähköposteihin. Kohta lähden espanjan tunnille ja saa nähdä a) onko meille tuntia ja b) kommentoiko proffa jotenkin sähköpostia.

Tiistaina olin töissä ja kauppakeskuksessa vilisi kun paikalle odotettiin viime vuoden X-factorin (vertaa Idols) poikabändiä, JLS:ssää. Tytöt kirkuivat ja olivat sankoin joukoin saapuneet paikalle ottamaan kuvia ja jonottamaan nimmareita. Töiden jälkeen kävin nopeesti moikkaamassa paria kaveria, jotka asuu ihan keskustassa ja lähtivät jo eilen koteihinsa loman viettoon. Illaksi menin vielä yhden kaverin luo CS tuttujen kanssa syömään saltalaisia empanadoja ja phish foodia. Nam.
Päädyttiin tuijottelemaan youtubesta videoita. Mm. tälläinen koomikko George Carlin. Ei heikkohermoisille.

Tää on aivan loistava lyhytelokuva.

Nyt ovat kämppiksetkin lähteneet ja olen kotona yksin kunnes lennän kotiin. Yön aikana oli tullut lumipeite ja pitkästä aikaa maa on taas valkoinen. Tätä pelkäsinkin. Lumisadetta on luvattu vielä ainakin seuraaviksi pariksi päiväksi. Nämä kun eivät osaa varautua, niin täytää vain toivoa, että lentokenttä pysyy auki ja maanantaina KLM lentää mut Damin kautta Helsinkiin.

Jouluradio.fi laittaa kivasti joulutunnelmaan.
Nyt pitää vielä kirjoittaa loppuun yksi essee (Give examples of how rule of law does help the poor and marginal in Latin America and/or the reverse) ja espanjan kirjallinen tehtävä huomiselle.

5 kommenttia:

 1. lisää suomalaisia aberdeenissa moi!:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, meitä riittää. Moi! :D

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Olen lueskellut sun blogia aika ahkerasti ja erityisen hartaasti Argentiina-postauksia, koska olen itse suuntaamassa sinne vuodeksi vaihtoon helmikuun puolivälistä alkaen. Kieli vaan ressaa, kun vain 3 amkin kurssia alla plus sangen motivoitunutta itseopiskelua lisäksi. Vielä on vähän vajaa 2kk armonaikaa opetella, mutta ahdistaa kyllä silti aika tavalla :D
  Opetus on kaikki en español.
  Osasitko sie miten hyvin ennen lähtöäsi ja saako siitä vos sos shuhuäshä -aksentista mitään selkoa? Omaan korvaani se kuulostaa kivalta, joskin toki kovin erilaiselta kuin meksikolaisen opettajani espanja^^

  Long story short: kiitos kivasta blogista - mukava aina lueskella, olitpa missä maassa tahansa!

  VastaaPoista
 4. Kiva pussijamssi kun ilmottelet itsestäsi ja ilo kuulla, että joku lukee kirjotuksiani.
  Ennen kun lähdin Argentiinaan ensimmäistä kertaa 2005 olin käynyt lukiossa espanjan alkeita 2 kurssia. Opin sitten paikan päällä puhumaan. Se aksentti on kaunein espanjan aksentti ;) ja voi aluksi tuntua uskomattoman epäselvältä. Oletko menossa Buenos Airesiin vaihtoon? Suosittelen Argentiinan espanjan kuuntelua, vaikka leffoja/mainoksia katsomalla, niin korva tottuu jo etukäteen. :) Kerro ihmeessä, jos voin jotenkin olla avuksi!
  Joko olet nähnyt El Secreto de sus Ojos-leffan? Argentiinalainen Oscar-voittaja leffa. Näkemisen arvoinen.

  VastaaPoista
 5. Aivan :> Kyllä se varmasti aika nopeasti sitten tarttuu. Mie olin 06 vuoden jenkeissä mutta se oli kielen kannalta leikintekoa verrattuna tähän - sieltä se Etelä-Amerikka innostus tosin oikeastaan lähti ja tuntui, että olen aivan väärässä paikassa kun eteläinen puolisko kiinnostaa huomattavasti pohjoista enemmän^^

  Buenos Airesiin, si - pienempikin kaupunki kelpaisi, mutta mielenkiinnolla odotan elelyä niinkin erilaisessa miljöössä.
  http://www.youtube.com/watch?v=njhrJCOCpEc&feature=player_embedded#!
  Olen sivistänyt itseäni mm. näillä mainoksilla, vaikken vielä hirveästi tajuakaan :D
  Leffa on joululoman to do -listalla ehdottomasti!

  Kova ressi ollut päällä kaikesta käytännön järjestelyistä, mutta paikallinen CS-hostini vaikuttaa niin leppoisalta, ettei varmaan tarvitse yksin kökkökielitaitoisena yrittää etsiä kämppää. Olen nähnyt jopa unia kuinka kävelen joka paikkaan, kun en löydä kolikoita busseja varten. :D
  Tietynlaista mañana mañana -asennetta täytyy siis yrittää itsestään löytää ennen lähtöä! Varmaan kuitenkaan ne kolikot ole suurin murhe siellä.

  Gracias por su respuesta y Feliz Navidad!

  VastaaPoista