2. huhtikuuta 2015

Mitä kaipaan Barcelonasta?

En voi sanoa, että olisin kertaakaan paluumuuton jälkeen miettinyt "oltaispa jääty Barcelonaan", vaikka toisinaan kaipaankin joitain asioita edellisestä kotikaupungistamme. Voisin hyvin kuvitella asuvani siellä taas joskus tulevaisuudessa, jos sellainen mahdollisuus tulisi vastaan. 

Mitkä sitten ovat niitä asioita, joita välillä tulee ikävöityä Barcelonasta? Tässä muutama esimerkki!

Kollaasi1

Ruokaa - Edullisia ja herkullisia monikulttuurisia ruokapaikkoja, ei missään nimessä pelkkiä tapaksia ja paellaa, vaikka toki niitäkin. Himoitsen erityisesti pikawokki-paikkoja, meidän kantissyyrialaista ja niitä neljän euron jättisuuria dorumeita. Ihan kaikkia näitä ruokapaikkoja, joita listasin tammikuussa. Ikävöin myös niitä mahtavia kotiinkuljetuspalveluita, joita saattoi hyödyntää iltamyöhään vatsan kovasti kurniessa. Ja Caprabo-ruokakaupan valmishummusta! 

Espanjan kieltä - Ikävöin välillä eloa espanjan kielellä (en kylläkään katalaania). Toki Suomessakin käytän espanjaa päivittäin, onhan se tällä hetkellä meidän kotikieli. Siitä huolimatta kieltä tulee käytettyä huomattavasti vähemmän ja olen huomannut kielitaidon taas rapistuneen hiukan. Tuntuu, että unohtelen sanoja ja teen enemmän virheitä. 

kollaasi3

Merta, hiekkarantaa & palmuja - En nyt varsinaisesti ikävöi keskikesän Barcelonetan ruuhkia ja sitä ajoittain erittäin likaista vettä tai niitä rasittavia rantamyyjiä, jotka tyrkyttävät kaikkea mahdollista ja häiriköivät rentoa kesähetkeä viettäviä. Mutta ikävöin erityisesti niitä rauhallisia rantailtoja syksyllä ja keväällä, jolloin hiekkarannalla sai ihailla merta ihan omassa rauhassa turvallisesti hiekalta käsin meren raikasta ilmaa itseensä imien. Suurena palmufanina ikävöin tietenkin myös sitä upeaa palmukatrasta, joka kaupungista löytyy!

Kansainvälisyyttä - Barcelona on niin täynnä ihmisiä joka puolelta Espanjaa, Eurooppaa ja maailmaa. Kaduilla kuulee päivittäin kaikkia mahdollisia kieliä ja metrossa vieressä istuva kaveri voi olla kotoisin maasta, jota et edes osaisi kartalta paikantaa. Olen aina nauttinut kansainvälisestä ilmapiiristä ja siitä menosta kun ympärillä on ihmisiä joka puolelta maailmaa. Jotenkin siitä tulee niin vapauttava fiilis.

kollaasi2

Bicingiä - Paikallisten kaupunkipyöriä, joilla saattoi suhautella ympäriinsä pyöräteitä pitkin päivällä turisteja väistellen tai myöhään illalla aamuyöstä täysin tyhjiä katuja polkien niin kovaa kun reidet kesti. Sydäntä riipaisi laittaa sopimus poikki muuton jälkeen ja vähän aikaa mietin jospa sen olisi sittenkin jättänyt voimaan. Vähän päälle 40 euroa pyöräpalvelusta maassa, jossa et enää asu kuulosti kuitenkin tässä taloudessa pikkasen järjettömältä, joten sopimukset laitettiin poikki. 

Katukuvaa - Sitä katujen monimuotoisuutta, lähiöiden erilaisia ominaispiirteitä, yleistä rösöisyyttä ja romantiikkaa. Ikävöin niitä sunnuntaikävelyjä, jolloin pystyi lähteä spontaanisti kävelemään jonnekin tutuille tai uusille kulmille ja löytää aina jotain ennennäkemätöntä. Niitä eri lähiöiden ja koko kaupungin omia juhlia, festivaaleja ja tapahtumia, jotka viihdyttivät ympäri vuoden.

kollaasi4

Argentiinalaisuutta & lattarimeininkiä - Barcelona muistuttaa yllättävän paljon Buenos Airesia ja Argentiinaa. Kaupungissa on niin paljon argentiinalaisia, että heidän aksenttiaan kuulee kaduilla päivittäin. Joka toisessa kuppilassa palvelee argentiinalainen tarjoilija sekä argentiinalaisia herkkuja saa ostettua marketeista ja kahviloista ympäri kaupunkia. Barcelonassa asuessa oltiin niin paljon lähempänä lattarimeininkiä ja lattareita, vaikka kuitenkin turvallisesti Euroopassa. Kaipaan sitä!

Aurinkoa & lämpöä - Sitä, että harvoin täytyy jättää päiväkävelyä välistä, koska ulkona on karsea keli. Talvitakiksi ei tarvitse untuvaa ja ilman hanskoja pärjää. Sitä, että pyykkiä voi rauhassa kuivattaa parvekkeella tai ikkunan alla ympäri vuoden! Tiedän, että sää ja ilmasto -ongelma on pitkälti vain asennekysymys. Valitettavasti kuitenkin tosiasia on, että silloin kun tuulen nopeus hipoo 10 metriä sekunnissa, maisema on harmaa ja ulkona kaksi astetta lämmintä (real feel -10) niin on aika vaikea saada itseään motivoitua kävelyllä tuonne tuulitunneleihin. Itsellänikin on jo vaikeuksia, puhumattakaan tuosta etelän kasvatista.

kollaasi5

Onneksi meitä odottaa toukokuun lopussa pankkitilin sulkemismatka Barcelonaan, tiliä kun ei ilmeisesti voi etänä Suomesta käsin sulkea. Harmin paikka!

Tämä kertomus on osa Instagram Travel Thursdayta ja kuvat puhelimella räpsästyjä. Muita Instagram Travel Thursdayn postauksia voi käydä kurkkimassa järjestäjien (Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca) blogeista. Lisätietoa itse tempauksesta sekä ohjeet voi lukea täältä. Minut löytää instagramista nimimerkillä @annikaig ja kyseisen linkin takaa voi katsella kuvia, vaikkei omaa instagram-tiliä omistaisikaan.

40 kommenttia:

 1. Niin kiva kun pääsette toukokuussa sinne suuntaan käymään, vähän ikävää hellittämään! Tai pahentamaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saa nähdä pahentaako se tilannetta. No onneksi ehkä Suomen kesä on siinä vaiheessa jo erittäin käsillä :D

   Poista
 2. Ihania juttuja - kyllä minäkin kaipaisin! Varsinkin sitä lämpöä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin.. nyt on taas niin ankea viikko ollut, että voi veljet.. :(

   Poista
 3. Kiva postaus - en yhtään ihmettele, että kaipaat noita asioita Barcelonasta! Onneksi pääsette pian käymään siellä. :)

  Tuo kylmyyteen ja pimeään tottuminen on toki asenteesta kiinni pitkälti, mutta kyllä mullakin jää valitettavasti aika monet päiväkävelyt välistä syksyllä ja talvella. Ehkä vielä isompi harmistus on se, etten astmaatikkona pysty juoksemaan ympärivuotisesti Suomessa. Kaipaan siis ehdottomasti lämpimämpiin lenkkimaastoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä. Tänäänkin illalla kotisohva valitettavasti voitti vaikka raikas ilma houkutteli kovasti. Ehkä meidän pitäis satsata kunnon jokasään ulkovaatteisiin!

   Poista
  2. Ei nekään auta tarpeeksi, terveisin Pitäjänmäen tuulipukumummo -88 :D Mulla on tosiaan varmaan kymmenen vuotta vanha tuulipuku, jota edelleen käytän lenkillä ahkerasti. Oikeasti kylmiä säitä varten on kaapissa vielä toppahousut. Mutta ei nekään auta, kun naama jäätyy tuulessa! No, ei tätä onneksi enää kovin montaa viikkoa voi kestää. Viime vuonna huhtikuun loppupuolella oli jo monta päivää aurinkoista ja +20 astetta lämmintä. :)

   Poista
 4. Juuri näin. Kuten tiedät, en ole itse ikinä Barcelonassa asunut, mutta juuri näistä asioista minäkin siellä pidän. Lähellä lattareita mutta kuitenkin turvallisesti Euroopassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, melkein jo toinen jalka lattareissa :)

   Poista
  2. On vähän hullua, mutta huomaan välillä ajatuksissani meneväni ihan sekaisin. Kuvittelen, että ollaan suuntaamassa Buenos Airesiin ja suunnittelen mitä tehdään, kunnes tajuan että ei. Barcelonaanhan me ollaan menossa!

   Poista
 5. Kätevä tuollainen pyöräpalvelu isossa kaupungissa :) Hyvä että saat kuitenkin pidettyä kielitaitoa yllä kotona puhumalla, muutoin varmasti olisi vielä vaikeampaa olla rapistuttamatta hyvää taitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja tekeehän tää Suomessa asuminen hyvää tälle kotimaiselle :) Toivottavasti Suomeenkin saataisiin pian noi pyöräpalvelut kytkettyä kuntoon.

