25. huhtikuuta 2015

Seikkailu halki Väli-Amerikan

Yksi unelmieni täyttymyksistä olisi kunnon seikkailu maateitse halki Väli-Amerikan. Tai miksei jopa ihan Meksikosta alas Argentiinaan asti. Ajoittain idea unohtuu muiden haaveiden jalkoihin ja toisinaan se taas nostaa vähän enemmän päätään. Nyt viime aikoina on varsinainen houkutus-vaihe taas ollut päällä. Tähän saattoi vaikuttaa se, että muutama viikko sitten törmäsin vahingossa yhteen blogiin, jossa suomalainen nuori nainen oli käynyt läpi kaikki seitsemän väliamerikkalaista maata vain viidessä viikossa. Kuulostaa vähän liian hurjalta vauhdilta, vaikka toisaalta on helpottavaa ajatella, että matkan toteuttamiseksi ei tarvitsisi välttämättä järjestää useita kuukausia luppoaikaa. Myöskään tämä jo facebookissa jakamani YLEn sivuilta löytyvä paraikaa alueella matkailevan toimittajan matkakertomus ei helpota tätä Väli-Amerikka intoa ollenkaan. Suosittelen ehdottomasti lukemaan tuota mielenkiintoista matkakertomusta, jossa kerrotaan maiden todellisuudesta maisemakuvia syvemmin.


Kovasti houkuttelisi lentää tutkimaan Meksikoa - olen kuullut maasta niin paljon hyvää, nähnyt niin upeita kuvia sekä lukenut kirjallisuudesta ja kulttuurista. Katsonut meksikolaisia elokuviakin. Olisi huvittavaa päästä maahan, jossa kaikkialla puhuttaisiin meksikolaisella aksentilla espanjaa, se kuulostaa mun mielestä vähän kuin piirrettyjen kieleltä.

Pienen pienessä Belizessäkin varmasti riittäisi nähtävää. Sieltä voisi jatkaa kätevästi Guatemalaan, jonne mielelläni matkustaisin uudelleen. El Salvadorista ja Hondurasista tiedän kovin vähän (positiivisiä juttuja), vaikka ihan varmasti niitäkin näistä maista löytyy. Nicaraguan kanssa olen ollut jonkun verran tekemisissä, vaikken ole koskaan maahan fyysisesti vielä päässytkään. Costa Ricassa haluaisin päästä näkemään laiskiaisia ja kaikkia muita eläimiä läheltä. Panamassa en välttämättä suuntaisi kanavaa pällistelemään, mutta varmasti sieltä muutakin löytyy. Tähän astinen saldo kun on vain pikavisiitti El Salvadorin ja Panaman pääkaupunkien lentokentillä sekä kuukausi Guatemalassa. No, aina saa haaveilla.

IMG_9992-2 IMG_9994-2 IMG_0005-2 IMG_0222 IMG_0072-2 IMG_0374-2 IMG_0302-2 IMG_0428-2 IMG_0416-2

Kuvat Guatemalasta marraskuulta 2013.

29 kommenttia:

 1. Tuollaisen reissun tekisin minäkin mielelläni;etenkin Hondurakseen ja Costa Ricaan,jossa ystäväni on ollut ja kehunut.Ihanan värikkäät kuvat:)

  VastaaPoista
 2. Olen tutkinut Buenos Airesin lentoja ja huokaillut sitä MITEN KAUAN sinne meneminen kestää. Hinnoista en sano mitään. Mutta mitä jos lentäisi ensin jonnekin vähän lähemmäs ja jatkaisi sieltä? Oletteko lentäneet suoraan Suomesta Buenos Airesiin vai miten???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, matka on kyllä aika pitkä. Olen aina lentänyt suoraan ja kyllähän siinä vajaat 20 h menee. Lontoon, Pariisin, Amsterdamin ja Frankfurtin kautta olen kulkenut ja aina lentänyt suoraan Bairesiin asti. Ehkä pysähdys Madridissa lyhentäisi matkaa muutamalla tunnilla. Tai sitten voisitte kulkea Istanbulin kautta, Turkish Airlines ilmeisesti kulkee nykyään erittäin kilpailykykyisin hinnoin suoraan Bairesiin :) Toki ensimmäinen lento lähtisi vähän "väärään suuntaan" Suomesta katsottuna.

