12. helmikuuta 2012

Jännittävä kahvilareissu

Kävin perjantaina kaverin kanssa hieman erilaisessa kahvilassa, nimittäin Café Kauko:ssa. Kauko on kauko-ohjattava kahvila Forumissa, ja osa Helsinki Design Capital 2012 -tapahtumia. 

kuva Forumin sivuilta

En ole oikeastaan ehtinyt perehtyä siihen, mitä kaikkea Helsingissä järjestetään tämän erityisen vuoden kunniaksi ja tästäkin kahvilasta sain tietää vain BBC:n uutisia lukemalla. Tämä Kauko-kahvilasta kertova artikkeli ja video nousi viime viikolla sivuston katsotuimmaksi videoksi. Sen nähtyäni minunkin oli pakko mennä itse kokemaan tämä jännittävältä vaikuttava kahvilakokemus.

Tämän kahvilan pääidea ei ehkä ole kahvin juonti, vaan jotain ihan muuta. Nimittäin kuka tahansa netissä surffaileva voi omalta osaltaan designata kahvilaa reaaliajassa osoitteessa youdesign.fi. Tuoleja, pöytiä, valaistusta ja musiikkia pääsee muokkaamaan aivan vapaasti. 

Siinä oli useaan otteeseen nauru herkässä kun kaverin kanssa kuulumisia vaihdettaessa pöytä nousi ja laski sekä molempian tuolit liikkuivat tiuhaan tahtiin. Valot himmenivät ja kirkastuivat sekä musiikki vaihtui popista rokkiin. Välillä stereoista kuului "haluatko sinappia?". 

Mun mielestä tällaiset erikoiset jutut on aivan huippuja. Kuinka yksinkertaisista asioista voi tehdä jotain erilaista ja hauskaa. Mikä parasta, kahvi ei maksa mitään! Kauko tarjoaa vain espressoja, joten siihen täytyy tyytyä. Paikalle voi tietysti mennä vaikkei kahvia joisikaan.

Suosittelen kaikille visiittiä Kaukossa. Mikäli majailet toisella puolella maapalloa, kannattaa tsekata edes tuo hauska BBC:n video kahvilasta, ja toki kahvilan tuunaukseen voi osallistua. Minä taidan käytä kaukoilemassa vielä uudestaan..

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo.. hyvä kun kesken keskustelun yhtäkkiä rupes toisen tuoli liikkumaan. Parasta on kun sitä ei voi ennalta arvata! Yksinkertaiset jutut voi olla yllättävän hauskoja, hehe.

   Poista
 2. Kiitos tästä kuvauksesta, oon juuri sopivasti käymässä Suomessa ja nyt tiedän minne haluan kavereiden kanssa kahvittelemaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! Sinne vaan hakemaan ilmaista espressoa..

   Poista
 3. oon lukenu tästä jostain blogista aikasemminkin, vaikuttaa niin hauskalta ja mielenkiintoselta idealta! oiskohan vielä kuukaudenkin päästä paikallaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsityksen mukaan se ei ole enää kauaa Forumissa, mutta siirtyy sitten jonnekin muualle päin Suomea.. joten eiköhän sitä voi lähteä metsästämään ja samalla maakuntamatkailemaan.

   Poista