   Poista
 6. Mäkin komppaan näitä, eritoten tota ruokatarjontaa ja niitä palmuja. Tosin väkimäärät ja turistimassat on se mitä en ikävöi Barcelonasta... tuli muuten ihan flashback tosta Caprabo-kaupasta. Olin jo tyystin unohtanut sen olemassaolon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään ikävöi niitä turistimassoja - onneks niitä pääsi aina suht helposti pakoon! Caprabo toimi meidänkin lähikauppana sen pari vuotta :)

   Poista
 7. Kiva lukea näitä, hyvin kerroit Barcelonan parhaista puolista joita itsekin aina Suomessa ollessa kaipailee. Tuo bicing on jäänyt meille vieraaksi -ikävä kyllä. Siihen ilmeisesti tarvitsee sen NIE-numeron? Miehellä on se, minulla ei kun en ole virallisesti täällä enkä työskentele täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, bicing-kortti tilataan netin kautta ja siihen tarvitsee paikallisen NIE-numeron sekä pankkitilin. Oletko kenties virallisesti Barcelonassa asukkaana kuitenkin? Voit käydä poliisilla rekisteröitymässä ja hankkia itsellesi NIEn. En tiedä olisko siitä jotain haittaa hankkia se ja asua "virallisesti" maassa. Ainakin hyötynä saisit itsellesi bicing-kortin :)

   Poista
  2. Hei taas! Enhän minä virallisesti täällä asustele, Suomessa olen kirjoilla ja työnhakijana. No elämäntilanne saattaa joskus muuttua että muutan virallisestikin tänne, quien sabe... :D

   Poista
  3. Okei, ymmärrän. En tiedä voisitko silti olla kirjailla myös Barcelonassa? Ehkä kannattaa selvittää :)

   Poista
 8. Olipas kiva lukea näitä juttuja! Näiden perusteella kaipaisin Barcelonaa joka päivä, jos olisin siellä asunut. :D
  Etenkin tuo ruoka on sellainen juttu, joka on ehdottoman tärkeä itselleni. Edullinen ja laadukas sellainen, etenkin. Suomessa aina järkyttyy hintoja ja laatua, Lontoossa pitää olla aika tarkka myös.

  Onkos tilinsulkemisreissu milloin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no kyllä vain. Suomessa kyllä joutuu järkyttymään hintoja, mutta toisaalta oon nyt oppinut löytämään täältä ihan laadukasta ruokaa, onneksi. Ravintoloissa käyntiin vaan ei mahda riittää varat tai hermot (hintojen katseluun).

   Suuntaamme Barcelonaan toukokuun viimeisellä viikolla :)

   Poista
 9. Kaipailen toisinaan näitä samoja juttuja yleisesti Espanjasta. Erityisesti ravintoloita, lämpöä ja katukuvan monipuolisuutta, sitä kun aina löytää jotain uutta. Toki sää on osittain asennekysymys, mutta jos nenä jäätyy ja silmät kostuu, niin niistä kävelyreissuista ei ihan nauti samalla tavalla kuin ilman hanskoja auringon paistaessa :D. Kiva, että pääsette käymään paikan päällä piakkoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, päteehän nämä kyllä varmaan melkein koko maahan. Ei sitä vaan jotenkin osaa aina katsoa omaa kotikaupunkia ihan samalla tavalla, kuin jos liikkuu uudemmilla kulmilla. Ja onhan nää Helsingin kadut pikkasen värittömämmät ja tyhjemmät kuin Barcelonan kujat :D

   Poista
 10. Ihana postaus! Me olemme parhaillaan seudulla, joka oli koti monta vuotta, ja tuntuu aika, hmm, jännältä. Barcelona on minulle selvästi enemmän koti kuin tämä seutu koskaan, mutta joitain asioita kaipaan täältä kovasti. Onneksi aina voi palata, vaikka vain käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Onneksi Helsingistä Barcelonaan on suht lyhyt matka. Te olettekin jo asuneet siellä niin pitkään, ehkä se tuntuu senkin takia enemmän kodilta :)

   Poista
 11. Ruoka on mullakin sellainen juttu, jota kaipaan melkein kaikista ex-kohteistani (miinus Kuuba). Tosin, kyllä mä välillä kaipaan sapuskaa Suomestakin :) Lisäksi sää on kyllä sellainen juttu, joka ottaa mua päähän tässä maassa. Koko mieli on maassa, jos ulkona on harmaa ja jäätävä sää. Tuli muuten kauhee himo patatas bravaksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mä aina yhdistän sut ja hyvän ruuan :) En tiedä mistä se johtuu.. hehe. Tällä viikolla on kyllä taas ollut niin paska sää, ettei mitään rajaa. Itteäkin ottaa päähän ja vielä enemmän, kun toinen valittaa vieressä. :D

   Poista
 12. Juuri sellaisia juttuja mitä määki kaipaisin Barcelonasta, jos olisin siellä asunut. Ilmastoa, ruokaa ja keväisellä ja syksyisellä rannalla istuskelua. :)
  Kiva että pääsettä tilin sulku reissulle fiilistelemään taas kaupunkia. Ottakaa kaikk irti ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisia, mutta yllättävänkin kaukaisia juttuja :) Kiitos, eiköhän me oteta!

