19. joulukuuta 2010

whatever happens, just blame it on the weather

Jännittää kovasti miten maanantaina käy kotimatkalle. Kukaan ei ole mistään muusta puhunutkaan kun huonosta säästä ja lentojen peruutuksista. Muutama tuttu on ollut tunteja jumissa mm. Aberdeenin, Lontoon ja Amsterdamin lentokentillä viime päivinä. Aberdeenissä lunta on satanut torstaista lähtien ja sitä rupee taas olemaan kunnon kerros, joka peittää harmaat graniitit alleen. Tiet on jäässä ja opiskelukavereiden feisbuuk-päivityksistä päätellen jopa takseja on vaikea saada, koska he vetoavat "sää-ongelmaan". 
Ainakin eilen Amsterdamin lentokenttä oli pitkään suljettu, mutta tämänhetkisten tietojen mukaan maanantaille on luvattu hyvää säätä (lue: ei lumisadetta) Aberdeeniin, sekä Amsterdamiin, jonka kautta lennän. Peukut pystyssä & finger's crossed.
Skotlantilaisille lumi = katastrofi. Se ei vaan mene mulle aivoon. Opiskelukaverit olivat saaneet mm. tälläistä viestiä proffalta: "‎the ongoing bad weather has severely delayed the marking process of your essays". Siis mitä?

Eilen illalla kokoonnuttiin CS porukalla katsomaan skotlantilaista leffaa, One Day Removals, joka on kuvattu täällä Aberdeenissä. Oli jännä tunnistaa tuttuja maisemia kesken tarinan. Leffa oli vähintäänkin erikoinen, huonolla huumorilla varustettu, aika köyhä leffa -mutta meni sen verran sopivasti aliriman, että se oli säälittävän hauskaa katseltavaa. Yritin tänään töissä kysellä, mutta kukaan (aberdeeniläisistä edes) ei ollut kuullutkaan kyseisestä elokuvasta. Kuulemma toisella pääosan esittäjällä on joku "aikuisliike keskustassa".
Perusidea on se, että pääosassa on kaksi muuttomiestä, joilla yhden päivän aikana menee kaikki pieleen. He vahingossa tappavat muutaman ihmisen ja sitä sitten selvitellään käräjillä. Sellanen toilailu-leffa Mr. Bean-tyyliin.
Huvittavinta oli, että kun meitä oli 13 CSläistä, joista tasan 1 oli skotti (+ 1 englantilainen), niin oli pikkasen vaikea ymmärtää ukkojen puhetta. Esim. verbi do lausuttiin "dii" ja calm downista tuli "caalm diin". Vokaalit heittivät kärrynpyörää.

Tänään kun kävelin töistä kotiin, asteita oli varmaan -5, lunta tuprutti taivaan täydeltä ja kadulla paikallinen (epäilemättä) jätkä käveli shortseissa (!!!), adidaksen kolmiraita tennareissa ja nilkkasukissa. Oli hänellä sentään hattu päässä. Teki mieli napata hihasta ja kysyä, että "what the hell is wrong with you guys?" Jätin sen vielä tällä kertaa tekemättä.

Eilen oli syksyn vika luento. Joten jos huomista työpäivää ja takaraivossa stressaavaa disseä ei lasketa, olen nyt lomalla! Haluan kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti