18. helmikuuta 2011

Vilskettä Bedfordilla..

Mun kämppis D viettää huomenna synttäreitään, eikä mitä tahansa synttäreitä, koska hän täyttää 30. Tästä viikonlopusta on nyt puhuttu varmasti yli 2kk. Keskiviikkoiltana D:n poikaystävä lensi Saksasta tarkoituksenaan yllättää D ja saapua kaksi päivää etuajassa alkuperäisestä suunnitelmasta. D on kuitenkin viimeisen kuukauden aikana leikkinyt salapoliisia ja oli täysin selvillä juonitteluista. Eilen illalla yksi hänen ystävistään lensi Sveitsistä tänne ja yllätyksenä myös D:n sisko saapui samalla lennolla. Tänään aamulla D:n paras kaveri (joka on ruotsalainen, mutta asuu kai Ranskassa) saapui, mutta en ole häntä vielä tavannut.

Talossa riittää siis hälinää, meidän olohuoneessa on kahden sohvan lisäksi nyt kaksi kahden hengen patjaa, joita on metsästetty ja raahattu ympäri kaupunkia. Viime yönäkin nauru ja puheensorina kantautui keittiöstä yötä myöten. Onneksi vietän tänään vapaapäivää ja sain nukkua pitkään.

D on siis sveitsiläis-hollantilainen, mutta kasvanut Kreikassa. Tästä johtuen kieli vaihtuu sekunnin sadasosassa englannista, saksaan, ranskaan ja kreikkaan. Siskosten puhuessa keskenään huomasin, että vaikka tyttöjen äidinkieli on ranska, niin sekaan sulahtaa paljon kreikkalaisia sanoja. Tajusin sen siinä vaiheessa kun itse tipuin kärryiltä. Eilen illalla yllätyin taas miten ymmärränkään ranskaa kun D:n sisko pamahti ovesta sisään ja suolsi juttua ranskaksi, itävaltalaisen kämppikseni ja argentiinalaisen kaverini ihmetellessä vieressä. Tajusin myös, miten haluankaan parantaa omia ranskan kielen taitojani. Olen niin innostunut eri kielistä (vähemmän saksasta), että tämä kielten sekamelska saa mut hurmokseen.

Tänään illalla on yhden kaverin 25v synttärit, joita on tarkoitus juhlia keskustassa. Huomenna D järkkää kotona illallisen kavereittensa kesken (koska testeistä huolimatta yksikään Aberdeenin ravintola ei ollut tarpeeksi hyvälaatuinen), jota varten mm. astiavarastojamme on laajennettu.
Ollaan oltu oikein ekologisia ja kuluttamismin, ööhh, kuluttamisen vastaisia koska Kristina saa lahjaksi lahjakortin manikyyriin ja Dominique lahjakortin sellaiseen kala-jalkahoitoon. Tiedättekö sellaiseen, että laitat jalat altaaseen, joka on täynnä kaloja ja jotka syövät jaloista kaiken kuluneen ja kuolleen ihon pois. Niitä on täällä kauppakeskuksissa. Pitäisi ehkä itsekin joskus kokeilla.

Hauskaa vkonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Heii! Kiitos vinkistä siitä Kela-lapusta, asiat helpottu nopeasti sillä! :)

    VastaaPoista
  2. Eipäs mitään! Hyvä, että siitä oli hyötyä. :)

    VastaaPoista