22. elokuuta 2013

Istanbulista; juhlamekkoja ja rukouskutsu

Vielä kerran palaan kesäkuiseen Istanbuliin. Bazaarilta meidän oli tarkoitus mennä oikotietä Üsküdarin lautalle, mutta päädyttiinkin keskellä kauppakatua ja ihmisvilinää. Sieltä löytyi jos jonkinlaista juhlavetimettä. 

Minkähänlaiseen juhlaan tälläinen mekko sopisi?


Nopea oikotie? Juu, ei!


Täällä ei vissiin saanutkaan kuvata.. soo, soo!


Vihdoin lautassa..


Katsottiin keväällä Homeland-sarjaa, josta jäi päälle muutama arabiankielinen sana.. herra kuuli ne aidosti livenä ensimmäistä kertaa Istanbulissa ihan rukouskutsun muodossa. Olihan se jännää. Kuvitella, että joskus tuota on kuunneltu päivittäin. Viimeisenä yönä heräsin kuumeessa kello neljän aikaan juurikin tämän takia. Tuli vähän epätodellinen olo.


Vaikkei meidän Istanbulin reissu mennyt ihan putkeen, oli se silti hyvä reissu. Onneksi tajuttiin lähtöpäivälle kysyä vinkkiä yhdeltä paikalliselta häävieraalta, joka neuvoi meidät kätevämpää reittiä lentokentälle; taksi 5min. - lautta 30min - taksi 5min. Meille tärkeintä oli menomatkan taksisotkujen jälkeen pitää taksimatkat minimissään ja kaikki meni loistavasti. Saa nähdä koska eksytään tuolle suunnalle uudestaan, ei varmasti ainakaan muutamaan vuoteen. Suosittelen kuitenkin kaikille, jotka sinne suunnalle vierailua suunnittelevat, hoitaa lentokenttäkuljetukset harkinnan mukaan julkisilla ennemmin kuin taksilla.

6 kommenttia:

 1. Kuvauskiellot harmittaa mua ja niiden takia oonkin ihan säikkynä tähtäilemässä melkein missä vain julkisella paikalla. Ymmärrän, ettei esimerkiksi ideoita saa kopioida, mutta mikä muu tuossa kaupassa olisi voinut olla syynä..? Mulle kävis yksi asunto salminäkymällä, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin markkinoilla ja paikoilla, joissa on paljon käsitöitä. Sääli, koska eihän kukaan niitä kuitenkaan kopioimassa ole. Tai en minä ainakaan :)
   Luin juuri eilen, että esimerkiksi Guatemalassa ei yhtään tykätä lasten kuvauksesta ja epäillään turistien kidnappaavan lapsia, jos niitä lähestyy liikaa.

   Poista
 2. Pidän mielessä varoituksesi paikallisista takseista! Mua kyllä himoittaa matkustaa Turkkiin ja niiden turistimestojen sijaan nimenomaan tuonne Istanbuliin suuntaisin. Miten oon vaan saanut tosta kohteesta niin negatiivisen kuvan? Mutta eipähän oo ainakaan odotukset sitten niin korkealla, kunhan vaan joku päivä saan aikaiseksi varata lomamatkan Istanbuliin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olen osasyyllinen luomaan sitä negatiivistä kuvaa.. onhan se omalla tavallaan todella kaunis ja viehättävä paikka, mutta mulle on sattunut vaan huonoja kokemuksia. Sun pitää itse käydä kokemassa, uskon että ihmisille avautuu eri paikat ihan eri tavoin.

   Poista
 3. Hiiiih mä varasin nyt liput sinne lokakuuks! Pitää käyttää tää tilaisuus nyt hyödyks kun Anni on siellä! :) CAN´T WAIT!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistii, toivottavasti Anni on jo sit kolunnut kaikki paikat, niin tietää minne viedä :)

   Poista