   Poista
 3. Voin lähteä mukaan, jos päätät lähteä tällaiselle matkalle! :D

  VastaaPoista
 4. Hih, en siis ole ainoa, josta Meksikon espanja kuulostaa... noh.. vähän vajaalta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, (manner) Espanjan espanjasta en tykkää ollenkaan, mutta Meksiko on hassua :D

   Poista
  2. Manterelaiset taas on yksiä repesorsia... :P

   Poista
 5. No joo, ei olisi ollenkaan hullumpi reissu!! Nuo seudut ovat kaikki minulle ihan täysin tuntemattomia, Tijuanaa lukuun ottamatta ja sehän ei ole sitä "oikeaa" Meksikoa, näin olen ainakin kuullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tijuana on varmaan aika erilainen kuin muu Meksiko, taitaa sieltäkin löytyä monenlaista :)

   Poista
 6. Oi niin ihana suunnitelma, mulla on samantyylinen heave :) tosin El Salvador ja Honduras vahan epailyttaa kohteina. Niin kuin varmaan jo arvaat, suosittelen Nicaraguaa! mina haluaisin myos tutkia tarkemmin mm. Maissisaaria ja Hondurasin (ei epailyttavia) Roatanin ja Utitlan saaria. Molemmat olis just hyvia paikkoja paeta talvea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissisaaret kuulostaa herkullisilta, pitää tutkia tarkemmin :)

   Poista
 7. Kuulostaisi kyllä aika mahtavalta reissulta! :) Ehkäpä saat sen vielä toteutettua joskus. Ihan vieraita seutuja minulle, mutta olisin kyllä heti valmis tuollaiseen matkaan jos se olisi mahdollista. Ihanat kuvat nämä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, vähän heilahtaneita osa kun on auton ikkunan kautta kuvattu :)

   Poista
 8. Tuo olisi varmasti hieno reissu! Minäkin olen aina halunnut käydä Meksikossa, ja miksei tietysti noissa muissakin maissa. Tällä hetkellä mulla on kyllä vähän maltillisemmat haaveet – haaveilen nimittäin automatkasta Baltian maihin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Baltia on tosiaan pikkasen helpommin toteutettavissa täältä Suomesta käsin :)

   Poista
 9. En kyllä sanois ei jos mahdollisuus tollaseen reissuun tarjoutuisi! :D Jostain muuten luin että se Panaman kanaali olis kuulemma kannattanut käydä katsomassa viime vuonna, vai oliko se niin että tässä lähiakoina tai jotain, ihan sen takia että sitä ilmeisesti muokataan/laajennetaan joten nyt on viimeiset mahdollisuudet nähdä se "perinteisemmässä" muodossaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuossa Ylen toimittajan blogissa olikin siitä juttua. Mua ei toisaalta se kanaali ajatuksena hirveesti kiehdo, joten en varmaan suuntaisi sinne pällistelemään. Eiköhän Panamasta muutakin mielenkiintoisempaa löydy :D

   Poista
 10. Hauska lukea kirjoitustasi, sillä olen juuri samanlaisella Väli-Amerikan reissulla. Tällä hetkellä Guatemalassa. Suosittelen ehdottomasti! Toivottavasti pääset toteuttamaan reissun!
  Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahtavaa! Pystyykö sun matkaa seurata jotain kautta? Mukavaa ja turvallista reissua! :)

   Poista
 11. Ei valitettavasti. Kiitoksia! :)
  Salla

  VastaaPoista
 12. Aiaii ei tällasta saa postailla, Meksiko mullakin liikkunut liikaa mielessä ja tästä innostus nyt levisi noihin muihinkin Väli-Amerikan maihin. Eiii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on Meksiko-innostus noussut vasta nyt hiljattain. Pitäisi suunnitella joku joukkopako tuonne suunnalle :)

   Poista
 13. Sinut on haastettu: http://yksimenolippukiitos.blogspot.com/2015/05/liebster-blog-award.html :)

  VastaaPoista
 14. Vau, kuulostaa aika upealta matkahaveelta! :) Itsekin haluaisin kovasti päästä väliamerikkaa tutkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, pitäisikin järjestää joku ryhmäreissu Väli-Amerikkaan näköjään :D

   Poista