9. joulukuuta 2016

Meksiko - Viikko Tulumissa

Ensimmäinen Meksikon viikko kului Tulumissa, noin 130 kilometriä Cancúnista rannikkoa pitkin etelään. Tulum pomppasi meidän maailmankartalle vasta reilu vuosi sitten kun hyvä ystävämme vietti siellä muutaman päivän, minkä jälkeen hän on hehkuttanut tätä kuvankaunista reissukohdetta oikein olan takaa. Niinpä heti kun päädyimme ostamaan lennot Meksikoon päätimme että Tulum olisi meidän kohde numero yksi.

Ennen reissua majoituksen varaamisen kanssa syntyi jos jonkinlaisia hankaluuksia. Emme nimittäin saaneet ketään kiinni niistä parista paikasta, josta olimme kiinnostuneita varaamaan majapaikan kokonaiseksi viikoksi. Kaverin suosittelemaan hotelliin laitoin viestiä nettisivujen lomakkeen kautta, sitten facebookin kautta, vielä sähköpostiakin ja lopulta soitimme paikkaan ihan puhelimitse, koska vastausta ei näyttänyt kuuluvan. Lopulta varasimme majoituksen naapurista Playa Mambo nimisestä paikasta, josta saimme vastauksen vähän nopeammin, mutta sieltäkin vasta useiden viestien, takaisin bongautuneiden sähköpostien, puhelujen ja whatsapp-viestin jälkeen. Enpä ole aiemmin suorittanut majapaikan varausta whatsappin välityksellä, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Soittaessamme Playa Mamboon ensimmäisen kerran kävi ilmi, että majapaikan omistaja onkin argentiinalainen. Hän tarjosi meille huonetta, jonka oli määrä valmistua vasta noin viikko ennen saapumistamme. Myönnän, että epäilykset majapaikan todellisesta olemassaolosta ja erityisesti huoneen valmistumisesta ajoissa kävivät meillä molemmilla mielessä. Playa Mambolla oli kuitenkin niin hyvät arvosanat ja tyytyväisten asiakkaiden arviot ympäri internetiä, että päätimme luottaa Nicon maanmiehiin. Eikä sitä tarvinnut katua kertaakaan.

P1080286-2 P1080287-2 P1080480-2 P1070460 P1070488

Nappasimme Cancúnin lentokentältä suoraan Tulumiin suuntaavan shuttlen, jonka ansiosta saavuimme perille lauantaina kello 11 aikaan illalla yli 20 tunnin matkustamisen jälkeen. Pimeydestä ja väsymyksestä huolimatta Playa Mambo vakuutti meidät heti ensisilmäyksellä ja tiesimme saman tien, että olimme tehneet oikean ratkaisun. Se oli meille täydellinen. Majapaikkamme ja Tulumin rantamaisemat olivat luonnossa upeammat, kuin olimme osanneet kuvitella.

Majoituimme uuden rakennuksen yläkerrassa, ihan omassa rauhassa. Huoneemme oli upouusi ja olimme sen ensimmäiset asuttajat. Sitä koristi oikea palmu, tai ainakin palmun varsi, ja kirjaimellisesti asustimme palmujen keskellä hiekkarannalla. Saatoimme nukahtaa ja herätä aaltojen kohinaan sillä meri oli vain kivenheiton päässä huoneestamme. Se osoittautui oikein käteväksi auringonnousujen ihailun kannalta.

Tulumin viikon yksi suurimmista nautinnoista oli aamupala hotellin rantabaarissa rantamaisemaa ihaillen. Yksi parhaista huveista taas oli pelikaanien bongaus (jostain syystä olin meistä kahdesta se valppain pelikaanibongaaja) ja aalloissa hyppiminen sekä pitkät rantakävelyt.

P1070497 P1080043-2 P1070499 P1080049-2 P1080052-2 P1070506

Olin yllättynyt kuinka vähän elukoita meidän rantaparatiisissa vilisi. Ensimmäisenä iltana näimme vilauksen pesukarhusta ja bongasin yhden pienen gekon yöpöydän vierestä. Pesukarhujen tassun jälkiä näkyi hiekassa joka aamu, muttei niitä valitettavasti tullut sen enempää vastaan. Oravat viihtyivät pihapalmuissa ja niiden touhuja olikin viihdyttävä seurata. Hyttysiä oli iltaisin jonkin verran ja jostain syystä ne pistivät lähinnä mua.

Vietimme Tulumissa ja Playa Mambossa yhteensä kuusi päivää, joista vain kahtena pysyimme hotellin ja rannan läheisyydessä. Myönnän ensimmäisenä päivänä rantahietikossa kävellessä miettineeni, että mitä ihmettä teemme tuossa kyläpahasessa kokonaisen viikon. Auton vuokraaminen olikin sitten paras idea ikinä, koska Tulumin lähellä on niin paljon kaikkea erilaista nähtävää, ettei lopulta maltettu harrastaa rannalla loikoilua muutamaa päivää enempää.

