9. heinäkuuta 2014

Romeon ja Julian Verona

Gardajärven rannalta suuntasimme suoraan Veronaan. Pikkuteitä pitkin kulkiessa ohitettiin muutama kylä matkan varrella ja ihailtiin kauniita maalaismaisemia. Meillähän ei tällä roadtripillä ollut navigaattoria ollenkaan, koska auton kahdeksan päivän vuokrahinta olisi siinä tapauksessa tuplaantunut. Mentiin siis vähän näppituntumalla, tiekylttejä seuraillen sekä ipadin kartoista jotain tutkien. Ipadin kartta-appissä ei kuitenkaan gps toiminut, joten se ei ollut niin yksinkertaista. Vasta koko viikon viimeisenä ajopäivänä tajuttiin kokeilla mun iphonea, jolle sai ladattua ilmaisen, loistavasti toimivan navigaatiopalvelun.

IMG_3186
Tässä ajellaan jossain Veronan ja La Spezian välimaastossa.

Meidän Gardan majapaikasta, Paista, ajoi noin tunnin Veronaan, joten oltiin kaupungissa hyvissä ajoin. Tarkoitus oli samoilla ympäri Veronaa niin kauan kun siltä tuntuu ja ajaa sitten illaksi La Spezian lähellä seuraavaan majapaikkaan. Alun perin tarkoitus ei suinkaan ollut varata majoituksia etukäteen, jotta voitaisiin jättää suunnitelmia auki fiiliksen varaan. Päätettiin kuitenkin onneksi ruveta varailemaan viikonlopun majoituksia viikko ennen matkalle lähtöä. Siinä vaiheessa tajuttiin, että hyvät ja halvat yöpaikat on kiven alla ja molempien mielenrauhan säästämiseksi päätettiin varata kaikki hotellit koko matkan varrelta etukäteen. Eipä ainakaan tarvinnut kuluttaa varsinaista loma-aikaa hotelliarvioita lukien.

IMG_3175
IMG_3095
IMG_3320
Kun sitten oltiin ajeltu jo jonkun aikaa esikaupunkialueella ja maiseman perusteella näytti kovasti siltä, että oltaisiin lähestymässä kaupungin keskustaa, päätettiin jättää auto parkkiin puiston laidalle. Kylteistä päätellen ei oltu ihan varmoja oliko kyseessä kenties sakkopaikka, mutta päätettiin kokeilla onneamme koska vierestä löytyi useita muita autoja. Eikä meidän vuokra-autosta onneksi huomannut, että se oli nimenomaan turistien ajama vuokra-auto. Lähdettiin päättöminä kulkemaan jonnekin suuntaan, kysyttiin varmuuden vuoksi yhdestä kaupasta vielä, kuinka löytää keskustaan ja tajuttiin, että oltiin aivan oikeassa paikassa. Ihan Veronan keskustassa, pari korttelia Adige-joelta. 

IMG_3117
IMG_3119

Kaupungissa oli ihanan rauhallista, kun muita turisteja rupesi näkymään liikaa, yritettiin suunnata vastakkaiseen suuntaan ja etsiä kulman takaa mahdollista kahvittelupaikkaa. Löydettiinkin lopulta söpö kulmakuppala, jossa oltiin ainoat asiakkaat. Kahvilan pöydät oli rakennettu suurista puutynnyreistä, joissa oli päällyslasin alla kahvipapuja.

IMG_3122
IMG_3124

Tutkittiin katuja ja porttikonkeja, käveltiin pitkin joen vartta ja haisteltiin Veronaa, kunnes saavuttiin Romeon ja Julian tarinasta tutun Julian talolle, italiaksi La casa di Giulietta. Siellä olikin sitten vähän erilainen meno ja meininki, hyvä kun pystyi ihmismassassa askeleen eteenpäin ottamaan.

IMG_3147
IMG_3130
Ilmeisesti Julian talon uskottiin todella sijainneen tällä paikalla, Via Cappello -kadulla, 1200-luvulla rakennetun Cappello nimisen perheen talossa. Cappello ja Julian sukunimi Capuleti muistittivat kovasti toisiaan, minkä vuoksi 1905 talosta tehtiin museo ja suosittu turistinähtävyys. Parveke rakenettiin vasta 1930-luvun lopulla. Sisäpihalta löytyy Julian patsas, jonka oikeaa rintaa koskettavalle suotuu onnea elämässä ja rakkaudessa. Rakkauslukkoja löytyy tuhansia, toivottavasti portille ei käy samoin kun taannoin Pariisin rakkaussillalle. Minulle ei selvinnyt minkä takia muutama seinä oli täynnä jauhettuja purukumeja, oikein romanttista! Eriväriset lemmenlukot olivat silti aikamoinen näky, sekä sisäpihalle vievän tunnelin seinät koristelevat rakkaudentunnustukset. 

IMG_3144
IMG_3333
Julian talo on kaikkein suosituin nähtävyys Veronassa, museoon olisi päässyt pääsymaksun maksaja sisään. Parveke täyttyi lemmenkuvia ottavista pariskunnista. Me jätettiin nämä jutut tällä kertaa välistä ja jatkettiin matkaa muille kaduille. Tuli vastaan mielenkiintoinen t-paita, josta otettiin kuva, mutta jätin kauppaan. En ihan ymmärtänyt tekstin logiikkaa, aukeeko muille?

