22. syyskuuta 2012

Ei mee taas ihan putkeen..

nimittäin tämä Barcelonaan asettuminen ja kämpän etsiminen on suoraan sanottuna aika perseestä!

Me ollaan nyt yli viikko odotettu, että voitaisiin muuttaa varaamaamme kämppään Sagrada Familian kulmilla. Käytiin viime viikon perjantaina varaamassa se, maksettiin siis 200e etukäteen, jotta kämppää ei enää näytettäisi muille vaan sovittaisiin vuokrasopimuksen allekirjoituspäivä. Tyyppi selitti, että "kyllä te alkuviikosta pääsette muuttamaan, viimeistään keskiviikkona, mun pitää vaan sopia asiasta vuokranantajan kanssa ja se korjaa suihkun ja hommaa sängyt". Me oltiin ihan siinä uskossa, että ihan viimeistään keskiviikkona oltaisiin omassa kodissa asettumassa asumaan. Mutta ei. 

Ollaan sitten alkuviikosta lähtien ahdisteltu tätä tyyppiä puhelimitse joka päivä ja joka päivä se on sanonut "kun sähköä ei vielä ole" ja "sitä sun tätä". Joka päivä ollaan ajateltu, että "no ehkä huomenna". Joka päivä oon ajatellut, että "huomenna sitten voin julistaa, että meillä on kämppä". Mutta ei. Ja tätä on nyt kestänyt yli viikon. Keskiviikkona muhun iski ahdistus ja ajattelin, että ehkä koko homma on ihan kusetusta ja kämppä ei edes ole vuokrattavissa vaan meiltä on viety kaks hunttia noin vaan. Koko illan asiaa analysoituamme päädyttiin kuitenkin siihen, että jos koko juttu olisi vaan kusetusta niin tää tyyppi tuskin enää vastaisi meidän puheluihin. Torstaina saatiin sitten jonkun talonmiehen tai toisen välimiehen numero ja tämä ukko selitti, että "oikeastaan vuokraemäntä on lomalla ja tulee vasta perjantaina". Eli vuokraemäntä ei edes muka tiennyt meidän olemassaolosta, saati sitten että olisi antanut "okein" meidän muuttoon. No ehkä perjantaina päästäisiin muuttamaan.

Sitten tuli perjantai ja iltapäivä, joten soitettiin perään.. eikä kukaan ollut vieläkään saanut yhteyttä vuokraemäntään. Aaargghh. Ei enää tiedetä mitä ajatella. Koko homma on aika pehvasta, koska täällä on nyt pitkä viikonloppu, vissiin koko Katalonian vuoden tärkein juhla ja maanantai on pyhä. Mitään ei siis tule tapahtumaan ennen tiistaita. Päätettiin, ettei vielä ruveta vaatimaan meidän varausmaksua takas ja kirota ukkoja alimpaan helvettiin, vaan odotetaan siinä uskossa, että tiistaina saataisiin joku vastaus ja vihreää valoa muutolle. Muussa tapauksessa ruvetaan tiistaina etsimään muuta kämppää. 

Onneksi ei olla enää hostellissa, vaan Nicon argentiinalaisten kavereiden entisen (työ)kaverin luona. Onneksi hän on tosi mukava espanjalainen, joka on antanut meidän valloittaa koko olohuoneen. Mutta meidän piti olla täällä maksimissaan kolme yötä ja ollaan nyt oltu kuusi. Tällainen toisten nurkissa heiluminen ja matkalaukku elämä ei ole sitä kaikkein rattoisinta. Oon nyt viikon siirtänyt asioita sillä verukkeella, että "sitten kun ollaan omassa kämpässä". Sitten kaivan isosta matkalaukusta epilaattorin ja ajan sääret, tai etsin pinsetit ja nypin kulmat. Sitten kun ollaan omassa kodissa lakkaan kynnet. Hahah. Kaikki saa nyt odottaa. 

Pahinta on just se, että joutuu odottamaan päivä kerrallaan. "Ehkä huomenna". Olisi paljon helpompaa, jos tietäisi, että "viikon päästä torstaina muutetaan". Olisi ollut niin täydellistä muuttaa vaikka torstaina, koska mä olin loppuviikon vapaana ja saada kaikki valmiiksi nyt viikonloppuna, sillä jo ensi viikolla mulla alkaa oikeasti koulu. Tää on niin raastavaa, että tulee vaan vihaiseksi. Enkä osaa ottaa rennosti, koska stressaan vaan, että miten tiistaina käy. Eilenkin illalla kaupungissa olisi ollut meneillään vaikka mitä tapahtumia tän Katalonian pyhimyksen, La Mercè -juhlan takia, mutta istuttiin vaan "kämpillä" katsomassa Breaking Bad'ia. Ollaan muuten ihan koukussa siihen.

Toivotaan siis edelleen, että homma ratkeisi pian ja parhain päin. Pidetään peukut ja varpaat pystyssä tai ristissä tai miten vain. En tule olemaan rauhassa ennen kuin meillä on kämppä..

