4. tammikuuta 2017

Oravanpyörän täyteinen 2016!

Vaikka maailmalla vuosi 2016 vaikuttaa olleen erityisen huono - tuskin kukaan välttyi sosiaalisessa mediassa koko loppuvuoden kiertäneistä vitseistä karmaisevan surkeasta vuodesta - on meillä onneksi ollut loppujen lopuksi yllättävänkin hieno vuosi.

Tämä blogi on ollut pystyssä jo yli kahdeksan vuotta ja varsinaisia vuosikatsauksiakin löytyy jo viimeiseltä kuudelta vuodelta. Tuntuisi hurjalta lopettaa leikki tähän, vaikka hetken epäröinkin minkäänlaisen yhteenvedon tekemistä. Niinpä siis tässä vielä pieni katsahdus menneeseen vuoteen.

P1010933 P1020172

Tammikuussa fiilistelin meidän monikulttuurista Suomi-eloa. Helmikuussa suuntasin minilomalle Madridiin, jossa treffasin Sveitsissä asuvaa ystävää. Maaliskuussa suuntasimme samaisen ystävän ja appelsiininpuolikkaidemme kanssa viettämään pääsiäistä Englantiin toisen ystävän luo. Huhtikuussa kirjoittelin arabian kielen opiskelusta ja tekstistä tulikin koko blogin vuoden luetuin. 

P1030441 P1050157

Toukokuussa fiilistelin Helsingin keltaisia kaupunkipyöriä ja kesäkelejä sekä aloitin työmatkapyöräilyn. Kesäkuussa lomailimme viikon Montenegrossa. Heinäkuussa teimme päiväreissun Bengtskärin majakalle, mökkeilimme ja innostuin bujoilusta. Elokuussa fiilistelin lisää meidän Suomi-eloa ja oravanpyöräelämää, vietimme viikonlopun Savonlinnassa ja saimme Nicon siskon perheineen Israelista asti vierailulle.

P1060220 P1060652 P1060285

Syyskuussa seikkailimme uusissa lähiöissä Helsingissä ja kävin elokuvissa kuusi kertaa saman viikon aikana. Lokakuussa kävimme Salossa ja Teijon kansallispuistossa, ihastelimme ruskaa Kaivarissa sekä pääsimme palaamaan entiseen kotikaupunkiin tallustelemaan tuttuja kujia Barcelonassa. Marraskuussa karkasimme kahdeksi viikoksi Meksikoon pimeyttä pakoon. Joulukuussa nautittiin luonnon kauneudesta Lauttasaaressa ja rauhoituttiin jouluksi, vaikkakin ilman ylimääräisiä lomia.

P1070099 P1070356

Vuosi 2016 oli tietyllä tavalla unelmien vuosi. Kirjoitin elokuussa siitä, kuinka monta vuotta sitten haaveilin hetkestä, "jolloin meillä olisi Nicon kanssa molemmilla vakituiset, mielenkiintoiset päivätyöt, säännöllinen palkka ja palkalliset lomat". Vuosi 2016 oli meille ensimmäinen tällainen vuosi. Saimme asua rauhallisen tasaista arkea koko vuoden samassa asunnossa (!) ja matkustella palkallisilla lomilla. Mitä luksusta! Varsinaista luksusta oli myös se, ettei meidän tarvinnut koko vuonna etsiä asuntoa (paitsi ehkä lomilla airbnbta) ja olla muuttamassa. 

P1070521

Viimeisenä parina vuotena olen sortunut päivittelemään hiljentynyttä kirjoitustahtia, ja tahti näyttääkin vuonna 2016 hiljentyneen entisestään. Mietimme jo muutaman ystäväni kanssa, ovatko blogit nykyään ihan "out". Tuntuu, etten ainakaan itse enää jaksa (tai ehdi!) bloggailla entiseen malliin, saati sitten seurata muiden blogeja. Toivotaan nyt kuitenkin, ettei tämä tuleva vuosi käy tämän blogin kohtaloksi.

P1090783

Haluan joka tapauksessa toivottaa teille kaille ihanaa uutta vuotta! Kiitos teille, jotka jaksatte vielä käydä lueskelemassa ja kommentoimassa tätä blogia.

14 kommenttia:

 1. Sinun blogi kuuluu vuodesta toiseen mun lemppareihin, joten toivon, että jaksat kirjoitella tulevaisuudessakin. :) Ymmärrän toki mitä tarkoitat. Blogimaailma on muuttunut aika lailla sitten vuoden 2009 (jolloin minäkin aloin blogata)! Mutta ei blogit musta ole silti edelleenkään out. :)

  Kuukausipalkka, palkalliset lomat ja pysyvä(hkö) asunto kuulostaa kyllä ihan luksukselta!

  VastaaPoista
 2. Mä luen kyllä sun blogia jatkossakin... se kuuluu edelleen suosikkeihin, vaikka harvoja blogeja enää jaksan seurata yhtä innokkaasti kuin joskus ennen. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kea, sun matkablogi onkin niitä harvoja, joita jaksaa lukea ja ihailla kuukaudesta toiseen! Toivottavasti nähdään pian :)

   Poista
 3. Ja yksi lukija ilmoittautuu täälläkin! Ei se haittaa, jos tekstejä tulee harvakseltaan, hyvää jaksaa odottaa! Kaikilla on hetkiä, kun ei kertakaikkiaan ole aikaa tai inspiraatiota kirjoittaa.

  Hyvää alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Menninkäinen, kiva että sinäkin jaksat vielä seurailla juttuja. Teille myös ihanaa vuotta!

   Poista
 4. Sama täällä! En enää jaksa ja ehdi lueskella niin paljoa blogeja mutta sun blogia kyllä luen aina mielenkiinnolla! ;)

  VastaaPoista
 5. Täällä myös aina luetaan sun blogia ja muitakin harvemminkin päivittyviä blogeja! :) Itselläni on vähän sama, että ei enää samalla tahdilla kirjoita, mutta silti luulen, että muutkin kun äiti lukee :D Hyvää alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta ehkä se on lohduttavaa, että blogit päivittyvät hitaammin, niin ei haittaa vaikkei joka viikko ehtisi käydä lukemassa :) Kyllä minäkin sun blogia ahkerasti luen!

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta teille! Mukava kuulla että teillä oli hyvä vuosi! Sama juttu itsellä. Sellaista hyvää ja turvallista arkea + matkustelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Hienoa, että teilläkin on ollut hyvä vuosi :)

   Poista