2. elokuuta 2013

gradu vs. bloggaus ja kahvijääpalat

Joku saattanee blogihiljaisuudesta päätellä, että tällä viikolla gradu on edennyt ennennäkemätöntä vauhtia. Alunperinhän ajatus oli saada gradu kirjoitettua heinäkuun aikana, mutta toivossa on hyvä elää ja sen sijaan blogia tulikin päivitettyä ennätysmäiseen tahtiin. Ajatus on kirjoitella gradua viikolla ns. "työaikaan" ja pitää sitten hyvällä omatunnolla viikonloput vapaana. Perjantai-iltapäivä tuntuukin nyt tästä syystä aika mahtavalta. 

Argentiinavieraista kaksi kolmasosaa lähti Lontooseen ja tällä viikolla Nicon äiti on saapastellut kaupunkia omaan tahtiin. Suihkuun ei ole siis enää tarvinnut jonottaa. Muutama viikko sitten hankittu tuuletin on mahdollistanut kotityöskentelyn ja tuonut mukanaan pienoisen kurkkukivun. Mutta aina ei voi voittaa.

Irina-ystävän ansiosta olen kehitellyt viime aikoina erilaisia kylmäkahvi-sekoituksia. Uusimpana villityksenä kahvijääpalat. Aivan loistava idea! Näin olen gradutaukojen lomassa sekoitellut suegralle ja itselleni makoisia kylmäkahveja.


Ensin olen valmistanut french pressillä joko Nescafesta tai kunnon kahvista vahvaa kahvia. Kun se on jäähtynyt, olen kaatanut kahvin jääpalamuottiin ja laittanut pakkaseen.


Muutaman tunnin päästä tai seuraavana päivänä olevan valmistanut lisää kahvia ja jäähdyttänyt sen kylmässä vedessä. Lasiin olen laittanut ensin pohjalle kondensoitua maitoa, kaatanut sekaan kahvia ja sekoittanut siihen kahvijääpaloja tuomaan lisää makua ja viilentämään juoman.

Välillä olen lisännyt mukaan muutaman vesijääpalan, jottei kahvista tule liian vahvaa ja joskus myös vähän tavallista maitoa. Lopuksi voi vielä sekoittaa pienellä maidon vaahdottimella vaahtoa mukaan.
Ja voilà!


Kondensoitu maito sopii tähän kuin nakutettu, makeuttaa kahvia juuri sopivasti.

8 kommenttia:

 1. Hyva etta gradu on edennyt :) Ja kuulostaa aika hyvalta idealta noi kahvijaapalat!

  VastaaPoista
 2. Mulla oli viime kesänä ihan sama suunnitelma, eli gradu heinäkuun loppuun mennessä valmiiksi ja elokuu lomailua. As if. Sain sen valmiiksi elokuun viimeisenä päivänä kolme päivää ennen deadlinea... :D Tsemppiä vikoihin graduviikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, etten ole ainoa lohduton :) Mulla on DL vasta 16.9.

   Poista
 3. Hauska idea tuo kylmäkahvi...näin kuumalla tulee päivisin juotua myös kylmää gazpachoa, kun ei oikein ruoka maita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gazpachoa ei olekaan tullut syötyä vuosiin. Ei varmasti huono vaihtoehto näin kuumalla. Sitä tekee mieli syödä vain salaattia ja viileitä juttuja.

   Poista
 4. Ostoslistalle heti: jääpalamuotteja! Kesä tulee onneksi itsestään :) Mahtavaa, että jaksat rutistaa gradua kasaan bed & breakfastin pyörittämisen ohellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pakko jaksaa, että pääsee oikeallekin lomalle jossain vaiheessa :D toivottavasti siellä alkaa ilmat pian lämmetä!

   Poista