18 kommenttia:

 1. Voi ei, todella inhottavaa!Toivottavasti saatte pian asiat selviksi ja pääsette muuttamaan :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä, toivottavasti se siitä! Ja onneksi tyyppi sentään vastaa puhelimeen. Mutta kyllä hoituu hommat ärsyttävästi täälläkin päin, mekin saatiin tietää vasta vuokrasopparin kirjoituksen yhteydessä, että välittäjälle piti maksaa 100 000 pesoa! Saatiin se alas 80 000 pesoon, joka on siltikin aika paljon rahaa ja nostaa aika paljon vuokrahintaa, koska ollaan tosiaan vaan se 3kk, argh. Tuntuu ihan huijaukselta tollanen. Eikö Suomessa vuokranantaja oo se joka maksaa välittäjälle??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Mä en kans ymmärrä, että miksi helvetissä vuokraajan pitää maksaa jotain välityspalkkioita. Täällä se on 10% koko VUODEN vuokrasta, eli siitä tulee yhteensä yli kuukauden vuokra ylimääräistä. Ilmeisesti Argentiinassa on sama juttu. Täällä näyttää vaan olevan tosi vaikee vuokrata ilman välittäjää -ja vaikka netistä katotaan ilmoituksia ja välissä on aina joku, vaikka lukisikin "particular". Sitten vielä kahden kuukauden takuuvuokra ja lisäksi pitäis olla työsopimus yms. näyttää, että pystyy jatkossa vuokransa maksamaan. Ihan pehvasta.

   Poista
 3. Uhhhh, voi ei!!! Aika huijausmeiningiltä kuulostaa, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin!! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti.. <3 täällä voikin kuulemma tulla vastaan mitä vain! :S

   Poista
 4. Voi ei, onpa ärsyttävä tilanne :/ Toivottavasti saisitte pian sen asunnon. Voin kuvitella, että ei ole kiva pidemmän päälle asustella toisten nurkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei oo, varsinkaan kun ei kovin hyvin tunneta ja tän jätkän kämppis ei ole maailman ystävällisimpiä tytsyjä.. onneks se on paljon poissa :)

   Poista
 5. Voi ärsytys mikä tilanne! Meille kävi Tukholmassa joskus niin, että kun menimme sovitusti allekirjoittamaan vuokrasopparia, tuleva vuokraemäntä ei avannutkaan ovea eikä vastannut puhelimeen. Viimein seuraavana päivänä sitten erehtyi vastaamaan, kun mies soitti salatusta numerosta ja joutui myöntämään, että "ehti antaa" sopimuksen muualle. Ilmeisesti joku oli maksanut pimeästi vuokrasopimuksen saadakseen. :(

  Mutta toivotaan, ettei teille osunut yhtä törkeää tapausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa erikoiselta, ja vielä Ruotsissa! :)

   Huomattiin, että tuo meidän varaama kämppä oli julkaistu uudessa ilmotuksessa pari päivää sitten eri ihmisen toimesta, sen toisen "välikäden", kenen numero saatiin myöhemmin. Voihan se tietty olla joku varatoimenpide, mutta laitettiin silti kaveri soittamaan mahdollisena vuokraajana ja kyselemään näyttöä. Tyyppi käski soittaa tiistaina uudelleen, joten toivottavasti se on hyvä merkki.. eli siis me oltais vielä etusijalla. :)

   Poista
 6. Kamalaa elää epätietoisuudessa muiden nurkissa... mutta toivottavasti tiistaina teillä on koti! Mun eka viikko Madridissa oli kans hirveä kun tuntui ettei mistään löydy asuntoa, mutta asiat yleensä järjestyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on tää vähän ikävää, mutta onneksi meillä ei kyllä paljon tän parempa houstia vois olla :)

   Poista
 7. Jep täällä Ranskassakin olin melkeen varma huijatuks tulemisesta kun kaikki suju niin sutjakasti eikä mitään välityspalkkioita tarvinnu maksaa kun yli yksityinen eikä mitää vuokran takaajia yms. Olin noin 90 prossan varma että lukot olis vaihdettu tai oikee omistaja olis ilmestyny paikalle viikon päästä mutta loppujen lopuks mulla vaan kävi tuuri!! (eikä sitä munkaan ilmotusta oltu poistettu netistä ennen ku muutin kämpään) Mutta tosiaan se viikko oli ehkä mun elämän stressaavin ennen ku sain kamat muutettua sisään.. Joten toivottavasti teilläki sujuis asiat ja pitää taas vaan hokee sitä mantraa pään sisällä että asiat toimii eri tahdilla eri maissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin pitää.. ja oikeastaan toi kämppä oli vasta kolmas, jota käytiin katsomassa, joten jos tuo loppujen lopuksi on "se oikea", niin aika kivuttomasti on asiat hoituneet. Täällä on vaikea löytää yksityisiä ilmoituksia ja tän paikallisen houstin mukaan sellaisia ei kannata edes harkita.

   Poista
 8. Voi ei kuulostaa enemmän kuin tutulta! Meidän piti saada muuttaa elokuun 20. päivä Lissaboniin vuokraamamme kämpään (oltiin tietty maksettu kaikki palkkiot ja kahden kuukauden vuokrat), mutta vielä 30. elokuuta kämppä oli täynnä edellisen asukkaan tavaroita! Tuntuu, ettei täällä eteläisessä Euroopassa osata hoitaa näitä asioita yhtään. Manaña manaña... pyh. Tsemppiä loputtomalta tuntuvaan odotukseenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, voi ei! Onneksi pääsitte kuitenkin loppujen lopuksi muuttamaan. Mä oon vielä liian sinisilmäinen, mutta onneksi on tuo kaikkea ja kaikkia epäilevä argentiinalainen, joka on vähän enemmän "jalat maassa" tässä mukana :)

   Poista
 9. Voi ei, tsemppiä! Kyllä se siitä. Mä muistan kans, kuinka paljon me taisteltiin meidän Thessaloniki-kämpästä. Kämppä saatiin helposti, mutta sitten piti riidellä kaikista pikku jutuista; sängyistä, jääkaapista jne...Rasittavaa ja raskasta. Onneksi teillä on siellä kaveri, joka auttaa. Tsempiä! <3

  VastaaPoista