24. syyskuuta 2012

"Spain is pain" ja muuta juhlaa

Vaikka meidän Barcelonaan asettuminen ei ole sujunut kovinkaan juhlallisesti, ovat nämä viikot olleet Kataloniassa yhtä juhlaa. Ensinnäkin, saavuimme kaupunkiin 11. syyskuuta, joka sattuu olemaan Katalonian kansallispäivä. Kaupunki oli täynnä satoja tuhansia ihmisiä lippujen kanssa juhlimassa katalonialaisuutta ja vaatimassa itsenäisyyttä. En ollut etukäteen tajunnut, enkä edellisillä Barcelonalla visiiteilläkään oikeastaan huomannut, kuinka epä-espanjalaisia katalonialaiset oikeasti haluavat olla. Ihmisvilinässä näkyi kaikenlaisia kylttejä, mm. "Spain is pain", ja siihen tyyliin. Meidän tämän hetkisen "houstin" mukaan Madridissa vaan ryöstetään rahat ja Katalonia on yksi kolmesta Espanjan itsehallintoalueesta, jotka ylläpitävät koko muuta maata. Hänen mielestään tämän takia Katalonian pitäisi ehdottomasti itsenäistyä. Tämän lisäksi tänä viikonloppuna on juhlittu La Mercè -nimikkeellä viimeiset neljä päivää ympäri Barcelonaa, koska tänään maanantaina oli Barcelonan pyhimyksen päivä. Joidenkin mukaan kyseessä on yksi alueen tärkeimmistä juhlista. Ohjelmaa onkin riittänyt ympäri kaupunkia jo torstaista lähtien. Lauantaina uskaltauduttiin mekin ihmishälinään ja päätettiin suunnata Sagrada Familialle katsomaan multimedia-showta. Se oli erittäin vaikuttava, vaikkei tämä ehkä näistä epätarkoista kuvista oikein välity.Tässä vielä vähän huonolaatuista videokuvaa paikan päältä.


Pienistä asuntovastoinkäymisistä huolimatta Espanja, tai Barcelona, on kyllä ollut meille kaikkea muuta kuin "tuskaa".

10 kommenttia:

 1. Awesomeness. Oon vähän kade kyllä, ja katkera siitä, etten ehkä pääse käymään. Huhtikuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei me kyllä olla täältä ihan heti lähdössä.. joten sulla on aikaa ainakin ensi vuoden syyskuuhun! :)

   Poista
 2. Mä täällä arvon kaikkia maailman maita läpi että minne muuttaisin opiskelemaan ens vuonna ja toi Barcelonakin on käynyt aika usein mielessä. :) Mutta ääää en tiedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tää varmasti ainakaan huonommasta päästä vaihtoehtolistaa ole ;) Katsotaan mitä mieltä olen kuukauden päästä :)

   Poista
 3. Madridissa ryöstetään rahat kuulostaakin kivalta, oon viikon päästä paikanpäällä! :D

  VastaaPoista
 4. Melkein itsekkäästi toivon, että sun koulu kestäis pidempään tai tykästyisit paikkaan ja jäisit, jotta ehtisin tulla moikkaan paikan päälle ;) Että voikin olla kaunis paikka!

  VastaaPoista