IMG_3155
IMG_3158
Veronan amfiteatteri näytti ainakin ulkoapäin tosi upealta.

IMG_3356
IMG_3364
IMG_3081
IMG_3180

Muutaman tunnin kävelyn jälkeen me päätettiin suunnata ruokakaupan kautta takaisin autolle tsekkaamaan tilannetta. Löydettiin onneksi takaisin perille, auto oli vielä paikalla, eikä sakkolappua näkynyt missään. Nautittiin voileivät puistossa ja lähdettiin jatkamaan matkaa.

IMG_3189
Matka jatkui edelleen etelään rannikon suuntaan, Cinque Terren kupeessa sijaitsevaan La Speziaan.

11 kommenttia:

 1. Näyttää kauniilta! Tosin nuo putkat oli vähän ehkä ällöjä vaikka niissä rakkaudentunnustukset olikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ihan ymmärtänyt minkä takia kiviseinä ja useita puiden varsia oli pitänyt täyttää purkilla :)

   Poista
 2. Mulla on noussut todellinen Italianreissu kuume naista sun Italia-postauksista, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Petra :) Itsekin innostuin maasta tuon reissun aikana ja jälkeen ihan uudella tavalla.

   Poista
 3. Ai tuommoisia ilmaisia navigointiohjelmiakin on olemassa. :-O En ole tiennytkään. Oon aina yrittänyt suunnistaa google mapsien avulla, ja onhan se onnistunut, vaikka vähän epävarmaa on joskus ollutkin.

  Tuon Julian talon näin ihan vastikään telkkarissa, kun Unelmien poikamiestyttö - ohjelmassa kävivät siellä (juu, tällaisiakin sivistysohjelmia tulee katseltua :-D).

  Mä käsittäisin tuo t-paidan niin, että bloggaajatkin tekevät virheitä tmv., eli he ovat aivan yhtä epätäydellisiä yksilöitä kuin kaikki muutkin. Saatoin kyllä ymmärtää väärinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, toi onkin hyvä paita-tulkinta, tuossa saattaa olla perää :)

   Google maps toimii tosi hyvin, käytänkin sitä lähes päivittäin täällä Barcelonassa, koska se kertoo julkisen liikenteen yhteydet aina paikasta x paikkaan y. Mutta kun meillä ei Italiassa ollut puhelimessa datayhteyksiä päällä suurten puhelinlaskujen pelossa, niin tollaset navigointiohjelmat tuli tarpeeseen. Tajuttiin sen toimivuus vaan viikko liian myöhään, mutta ei se mitään :)

   Olikohan se telkkarissa vähän rauhallisempa paikka kun todellisuudessa, ei varmaan näkynyt kymmentä ihmistä koskettamassa Julian patsaan rintaa samaa aikaa ja toiset kymmenen ottamassa kuvaa :D

   Poista
 4. Verona on hyvä kohde pidin siitä kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti, ei oikeen päästy nyt pintaa syvemmälle mutta ei onneksi jäänyt haittaamaan tällänen parin tunnin pysähdys myöskään.

   Poista
 5. Ah ihana Italia ja kauniita kuvia! :) kyllä se omakin reissu alkaa jo ihan tosissaan poltella mielessä! Pakko kyllä kysyä, että minkä nimisen gps-appsin löysit? Tuo olisi todella kätevä omaakin reissua ajatellen, kun ei raaskittu myöskään vuokrausfirman gps-laitteeseen satsata ja kun omille harteilleni lankeaa kuitenkin se kartanlukijan vastuu, niin pakko löytää joku toimiva ratkaisu tähän ongelmaan. Vältytään ainakin suuremmilta parisuhderiidoilta, kun kuski pysyy tiellä ja kartanlukijan stressitaso laskee :D Niin ja ahdistaa jo valmiiksi nuo turistitungokset noissa tärkeimmissä nähtävyyksissä, mutta kai sitä voi niissä aina pyörähtää, ottaa kuvan ja sitten jatkaa matkaa vähän väljemmille vesille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia! Mulla tais olla puhelimessa sellanen ilmainen app kun "navfree GPS" ja siinä ladattuna Italia. Ehdin jo poistaa sen, mutta nyt app storea selaillessa tuo logo näyttää tutulta. Se toimi yllättävän hyvin. Mulla oli puhelimessa suomalainen sim-kortti käytössä ja vaikkei 3g siis ollut käytössä (tavallinen roaming kyllä), niin toimi loistavasti. Kai se niiden puhelin antennien avulla toimii.. :D Nicolla oli Android-puhelimessa joku toinen, mutta ilmainen sekin. Jos teillä on mahdollisuus nyt autoilla siellä Portugalissa ennen matkaa, niin ehkä ehditte testaamaan jo etukäteen :)
   Kyllä varmasti turistitungoksia pääsee eroon, jopa niissä pienemmissä Cinque Terren kylissä harvoin kaikki matkailijat sivukujille eksyy!

   Poista
  2. Kiitos kovasti vinkistä! Pistän heti ainakin tuon applikaation ja ehkä jonkun toisenkin lataukseen ja tosiaan hyvä vinkki, että sitähän voisi jo täällä Portugalissa kokeilla, kunhan vain sulkee 3g verkon hetkeksi pois! :)

   Poista