P1080009 P1080481 P1080026-2 P1080097 P1080168 P1080229 P1080188 P1080240

Tulum on aika jännä paikka. Wikipedian mukaan kaupungissa asuu vajaat 20 000 asukasta, mutta en oikein osaa sanoa siitä mitään, koska vietimme suuren osan ajasta lähinnä hotellilla, sen lähettyvillä rannalla tai ihan muissa kohteissa. Meidän majapaikka oli vajaan 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta Sian-Ka'anin suuntaan. Rantahietikossa sijaitsee kymmeniä muita pikkuhotelleja vieri vieressä ja rantatien toiselta puolelta löytyy erilaisia ravintoloita. Varmaan sanomattakin selvää, ettei tuolla sen koommin paikallisia kyläläisiä liiku ja hinnatkin ovat sen mukaiset. Meininki oli kuitenkin yllättävän rauhallista, meille ei missään vaiheessa tullut sellaista oloa, että koko ajan olisi joka tuutista tuputettu jotain syömistä tai retkeä. Tulumin rantahotellit on kaikki suht pieniä ja rauhallisia, boutique hotellien tyyppisiä ekohotelleja, ja meininki on sen mukaista. Hiekkarantaa ei ole rajattu hotellien käyttöön vaan rannalla saa tallustaa ihan vapaasti kuka vaan. Meidän mielestä Playa Mambo oli meille just täydellinen majapaikka. Tykkäsin siitä, että sieltä löytyy vain kahdeksan pientä mökkiä sekä uusi kahden huoneen rakennus, mikä tekee paikasta erityisen rauhallisen ja kodikkaan. Tulumissa sesonki alkaa vasta joulukuun puolivälissä, joten marraskuun lopussa ihmisiä ei ollut ainakaan liikaa.

PB161353 P1080148

Ei olla koskaan oltu yhdessä tällaisessa lomakohteessa ja edellisestä rantalomasta on niin pitkä aika, että varmaan myöskin sen takia Tulum teki meihin suuren vaikutuksen. Ei todellakaan osattu etukäteen kuvitella mitään näin upeaa rantamaisemaa ja oletettiin ennen lomaa nähtyjen kuvien olleen lähinnä taidokkaan photoshoppailun näytteitä. Onneksi saatiin yllättyä erittäin positiivisesti todellisuuteen tutustuessa - maisemat oli niin paljon hienommat kuin osattiin kuvitellakaan. Voisin suositella Tulumia rentona ja helppona lomakohteena kenelle vaan. Nico olisi jo valmis lähtemään ensi vuonna takaisin samaan paikkaan.

8 kommenttia:

 1. Tässä on mun mielestä jo paratiisin aineksia. :) Ajeltiin tämän ohi, kun käytiin Sian Kaanissa, mutta siinä vaiheessa te olitte jo jatkaneet matkaa eteenpäin. Alue näytti leppoisalta, mutta on kyllä tosiaan sen verran syrjässä, että autosta on tuolla(kin) iso ilo.

  Varaussysteemi ei kyllä kuulosta kovin helpolta. Kurkkasin, että tämä löytyy booking.comistakin oliko hinta selvästi edullisempi suoraan hotellilta varattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Se oli meille aikamoinen paratiisi :) Tuolla ei kyllä ilman autoa paljon liikkuisi ellei sitten halua suhailla taksille joka paikkaan.

   Kaverin suosittelema paikka "Nueva Vida de Ramiro" ja tämä Playa Mambo taisivat olla molemmat booking.comissa ja omilla nettisivuillakin oli varausjärjestelmä. Sen mukaan heillä ei kuitenkaan juuri tuolle ajalle ollut mitään meidän budjettiin mahtuvaa bungalowia vapaana, pelkästään jotain 200-300 USD/yö vaihtoehtoja. Sen takia varattiin se Cielo Maya, mutta otettiin myös noihin suoraan yhteyttä ja kyseltiin vaihtoehdoista. Kävi ilmi, että se "Nueva vida de Ramiro" uusi juuri varausjärjestelmäänsä eikä sen takia näyttänyt vapaita huoneita ja tässä Playa Mambossa taas ei varmaan tuon vasta valmistuvan rakennuksen takia näyttänyt vapaata. Sen takia asia meni vähän monimutkaiseksi. Loppujen lopuksi myös siellä ystävän suosittelemassa paikassa olisi ollut vapaita bungaloweja, mutta oltiin jo ehditty varata Playa Mambosta, kun eivät vastanneet viesteihin. Ja onneksi niin. PM oli intiimimpi paikka :) En osaa noista hinnoista sanoa, mutta me maksettiin 135 USD/yö, johon kuului verot ja aamupala.

   Poista
 2. Ai että näyttää täydelliseltä niin kohde kuin tuo upouusi majoituskin! Ja hyvän ajakohdan valitsitte kyllä - kuvien perusteella rannalla ei ollut muita kuin te :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiljaista oli. Suuria pätkiä hiekkarannasta oli ihan omassa käytössä kun ihmisiä oli niin vähän. Loistava lomakohde :)

   Poista
 3. Nayttaa aivan ihanalta ja kuulostaa myös, lahtisin tonne heti! Miten ihanan rauhallisen ja paratiisimaisen naköista, taydellinen paikka rentoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli meille juurikin täydellinen paikka rentoutua ja ensimmäinen kerta näin upeassa paikassa :)

   Poista
 4. Ei jummi miten upean näköistä! Ja näyttää tosiaan siltä, että aikalailla rauhassa saitte olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä upea paikka ja loma kaiken kaikkiaan!

   Poista