   Poista
 13. Minulta on mennyt tuo sinun Barcelonan ravintolapostaus ihan ohitse joten se on nyt tallennettuna kirjanmerkkeihin, sitten viime visiitin olen haikaillut takaisin kaksin mieheni kanssa, ihan vaan syömään hyvää ruokaa ja nauttimaan ison kaupungin tunnelmasta. Ja kaippa sitä voisi rannallakin käydä... :) Kiva että "joudutte" kuitenkin lähtemään takaisin tuonne suunnalle jo toukokuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ehtiihän sitä :) Toivottavasti pääsette pian Barcelonaan rentoutumaan. Onneksi joudutaan lähtemään takaisin, vaikka kyseessä onkin aika lyhyt visiitti.

   Poista
 14. Sellaisia juttuja, mistä olen ajatellut että Barcelonassa voisi varmasti nauttia, vaikken ole siellä käynytkään :) Kiinnostuin heti tuosta pyöräpalvelusta, en ole siitä aiemmin kuullutkaan. Helsinki saisi ottaa pyöräilyn suhteen mallia niin monesta muusta kaupungista, ilmeisesti myös Barcelonasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelonassa riittää nautittavia asioita :) Siellä toi pyöräpalvelu on aika lailla vastaava kuin muissa Euroopan kaupungeissa. Sillä erolla tosin, että Barcelonassa pitää olla asukki ja omata paikallinen henkkari ja pankkitili. Vähän reilun 40 euron vuosimaksua vastaan saa käyttää kaupungin pyöriä max. 30 min kerrallaan (sillä pääsee kyllä jo päästä päähän) tai sitten menee 0,75e lisämaksu/puoli tuntia aina kahteen tuntiin asti. Ilmeisesti yli 2 tunnin ajosta tulee jo sakkoa. Tosi kätevä systeemi! Helsinkiin ollaan ilmeisesti jo piakkoin laittamassa vastaavaa pystyyn, katsotaan miten tällä kertaa onnistuu kun edellinen yritys meni päin mäntyä!

   Poista
 15. Lisälämpö ja enemmän kansainvälinen ilmapiiri kelpaisi minullekin, tänne Etelä-Suomen pääsiäiseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi tänään tuli vähän lisälämpöä kehiin :)

   Poista
 16. Meillä on loppuvuoteen suunnitelmissa ollut reissu just Barcelonan seuduille taikka vaihtoehtona Lissaboniin.. Et kyllä yhtään helpottanut tilannetta! :) Vaaka oli jo kääntymässä länteen, mutta nyt tuntuu että ehkä sittenkin Barca :D Kauheen vaikeeta! No, toiseen ehtii tietty sitten myöhemminkin. Muttai hania kuvia ja muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä muistankin lukeneeni. Mulla on Lissabon vielä näkemättä, mutta ei oo varmaan kumpikaan huono vaihtoehto ollenkaan :)

   Poista
 17. On se vaan nätin näköinen kaupunki! Ja teillä on kyllä melkoinen teemamatka tulossa, pankkitilin sulkemismatka :D Tuo on jo ensimmäinen laatuaan mitä olen kuullut. Pitäsköhän munkin tehdä moinen matka Australiaan, ihan vain varmuuden vuoksi varmistamaan että tili on suljettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Kyllä näitä teemamatkoja keksitään, itse asiassa Skotlantiin pitäisi varmaan tehdä vastaava myös jossain vaiheessa. Siellä on vielä tili auki, enkä yhtään tiedä millä mallilla :D

   Poista
 18. Nyökyttelen kyllä monessa kohdasa, jos vertaisin listaa tähän koti-Lissaboniin! :) Tämä sai kyllä aikaan jotenkin pienen matkapistoksen tuonne rajan toiselle puolelle ;) Olen Barcelonassa kerran käynyt, mutta näin 10 vuoden taun jälkeen olisi kiva päästä kokemaan tuo kaupunki uudelleen, erityisesti varmaan kansainvälisyys ja lattarimeininki korostuu tuolla BCN:ssa enemmän kuin Lissabonissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti suosittelen Barcelonan reissua, olet niin lähellä :) Mä vielä haikailen siitä Lissabonista, harmi vain että Nico on siellä jo kolme kertaa käynyt, niin se ei ole ihan ykkösenä hänen listallaan. Jospa tänä vuonna!

   Poista