4. huhtikuuta 2011

kevättä odotellessa

Lähes viikon verran olen ehtinyt Helsingissä lomaillen palloilla. Onpas taas mukavaa olla kotona, vaikka lumi ei lähtenytkään ennen mun Suomeen tuloa. Aina tuntuu yhtä oudolta ja kotoisalta saapua Helsinki-Vantaalle. Nyt sieltä on vanha Roberts lähtenyt (vaiko vaan muuttanut?), joten en tiedä missä parin viikon päästä juodaan lähtökahvit, joita ystäväni A hyvin kuvaili yhdessä postauksessaan

Olen ehtinyt tavata kavereita, käydä kuuntelemassa vaalikeskusteluja, käydä katsomassa siskon käsispelejä, plärätä vanhoja laatikoita ja papereita ja jopa tehdä vähän töitäkin. Olin tänään tunnin varoitusajalla 5h lähikouluni ala-asteella sijaisena 1-2 sekotusluokalle. Hui hui. En  enää kolmannen luokan jälkeen ole halunnut isona opettajaksi ja tänään se tuli uudestaan todistettua. Ihan kivastihan se päivä meni, mutta onneksi ekat pari tuntia luokassa oli myös kouluavustaja, jonka avulla löysin mm. oikean luokan, sijaiskansion ja koulukirjat.

Jossain välissä luokkaan ilmestyi pieni somalialainen poika, joka oli kuulemma heitetty ulos kv-luokalta täksi päiväksi huonon käytöksen vuoksi. Ilmeisesti "rangaistukseksi" oppilaita kierrätetään ja tänään hän osallistui meidän tunnille. Välissä selittelin hänelle englanniksi omia ohjeita samalla kun yritin opettaa muille valkovuokoista. Välillä teki mieli tempaista kurittomia kakaroita, mutta he kyllä osaavat kurituksen itsekin. Yksi liukastui ja väänsi nilkkansa käytävällä (muistakaa, että juokseminen on kiellettyä) ja toinen tippui tuolilta ja melkein mursi kallonsa. Actionia siis riittää. Ihan mielenkiintoista on tutustua ala-asteen opettajien maailmaan, mutta lohduttavaa on, että se kestää vain muutaman päivän ja siitä saa pikkasen rahaa.

Tämä ironinen kyltti löytyy Ruoholahdesta. Eipä paljon naurata.

Mutta missä nurtsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti