29. syyskuuta 2012

isopäisiä ihmisjättiläisiä ja ihmislinnoja

Viime viikon La Mercè -juhlintaan kuului myös tällaiset hullunlaiset huvitukset. Maanantaina keskellä päivää keskustan katu täyttyi ihmisjättiläisistä, jotka on ilmeisesti todella tyypillisiä katalonilaisia juttuja. Niiden nimi katalaaniksi on jotain tyyliin "isopäät". Haha. Katseltiin hetki paraatia la Ramblan läheisyydessä. Tässä pienimuotoista valokuvaoksennusta..Noilla jättiläisillä oli vaatteiden alla sellaiset puiset kehikot, joita kantoi yksi ihminen kerrallaan. Voin vain kuvitella, mitä tuollainen painaa. Tai no en varmasti edes pysty kuvittelemaan kuinka paljon tuollainen painaa. Vuoroa vaihdettiin nopeaan tahtiin. Ja kuuma oli!Paraatin katselun jälkeen jatkettiin suoraan Plaza de Sant Jaumelle, jossa oli käynnissä "Castellets" -linnojen rakentaminen. Se oli aika hullua. Onnekkaat seurasi tapahtumaa kaupungintalon parvekkeelta ja ikkunoista, me taas keskellä satoja, kenties tuhansia, ihmisiä. Mä melkein pyörryin, ensimmäistä kertaa multa meni näkökyky noin minuutissa ja koko maa heilui. Se oli aika hullua, eikä edes oltu seisty auringossa. Eri ryhmät, jotka ilmeisesti edustivat Barcelonan eri kaupunginosia rakensivat ihmislinnakkeita vuoron perään. Kuvista ei ehkä välity tarpeeksi hyvin, että ihmisiä oli kerrallaan jopa seitsemässä (!) kerroksessa. Nuorimmat olivat jotain 6-vuotiaita ja heillä oli kypärät päässä, koska viime vuonna joku huono-onninen tuli alas ja lopputulos oli kuin hullujen suomalaisten sauna-kisassa. Kaikkein vaikuttavinta oli noiden ihan pikkusten kiipeäminen pitkin muita ihmisiä ja alastuleminen liukuen muita pitkin. Niiden piti kiivetä ylös asti, heiluttaa kättä ja sitten tulla alas vuorotellen yhtä nätisti.


Tässä on jo kaksi kerrosta käynnissä. Ymmärtääkseni näitä toisen kerroksen miehiä tuetaan kahden-kolmen ihmisen käsivoimin.


Jos ette jaksa koko videota katsoa, niin katsokaa edes kohdassa 2:30-3:00 miten pikkuiset kapuu ylös.


8 kommenttia:

 1. Crazyy. Nyt harjoitelkaa Nicon kanssa vuoden ja meette ens vuonna mukaan ;)

  VastaaPoista
 2. Espanjalaiset on kyllä hassuja kaikkine juhlineen ja kulkueineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin on. Mietittiin ihan samaa, puhumattakaan härkätaisteluista sun muista!

   Poista
 3. Oho, en ollutkaan kuullut tosta! Älytöntä mutta hauskan näköistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne oli tuolla auringossa ainakin pari tuntia noita ihmislinnoja rakentelemassa. Joka kansalla omat älyttömyytensä ;)

   Poista
 4. Siis mun mukulani (jos sellainen olisi) ei todellakaan kiipeilisi tuolla, kypärällä tai ilman! D: ;)

  VastaaPoista