26. helmikuuta 2011

Tällä viikolla olen..

.. katsonut kaverin kanssa espanjalaisen leffan nimeltä El Orfanato (Orpokoti), joka oli aikoinaan (2007) Suomessakin leffassa, mutta en ikinä ehtinyt sitä nähdä. Oli todella hyvä leffa, mutta myös super jännä. Haasteellisen jännä. Tarina on hyvä, ei mene liian yli hilseen ja pitää mielenkiinnon yllä. Pääosassa on Serranon perheestä tuttu "äiti" hahmo, Belén Rueda. Suosittelen, jos vaan kantti kestää!

.. nauranut pieleen menneelle kokeelle. Vihdoin sain syksyn IR kurssin, Concepts & Approaches, kurssiarvosanan. Jos esseistä on 18 ja 17 ja ne kattaa 40 % arvosanasta, niin miten huonosti voi koe mennä, että lopputulos on 14. Auts. Huonoin tulos sitten ensimmäisen vuoden. Enpäs kokeeseen jaksanut panostaakaan, mutta arvostelu on tainnut olla tiukka. (Arvostelu on siis 0-20 ja 9 pääsee läpi.)

.. käynyt katsomassa kaverin 5kk vanhaa koiranpentua. Nuka (vaiko Nuca?) on super suloinen chihuahuan pentu, jolla energiaa riitti oikein olan takaa. Koira oli aivan tohkeissaan kun ympärillä oli niin monta leikkikaveria. Tarjouduin heti koiranvahdiksi ja varmasti palaan pentua moikkaamaan. Miten kätevää olisikaan omistaa tuon kokoinen koira, joka mahtuu aina matkaan mukaan. En ikinä aiemmin ollut tavannut chihuahuaa ja olin oikein positiivisesti yllättynyt tästä rodusta.


.. käynyt "two for one", siis super halvalla, leffassa katsomassa Paulin. Kun leffaan pääsee à £ 1,75 (2 erkkiä!) voi silloin tällöin hyvillä mielin mennä katsomaan vähän turhempaakin Hollywood hömppää. Paul oli myös oikein positiivinen yllätys, sillä vaikka kyseessä oli ns. "tyhmä leffa", niin se jaksoi naurattaa useaan kertaan. Suosittelen katsomaan esimerkiksi sateisena sunnuntaina, jolloin voi laittaa aivot narikkaan. Ei ehkä kuitenkaan kannata maksaa Suomen 10 € tästä leffasta.

.. käynyt salilla jopa kaksi kertaa. Alku ei ollut lupaava, kun jäsen/kausikortteja ei enää myydä, sillä sali on muka niin täynnä. Olisin voinut ilmoittautua jonotuslistalle odottamaan suoraveloitus jäsenyyttä, mutta se ei enää muutaman kuukauden takia kannata. Paska juttu. Maksoin kerran kertamaksun ja seuraavalla kerralla menin kaverin kortilla koneesta läpi.. oikein argentiinalaista touhua, kuulemma. Täytyy toivoa, että sää jatkuisi keväisen aurinkoisena (+12), kuten viime päivinä, niin voisin lähteä ulos rannalle juoksemaan.

.. istunut keskustassa Kilau -kahvilassa aikomuksena opiskella ja tehdä koulujuttuja. Saldoksi sain palaneet päreet (wifi oli super oikukas) ja mahtavat ensimmäiset 108 sanaa mun ihmisoikeus-esseeseen Guatemalan ihmisoikeustilanteesta. Vaadittu sanamäärä on 4000, mutta palautus on onneksi vasta pääsiäisloman jälkeen. Syy minkä takia aloitin esseen näin aikasin, on että reilun viikon päästä joudun pitämään esitelmän esseen sisällöstä.

.. ollut ensimmäistä kertaa koko yliopistoaikana Hispanic Societyn leffaillassa katsomassa venezuelalaista Hermano (veli) leffaa. Suosittelen ehdottomasti, jos vaan leffan käsiinsä saa. Leffa on viime vuodelta ja yksi mun luokkalainen brittityttö oli ollut vaihdossa Venezuelassa ja sieltä hankkinut dvdn. Kyseessä on "jalkapallotarina", josta tuli pikkasen mieleen Goal ja FC Venus, mutta lähinnä pelkästään jalkopallo-yhteyden vuoksi. Hermano kertoo kahden Caracasin slummissa äitinsä kanssa asuvan nuoren pojan tarinan ja on todella koskettava. Moni meistä liikuttui niin, että kyyneleet tulvi silmistä leffan loppuessa. Onneksi meillä oli englanniksi tekstitykset, koska muuten puheesta olisi osa mennyt ihan ohi. Sen verran erilainen on venezuelalainen aksentti. Tässä traileri:


.. käynyt valmennuksessa Skotlannin parlamenttivaaleja varten. Olen ilmoittautunut töihin toukokuun vaaleihin ja perjantai-ilta meni koulutuksessa. Onneksi siitä saa rahaa ja ehkä jotain vaalivalvonta-kokemusta tulevaisuutta varten. 5.5. tulee olemaan pitkä päivä, kun äänestysaika on 7-22:00 ja paikalla pitää olla järjestelemässä jo ennen sitä. Koko päivä täytyy siis varata vaalitöille. Varmasti tulee olemaan mielenkiintoinen päivä ja ihan ok palkkakin siitä pulitetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti