31. joulukuuta 2010

Vuosi 2010

tammikuu
Vuosi 2010 alkoi loistavasti Mendozassa ihanien ihmisten ympäröimänä auringon paahteessa. Tammikuu oli vielä täysi kesäkuukausi Argentiinassa. Nautin viimeisestä lomakuukaudesta aivan kybällä. Sain vieraita Suomesta ja pääsin vihdoin tutustumaan Buenos Airesiin oikein olan takaa. Viikko rannalla Pinamarissa N:n kanssa oli myös lomanviettoa parhaimmillaan. Kun viimein saavuin Suomeen tammikuun viimeisenä vkonloppuna, tuntui hyvältä lopettaa kiertomatkailu ja toisten nurkissa majailu, jota oli tullut tehtyä edelliset 2kk. Kuun viimeinen päivä kului istuessa koneessa, jumittaessa Köpiksen kentällä ja bussissa -matkustaessa takaisin Aberdeeniin lähes 2 vuoden tauon jälkeen.

helmikuu
Helmikuu oli shokki olla takaisin Skotlannissa, mutta toisaalta helpotus päästä takaisin opiskelemaan ja tuttuun ympäristöön. Sain rakkaan ystävän takaisin osaksi jokapäiväistä elämää ja nautin täysin rinnoin luennoilla istumisesta ja opiskelusta kirjastossa -ainkin ensimmäiset pari viikkoa. Pääsin myös ensimmäistä kertaa ikinä kuntosalilla käymisen makuun ja kuntoilusta tuli taas pitkästä aikaa osa arkea.

maaliskuu
Sain vieraita Suomesta. Äidin kanssa vietettiin ensimmäistä kertaa äiti-tytär -aikaa ulkomailla, lomaillen ja ihastellen Skotlannin aurinkoisia maisemia. Kävin ensimmäisessä Aberdeenin CS miitingissä, jossa tapasin mielenkiintoisia ihmisiä. Loppukuusta matkustettiin L:n kanssa Lyoniin moikkaamaan hyvää ystävää, jota ei oltu tavattu kahteen vuoteen. Jännitettiin josko 6 päivän reissu olisi liikaa, jos ollaan muututtu, mutta Kristina oli aivan entisensä ja "Finnish-Russian reunion" (jolla sitä kutsuimme) sujui täydellisesti. Lyon oli aivan ihana kaupunki ja sainpa taas hetkeksi kimmokkeen prepata ranskan kieltä.

huhtikuu
Kiitos Islannin ja tuhkapilven sain ylimääräisen lomaviikon ja visiitti kotona Suomessa venyi melkein neljään viikkoon. Oli helpottavaa olla kotona ja tutussa ympäristössä, tavata kavereita piiiitkästä aikaa ja nauttia Helsingistä.

toukokuu
Yliopistolla olikin enää loppurutistus jäljellä ja stressin johdosta viimeisetkin esseet saatiin kirjotettua. Kesä teki tulemistaan ja tentteihin luku käynnistyi. Vähän piti kiistellä vuokraemännän kanssa ennen kotiinlähtöä ja päästiin katsomaan uutta Sex & the City-leffaa Ladies Nightin merkeissä. Toukokuun viimeisenä lento laskeutui Helsinki-Vantaalle ja voi sitä onnen määrää kun kesäloma oli vihdoin alkanut.

kesäkuu
Työt alkoivat melkein heti Suomeen tultua. Ehdin silti nauttia kesästä kavereiden kanssa. Aika kului tädin koiranpentua ihmetellessä. Ensimmäistä kertaa "oppailin" Helsingissä CSn kautta ulkomaalaiselle. Juhannusta vietettiin perinteisesti mökillä. Kesäkuussa koitti kauan odotettu ja jo pitkään suunniteltu NYCiin paluu perheen kanssa. Hellettä, kävelyä, shoppailua ja ruokailua riitti, Starbucksia unohtamatta.

heinäkuu
Heinäkuu oli hellekuu. Piknikkejä ja iltauinteja kavereiden kanssa. Lounastauot Espalla, keskiviikot Cuba Cafen "Wednesday after work"eissa ja pulahdukset järvissä. Mikäs sen parempaa.

elokuu
Kesäily jatkui heinäkuun malliin. Jäälatet Coffee Housesta ja Robertsista kuuluivat työmatkaan. Yritin imeä kesää ja Suomea mahdollisimman paljon itseeni ennen syksyn tuloa. Mieleen jäi erityisesti Porvoon illallisreissu perheen kanssa ja päivä Ulkoministeriössä. 26. päivä lentokone kyyditti taas Atlantin yli rakkaaseen Argentiinaan ja mm. 10 Rion kentällä kulutetun tunnin jälkeen olin taas mi Buenos Aires queridossa.

syyskuu
Viimeinen kesälomakuu ennen yliopistoon paluuta. Syyskuu kuluikin lähes kokonaan Argentiinassa. Roolit olivat vaihtuneet kun Suomen kesäinen lämpö muuttui Argentiinaan talven kylmyyteen. Ei se menoa haitannut. Muutama päivä Buenos Airesissa, muutama viikko Córdobassa ja Mendozassa. Pieni loma Lontoossa ennen Skotlantiin paluuta, kauhea kuume ja vilustuminen hidasti koulun alkua ja kämpän etsintöjä.

lokakuu
Lokakuu oli kämpän ja työn etsimistä. Epätoivoa. Sain kuitenkin puoli vahingossa työn ja pitkien etsintöjen jälkeen löysin loistavan kämpänkin. Menin viimein tapaamaan disseohjaajaani ja sain selkeyttä lopputyön suunnitteluun. Ihana kaveri käväisi pikavisiitillä Suomesta tutustumassa mun skottilaiseen maailmaan.

marraskuu
Kuun merkittävimpiä päiviä olivat esseenkirjoitusmaratoni, oman kämpän tuparit ja netin saaminen. Marraskuussa sain myös ensimmäisen skottipalkan ever.

joulukuu
Laskin päiviä Suomeen. Stressasin koulutöistä ja nautin lumesta. Leivoin joulutorttuja, huh hei! Söin 2-3 kertaa viikossa Ben & Jerrysiä.

Vuosi 2010 oli loistava vuosi. Laskin, että vietin yhteensä 125 päivää (yli kolmasosa!) Suomessa, olin 8 eri maan (vaikka vaan lentokentällä) kamaralla. Istuin n. 90 tuntia lentokoneessa ja 19 kertaa leffateatterissa. Söin vain kerran sushia (höh). Kirjoitin yhteensä 10 esseetä ja luin vain 10 kokonaista kirjaa.

Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille!

Uudenvuodenaatto 2006 veneellä Sydneyssä.

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo viimeinen kappale missä olet laskenut kaikki nuo asiat! :') <3

    Feliz año nuevo!

    VastaaPoista
  2. Söit vain kerran sushia? Mitä ihmettä :D Mutta hieno vuosi! :) Olit aika paljon Suomessa ;)
    Hei, ehdit sä nähä tällä viikolla joskus? Joskus ehkä vähän illemmalla kun olen muuten töissä päivisin...

    VastaaPoista