3. huhtikuuta 2016

Loma Englannissa

Pääsiäinen kului tänä vuonna lomalla ystävien luona Englannissa. Kerrankin aikaisesta lomien suunnittelusta oli todellista hyötyä. Muistaakseni en ole aiemmin ikinä ostanut lentoja seitsemän kuukautta ennen reissua, mutta tämän Englannin pääsiäisloman lennot hankittiin jo viime elokuussa. En yleensä uskalla suunnitella lomia näin monta kuukautta etukäteen, mutta tällä kertaa ajattelin, että vaikka työpaikka muuttuisi niin pääsiäisen pyhät on ja pysyy. 

Noin viikko ennen Englantiin lähtöä tutkin huvikseni mitä olisimme saaneet maksaa samoista lennoista (Helsinki - Birmingham - Helsinki), jos olisimme ostaneet ne ihan viime tingassa. Halvimmat olivat n. 500 euron luokkaa ihan järkyttävän pitkillä vaihdoilla, samat KLMn lennot olisivat viikkoa ennen reissua maksaneet reilut 800 euroa ja lyhyillä vaihdoilla noin 1000e. Kannatti siis suunnitella lomat kerrankin ajoissa, nimittäin maksoimme lennoista 215 euroa per nenä.

P1030410 P1030404
P1030370

Pitkä viikonloppu Englannin maaseudulla sujui mitä mainioimmin. Söimme kaikkea herkkuruokaa - ja tietenkin myös suklaamunia - ihan vatsan täydeltä, tutustuimme ystävien suloiseen kotikaupunkiin, vaihdoimme kuulumisia oikein olan takaa ja reippailimme vähän kansallispuistossa. Englannin luontoäiti soi meille yhden kokonaisen auringon täyteisen päivän, jolloin siitä piti ottaa kaikki irti! Näimme vihreitä nummia, kukkuloita ja lampaita enemmän kuin sielu sietää, sekä koimme yllätyskohtaamisen alla näkyvien suloisten ja karvaisten, skotlantilaisten ylämaan elukoiden kanssa. Tai ainakin jotkut meistä.

P1030703 P1030441 P1030664 P3250195 P1030716

Minun mielikuvissani Iso-Britannia on nimenomaan näitä vihreitä nummia, lampaita, lampaita ja lampaita, ehkä vähän lehmiä myös sekä vanhoja harmaita kivitaloja siellä sun täällä. Olo oli taas kuin Emmerdalessa!

Meitä kestittiin (auto corrector halusi sanoa kestettiin, onhan sekin totta) niin hyvin, että varmasti suuntaamme tuonne sateisen saarivaltion maaseudulle toistekin. Siis siinä tapauksessa, että kutsu on edelleen voimassa!

13 kommenttia:

 1. Iiiik, karvalehmiä! Ne on niiiiiiiin ihania!

  Taisi olla ihan kivat kevätkelitkin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvalehmät on ihan parhaita :) Oli meillä ihan kivat kelit, vaikka vähän kyllä paleltiinkin ohuilla takeilla. Parempi puolisko harmitteli, ettei ottanut pakkastakkia mukaan :P

   Poista
 2. Haha, repesin tolle "kestettiin" auto correctille :D Hyvin me teitä kestettiin, olette aina niin tervetulleita tänne moikkaa meitä ja karvalehmiä ;) Ja toi on superkiva kuva meistä kolmesta, voitko lähettää sen tännepäin kun ehdit? Ja vitsit haluan nyt opetella kuvaamaan kunnolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sama täällä, nauratti hieman tuo kestettiin :D. Vähänkö ootte samiksia tuossa kuvassa <3. Niin ja nuo karvalehmät ja lampaat, ihania!! Hih.. voi kun miekin pääsisin taas tuonne lammassaarelle käymään... mutta eiköhän se sitten oo edessä kun eräs saa (sitten jos ja kun saa) täkäläisen passinsa.. saas nähdä miten kauan siinä kestää nyt kun paperit on toimitettu!

   Poista
  2. Hehe, kestittiin ja kestettiin totta tosiaan!

   Kiva Laura, että just kehuit sitä yhtä ja ainoaa Nicon kuvaa :P Hehe, laitan ne jakoon pian.

   Kyllä te Eve pääsette, hyvää kannattaa odottaa! Ja oletan siis, että tämä tarkoittaa sitä, että C on läpäissyt suomen kokeen. Just mietittiin sitä vkonloppuna, kun Manuel matkusti Kouvolaan kokeseen :)

   Poista
 3. Englannissa saatiin viettää kolme kuukautta vuonna 2000. Vieläkin kaivertaa, että Irlanti ja Skotlanti jäi näkemättä, joten ehkä se on vielä joskus sinne suunnalle takaisin päästävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Irlanti ja Skotlanti odottaa! Ymmärrän, sillä itsekin harmittelen, etten ikinä käyttänyt hyödyksi niitä edullisia Irlannin lentoja, mitä Skoteista olisi saanut.

   Poista
 4. Teillä on ollut niin kivan kuuloinen pääsiäinen! Hyvä, että osui ulkoilusäät kohdilleen. Briteissä luonto on varmasti yksi parhaista puolista, vaikka itsellä kokemukset siitä onkin lähinnä sieltä Emmerdalesta. ;) Ja tosiaan, joskus kannattaa suunnitella reissut ajoissa! Tajuaispa tuon joskus itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä oli kyllä ihan huippu pääsiäinen ja ulkoilusää osui kohdilleen. Ihan hyvä, ettei tarvinnut jokaisena päivänä ulkoilla, sehän olisi mennyt liian rankaksi. Sade oli siis tervetullutta ;) Mulla yleensä jää aina suunnitelmat viime tinkaan, joten olin todella ylpeä tästä aikaisesta pääsiäisheräämisestä! :D

   Poista
 5. Ma rakastan noita karvalehmia mutta jostain syysta ma en oo koskaan niin Englannin nummilla kuin Skotlannin ylamaillakaan noihin tormannyt :D Musta muuten tuntuu ettei Englannissa koskaan paista aurinko? Skotlannin saat ei musta oo yhtaan sen surkeammat kuin Suomessakaan, mutta jokaikinen kerta kun oon Englannin puolella nin vetta tulee aamusta iltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan meidän lemppareita kans :) Skotlannissa taidettiin itse asiassa nähdä niitä vain Isle of Mullilla. Mulla ei ole ollut kovin hyvä tuuri Englannin ja auringon suhteen, joten voit olla ihan oikeassa! :)

   Poista
 6. Jes, ennakkosuunnittelu todellakin kannatti, mahtavaa että saitte napattua lennot noin hyvään hintaan! :) Pääsiäisloma Englannissa vaikuttaa kyllä aika mahtavalta, nuo maisemat on kyllä aika huikeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joskus siitä on hyötyä. Oisin kuvitellut Englannissa kevään olevan vähän pidemmällä, mutta oli se silti oiva pääsiäislomakohde!

   Poista