5. heinäkuuta 2014

Heinäeloa ja vieraita!

Kesän myötä ollaan saatu pitkästä aikaa vähän vieraita tänne Barcelonaan. Suurin osa kavereista ja perheestä taisi käyttää hyödyksi meidän täällä asumisen jo ensimmäisen vuoden aikana, koska tänä vuonna on ollut pikkasen hiljasta, eikä ole paljon vieraita koko keväänä näkynyt. 

Ensin saatiin nauttia Eveliinan ja perheensä seurasta heidän ollessaan loppukuusta lomalla täällä etelässä. Tällä viikolla taas osa perheestäni oli meitä moikkaamassa. Samalla kaupunkiin saapui muutama Nicon argentiinalainen kaveri, jotka asuvat nykyään Saksassa. Saatiin vihdoinkin ensimmäistä kertaa uuden kodin sohvakin vierastestiin. 


Päiviin on mahtunut niin puisto- kuin rantapiknikkejä, paljon, paljon päämäärätöntä kävelyä ympäri kaupunkia sekä MM-kisojen seurailua. Vanhempani ja siskoni eivät ole vielä toistaiseksi koskaan käyneet Argentiinassa, mutta tiistaina oltiin porukalla katsomassa Argentiinan matsia Oveja Negra -baarissa, jonka meiningistä kirjoitin viime viikolla. Ja sehän on melkein kuin Argentiinassa olisi.

Sää on suosinut Suomesta tulleita lomalaisia, hellettä täällä riittää. Tällä viikolla oli kyllä aika tuulista, rannallakin pärjäsi auringossa istuskella, ilman että tuli tarve lähteä talviturkkia pois heittämään.


Kesäherkkuja ja -juomia tuli nautittua joka päivä!


Kävin ensimmäistä kertaa Montjuïcin Miramar-hotellin kahvilaterassilla istuskelemassa.


On aina kiva saada vieraita. Harmi vaan, että yleensä vierailut on kovin lyhyitä. Loppukuusta me varmaan ollaankin jo matkalla Suomeen, joten perhettäkin nähdään taas pian.

Nyt me lähdetään rakentamaan kisastudiota Argentiinan iltapäivän matsia varten, tällä kertaa taidetaan suunnata porukalla chiringuitoon, eli paikalliseen rantakahvilaan. 

11 kommenttia:

 1. Onpas hyvännäköinen meloni. Täällä Suomessa melonit ovat aina jotenkin pettymys, tai sitten en vain osaa ostaa kunnollisia meloneita. Hyvin mahdollista. :-D

  Mukavia hetkiä vieraiden kanssa! Ja täällä Suomessakin alkoi juuri kesä, joka toivottavasti jatkuu pitkälle, jotta tekin saatte sitten nauttia Suomen kesästä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä makoisa meloni, ostettiin se rannalle suunnatessa oikein kätevästi tielle sattuneesta kaupasta jo valmiiksi paloiteltuna :D

   Ihanaa, että sielläkin on vihdoin kesä, toivottavasti se kestää!

   Poista
 2. Leppoisat kesavierailut kuulostaa tosi hyvalta ja noin hienoissa maisemissa mullekin vois melkein maistua olut :) Bairesissa en ole kertaakaan ollut viela jossain korkeammassa paikassa ruokaa tai juomaa nauttimassa. Oispa hauskaa, jos sun perhe paasis kaymaan Argentiinassa. Tervetuloa vaan mun puolestani, vaikka odottaisinkin ehka pari kuukautta puiden kukkimiseen ja kivempaan saahan saakka! 7 astetta ja tuulinen sade piiskaa urakalla parvekkeilta roikkuvia kisalippuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun haave oli viime Bairesin reissulla päästä johonkin korkeaan torniin katsomaan maisemia, muttei sitten ehditty Nicon veljen 17. kerroksen kämpän lisäksi muualle. Esim. Floridalla piti olla joku torni.. ja Barolo jätettiin välistä korkean hintansa vuoksi :)
   Koko perheestä vaan mun veli on siellä käynyt, joten toivotaan että lähitulevaisuudessa muutkin pääsee :D

   Poista
  2. Mikahan tuo Floridan torni on, muistatko? Loysin vaan yhden toimistosellasen googlettamalla ja sinne mua ei varmasti paasteta sisaan. Ois niin katsyn matkan paassa toista. Barolo on ollu mun listalla, mutta en niin jaksais mitaan kierrosta, kun tahtoisin vaan tuijottaa jostain maisemia ja jos ois jotain juotavaa siina samalla, niin aina vaan parempi. Ja totta, 90 pesoa on aika suolanen :O

   Poista
  3. Mä en nyt yhtään muista, oiskohan se voinut olla peräti Galerías Pacíficon yhteydessä? Muistan vaan, että käveltiin johonkin rakennukseen ja siellä huomattiin, että ne järjestääkin hissikuljetuksia ylös maisemia katsomaan.

   Poista
  4. Nyt googlettaessa löysin vinkin, että sen on täytynyt olla Galería Güemes.

   Poista
  5. Toden totta se on Galeria Guemes, joka jo itsessaan on kaunis. Seuraavana aurinkoisena paivana menen miradoriin ruokatunnilla, koska hoksasin, etta paikka on kahden korttelin paassa toista :P 20 peson paasymaksu on piskuinen ja paasen viimein nakeen keskustan kupolit ilman, etta niskat katkeaa.

   Poista
 3. Hellettä, oih! Meillä tulee vettä niin että tuo Norjan päätie E6 on meidän kohdilta taas poikki, me ollaan vähän täällä pohjoisemmassa ja tänään oli tarkoitus palata kotiin, saa nähdä mitä kiertoteitä joudumme ajelemaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivottavasti rankkasateet loppuu ja pääsette turvallisesti kotiin. Täälläkin on ollut erityisen myrskyistä viime päivät ja ukkostanut niin, että olen useampana aamuna herännyt kesken unien kovaan jyrinään.

   Poista
 4. Hellettä, oih! Meillä tulee vettä niin että tuo Norjan päätie E6 on meidän kohdilta taas poikki, me ollaan vähän täällä pohjoisemmassa ja tänään oli tarkoitus palata kotiin, saa nähdä mitä kiertoteitä joudumme ajelemaan....

  VastaaPoista