1. joulukuuta 2016

Meksikossa oli ihanaa!

Marraskuu oli ja meni, samoin kuin meidän Meksikon matka. Voi vitsit, oli kyllä niin onnistunut reissu! Tämä oli meille molemmille ensimmäinen kerta Meksikossa, eikä maa ole koskaan oikeastaan kuulunut niihin ykköskohteisiin lomia suunnitellessa. Varmaan sen takia se onnistuikin ylittämään meidän odotukset ja yllättämään meidät ihan kunnolla. Alkuperäinen reissusuunnitelma toteutui kutakuinkin sellaisenaan sillä erolla, että vietimmekin ensimmäisen viikon Tulumissa ja kolusimme Valladolidia ja Méridaa vasta loman jälkimmäisellä viikolla. Näimme loppujen lopuksi paljon enemmän, kuin osasimme edes suunnitella, koska autovuokraamon myyjä sai ympäripuhuttua meidät vuokraamaan auton koko loman ajaksi.

Tässä hieman tunnelmia meidän 12 kokonaisen Meksikopäivän ajalta.

P1070501 PB140646 P1070683 P1070482 P1090048 PB201872 P1080754 P1090258 PB222231 PB161372 P1080209 P1080620 P1080888 P1090545

Meksikon reissusaldo koostuu mm. näistä:

- huikeimmat auringonnousut
- viidet eri Maya-rauniot
- uiminen neljässä eri cenotessa (pohjavesionkalossa)
- mahan täydeltä tacoja
- ennätysmäärä pelikaanien bongausta
- kameran muistikortti täynnä palmukuvia
- uupumiseen saakka aalloilla hyppimistä

Vierailimme matkan aikana Tulumissa, Tulumin raunioilla, Cobán raunioilla, Gran Cenotessa, Las Coloradasissa, Río Lagartossa, Ek Balamin raunioilla, Valladolidissa, Chichén Itzálla, X'Canche cenotessa, Ik-Kil cenotessa, Méridassa, Uxmalin raunioilla, Choo-Ha cenotessa sekä Izamalissa.

Tarkoitus on kirjoitella näistä kaikista asioista ja paikoista blogiin mahdollisesti jo seuraavien päivien ja viikkojen aikana lisää. En voi kuin suositella Jukatanin niemimaata reissukohteena!

22 kommenttia:

 1. Iiiiiihania kuvia! Lisäraportteja odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Menninkäinen - iiihanat oli paikatkin! :)

   Poista
 2. Mä. En. Kestä. Ihan mielettömiä kuvia. Toi pinkki vesi.....<3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin mielettömät maisemat ja paikat. Pelkkää värien tykitystä!

   Poista
 3. Komppaan edellisiä! Ihania ja värikkäitä kuvia :) Onneksi olen itsekin tällä hetkellä suhteellisen kauniissa ympäristössä tai saattaisi iskeä kateus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei sullakaan tosiaan mitkään huonot puitteet ole :)

   Poista
 4. Kuulostaa tosi onnistuneelta teidän loma :) ja kuvat on upeita! Etenkin tuo missä pilvet heijastuu pinkistä vedestä, mistä se on? Nyt kun katon näitä kuvia ja bussin ikkunasta ulos pimeyteen tuli hirmu ikävä Meksikoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Una, oli se onnistunut :) Pinkki vesi on Las Coloradas niminen pieni kalastajakylä, jossa on suolajärviä. Vesi näyttää pinkiltä siinä asuvien mikro-organismien johdosta. Älä kysy enempää :P mutta siis upea paikka oli! En yhtään ihmettele, että näinä päivinä iskee kaipuu Meksikoon :D Kyllä se siitä!

   Poista
 5. Juuri ankean marraskuun läpi rämpineenä voi vaan kysyä, että miksi ihmeessä minä en viettänyt sitä Meksikossa?

  VastaaPoista
 6. Onneksi mulla on jo eilisesta asti "soinut" taydella volyymilla valtameri kuulokkeissa taalla toimistossa, niin voin joten kuten kestaa sen, etten oikeasti ole tuollaisissa maisemissa ;) Ja pohjavesionkalo, kiitos tasta kaannoksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea! Meillä soi ensimmäisenä kotiin paluun jälkeisenä maanantaina valtameri aamiaispöydässä ja leikkasin itse hedelmät lautaselle :) Jos laittoi silmät kiinni, melkein pystyi kuvittelemaan itsensä takaisin Meksikon lämpöön.

   Cenote käännöksestä kiitos kuuluu wikipedialle, mietin hetken että mikä ihmeessä voisi olla niiden suomenkielinen nimi. Onneksi on wikipedia! :P

   Poista
 7. Upeita kuvia kertakaikkiaan! Mä oon viimeks ollu Meksikossa vuonna 2000, mutta sieltä on kyllä lämpimät muistot paikallisten kavereiden luota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kuvitella. Varmasti lähtisin takaisin koluamaan maata lisää joskus toiste :) ja kiitos!

   Poista
 8. Ihana kuulla että tykkäsitte Meksikosta! Mmm tacot... Ja palmuterapia tekee hyvää etenkin tähän aikaan vuodesta! :) Innolla odottelen jatkopostauksia.

  VastaaPoista
 9. Voi että miten kauniita kuvia! Mikä paikka tuo on missä vedessä on punainen sävy? Aikamoinen unelmaloma näyttää teillä olleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit :) Punasävyinen vesi on Las Coloradas nimisestä pienestä kalastajakylästä, jossa on suolajärviä. Vesi näyttää pinkiltä siinä asuvien mikro-organismien johdosta.

   Poista