19. heinäkuuta 2012

chileläisiä vieraita Buenos Airesissa

Pohjoisen pallonpuoliskon kesäloman huomaa siellä asustelevien facebook-kavereiden fb-aktiivisuuden laskussa, sekä blogimaailman hiljentymisestä. Täällä Argentiinassa ei kuitenkaan olla lähelläkään kesälomaa, vaikka ilmeisesti lämpötilat eivät paljon poikkea Suomen suven lämpömittarin lukemista, ja blogihiljaisuuskin on ollut täysin suunnittelematonta. Aika sen kuin vaan lentää.. mulla on mielessä moniakin juttuja, joista on ollut tarkoitus kirjoitella, mutta jostain syystä on näköjään ollut parempaa tekemistä.

Muutama viikko sitten sain Kanadan vaihtoajoilta tutun chileläisen kaverini Sofian tänne viikonlopuksi vierailulle. Onneksi meillä on täällä  olohuoneessa majoitukseen sopiva sohva sekä toinen retkisänky, joten kaksikin ihmistä saatiin majoitettua ongelmitta. Sofia oli ottanut mukaansa ystävän, joten sainpa toimia Buenos Airesin turistioppaana kahdelle chileläiselle ja pääsin samalla itsekin tutustumaan kaupunkiin lisää. Parissa päivässä ei paljoa ehtinyt tehdä,  nukuttua tuli sitäkin vähemmän. Pääsinpä monen vuoden jälkeen vierailemaan uudestaan muuan muassa värikkääseen La Bocaan..


Muutama kenkäpari roikkuu noilla linjoilla.Ei ole taloa uutta eikä vanhaa, jossa ei olisi ulkona tuota rumaa ilmastointilaitetta.
Toinen Kanadan vaihtoaikojen kaveri Lily sattuu myös asumaan Buenos Airesissa tällä hetkellä, joten meillä oli oikein kolmikko koolla. Lilylla on argentiinalaisen isänsä tekemä superlista kaupungin herkkupaikoista, joita ei helposti löydä. Niinpä mekin päädyttiin vetämään oikein kunnon pihvilounas sunnuntain ratoksi ravintolaan, jonne tuskin sen ohi kävellessä astuisi tietämätön sisään. Onneksi päästiin perille saakka, sillä lauantai-illanvietto Palermossa venyi suunniteltua pidemmäksi, oltiin kotona vasta kello kuusi aamulla. Ravintolassa saatiin superherkulliset empanadat ilmaiseksi alkupalaksi ja lihakin oli oikein sopivan hintaista -pihvit kahdelle 90 pesoa (~15 erkkiä). Viiden hengen porukka söi mahat täyteen ja jakoi pari jälkkäriäkin, eikä yhteisen laskun loppusumma ylittänyt sataa euroa. Kannattaa siis suunnata Parilla Peñaan (Rodríguez Peña 682) Bairesissa pyöriessä.


Sunnuntai-iltapäivä sujui tietenkin perinteisesti San Telmon markkinoilla. Kymmeniä kortteleja jatkuvat käsityö-/rihkama-/souvenir-/antiikkimarkkinat saivat chileläiset hurmioon, joten käveltyä tuli muutama tunti. Yllättävä löytö tuli vastaan Humberto Primo -kadulla, jossa astuttiin sisään aivan ihanaan vanhaan, korkeakattoiseen kämppään, joka olikin kauppa täynnä vanhoja, ehkä 50-60 -lukujen esineitä. Vessassa oli esillä sinne kuuluvia tarvikkeita ja keittiössä taas keittiövälineitä. Oikein söpö paikka!Viikonloppu oli aika raskas, vaikkakin oikein mukava. Perjantai-iltana kun tyttöjen koneen piti laskeutua Buenos Airesiin iskeytyi valtava sumukerros. Saapuminen siis venyi ja nukahdin ruokapöydän ääreen odotellessani aamu kolmeen saakka. Lauantai-iltana olin ensimmäistä (ja ehkä viimeistä) kertaa tutustumassa Bairesin yöelämään aamukuuteen saakka -totesin olevani liian vanha yöbailuihin. Kuulemma tällä puolen Andeja on paremmat bileet, kuin Santiagossa. Tytöt jaksoivat vielä sunnuntainakin lähteä bilettämään ja tulivat kotiin maanantaina aamulla seitsemältä sopivasti kroisanttien kanssa kun itse heräilin töihin lähteäkseni. Voi siis todeta, että alle 72 tunnin Bairesin keikalla joka tunnista otettiin mehut irti. 


P.S. Onko se vaan mun nihkeys vai minkä takia on uskomaton vaikea ymmärtää, että ei-suomalaisten mielestä on ok pitää kenkiä jalassa sohvalla, sängyssä ja joka paikassa? :)

6 kommenttia:

 1. Tässä kolahti niin monta kohtaa, että jätän kommentit suosiolla viikonlopuksi. Mutta bolichedrinkki-koirankakkakengät sängyllä on yööööök!! :O

  VastaaPoista
 2. Oiiii ihania Baires-turistikuvia, nyt alkoi tekemään mieli ihan hirveän kovasti sinne!

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea kuulumisia pitkästä aikaa :) Mäkään en tajua miksi joku haluaa olla likaiset kengät jalassa kotona!? Meillä kun on vielä yksi joka konttaa, niin oli tosi ärsyttävää kun vieraiden luona häntä ei voinut päästää lattialle. Toinen ällötyksen aihe on se, että lääkärit ja sairaanhoitajat kävelevät kaduilla työvaatteet päällä. Mahtaa olla hygieenistä mennä sen jälkeen leikkaussaliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juuri yksi päivä kattelin kun mun cuñadan äiti piti kenkiä sohvalla, jossa sen lapsen lapsi, parikuukautinen vauva sitten mm. makaa. Ei ymmärrä, ei ymmärrä! :) Oon kans miettinyt tota työvaate-asiaa monesti. Miten ihmeessä ne voi kulkea ne päällä joka puolella?!?

   Poista