23. helmikuuta 2012

kämpän etsintää 13 000 km päästä

Kämpän etsiminen maailman toisella puolella sitten vaan jatkuu.. se onkin aika mielenkiintoista näin lähes 13 000 kilometrin päästä tehtynä. Se kämppä, josta aikaisemmin vihjailin ja innostuinkin, vaikka tiedän ettei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa, menikin sitten myyntiin. Joten se siitä. Kuulemma se olikin aika pimeä, joten ehkä varmasti löydetään joku parempi ja valoisampi luukku jostain muualta.

Tarkoitus on siis buenosairesilaistua ainakin hetkeksi toukokuun alusta alkaen. Kämppä olisi kuitenkin kiva olla jo hyvissä ajoin, jottei enää tarvitsisi stressata asiasta. Tämä välimatka tosiaan hankaloittaa tilannetta hitusen, vaikka netistä löytyykin kymmeniä tai jopa satoja vaihtoehtoja. Mun tuleva kämppis, jolla on lyhyempi välimatka tsekkaamaan sopivia luukkuja, on hänkin vajaan 700 kilometrin päässä. Joten sellaista 8 tunnin bussimatkaa yhteen suuntaan ei suoriteta noin vaan.

Tästä johtuen meidän täytyy vaan luottaa netistä löytyvien kämppien todellisuuteen, siihen, että ne kämpät on oikeasti olemassa ja että ne on sellasia mitä kuvat antavat ymmärtää. Mutta kuka tietää. Sun pitää maksaa varausmaksuna jo viidesosa vuokrasta, kuvien perusteella. Sitten muuttopäivänä pitäisi jo maksaa loput vuokrasta. Siis maksaa neljän kuukauden vuokra saman tien kun ensimmäistä kertaa näät kämpän. Aivan hullua!

Se mikä tästä kaikesta kuitenkin tekee vielä hullumpaa on, että vuokra ja takuuvuokra (joka on yhtä kuin kuukauden vuokra) pitää maksaa Jenkkien dollareissa. Varauksen tehtäessä maksun voi suorittaa netissä tai vaikka luottokortilla, mutta muuten koko loppusumma pitää maksa käteisenä. Joo, Jenkkien dollareissa käteisenä. Hullun hommaa! Eikä siinä vielä kaikki.

Argentiinassa on mitä ihmeellisimpiä sääntöjä ja lakeja, mitä tulee talouteen ja politiikkaan. En ole mitenkään hyvin perillä talouspolitiikasta ja talousasioista ylipäänsä, mutta tiedän että argentiinalaiset hallitukset (lue: mielivaltainen presidentti) mielellään käyttävät vaikka mitä protektionismisia menetelmiä kaupan suhteen ja vääristelevät inflaatio- yms. lukuja. Maan presidentti keksi loppuvuodesta 2011 tehdä uuden lain, joka rajoittaa dollarien ostamista.* Näin ollen, voi olla aika vaikeaa saada hankittua dollareita paikan päältä. Mustapörssi on tietty yksi mahdollisuus, mutta kurssit on mitä on, koska kysyntää riittää ja laillista tarjontaa taas ei. Meneepä tämä siis mielenkiintoiseksi. Pähkähullua sanon minä.

* Maan virallinen valuutta on tietysti Argentiinan peso, mutta kaikki kalliit ostokset kuten kämpät ja autot tehdään dollareissa. Se varmaan juontaa juurensa siitä, että ennen maan vuoden 2001 konkurssia peso oli sidottu dollariin. Paikallisen valuutan arvoon kun ei ole viimeiseen kymmeneen vuoteen oikein voinut luottaa (saati sitten pankkeihin, jotka ryöväsivät ihmisten säästöt yhdessä yössä), ihmiset varmasti ovat säästäneet rahansa patjan alla dollareissa.

Tähän loppuun sopii hyvin juuri näkemäni absurdi, söpö, hauska ja innostava video Buenos Airesista.

Buenos Aires - Inception Park from Black Sheep Films on Vimeo.


P.S. Voi hitto! Olen mikähäkkistynyt, ainakin mitä Suomen Kuvalehden juttuihin tulee. Huomasin juuri, että olen käyttänyt sä-passiivia.

4 kommenttia:

 1. Nolottaa toi SK:n testi, joutui nimittäin vähän turhan kauan miettimään tiettyihin kysymyksiin vastauksia... Olisiko sun mahdollista vaihtaa ne rahat dollareiksi Suomessa ja viedä mukanasi Argentiinaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olet oikeassa.. onneksi siinä on kuitenkin ne vaihtoehdot, niin lottosin 9/10 :D Mun on varmaan pakko viedä dollareita Suomesta.. vaikka ärsyttää sitten matkustaa käteisen kanssa.

   Poista
 2. Byrokratia, byrokratia... Kyllä sä varmasti kuitenkin vielä kodin löydät. :) Tsemppiä etsintään!

  Onpa muuten mahtavat suunnitelmat sulla, tulee varmasti aivan mahtava kevät ja kesä sulla! (Tai no, syksy ja talvi siellä Argentiinassa sitten ilmeisesti on... :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Eiköhän me jotain löydetä ja muutaman kuun seisoo vaikka päällään ;)
   Olen niin täpinöissä, etten malta odottaa. Odotan niin sitä lämpöä ja aurinkoa vaikka se sitten nopeasti syksyksi muuttuukin. :)

   Poista