25. huhtikuuta 2011

Mikä pääsiäinen?

Pitkäperjantaita tuli vietettyä kirjastossa Guatemalan ihmisoikeustilanteesta kirjoittaessa. Cero easter eggs. Illalla kokoonnuttiin kaverin luona maittavissa syömingeissä ihan vain Suomi-tyttöporukalla jälkiviisaina pulisemaan mm. vaaleista (joo, vielä kerran) ja muista mukavista jutuista. Jouduin kuitenkin kotiutumaan suht ajoissa, sillä lauantaina pääsin taas klo 9 töihin sausage rollseja myymään. Olipas niitä ollut ikävä -ei nakkirullia, mutta työkavereita. Tajusin miten mukava porukka meillä töissä onkaan, paria ihmetyyppiä lukuunottamatta. Aika meni kuin siivillä kun oli hauskoja ihmisiä ympärillä. Ensimmäinen kommentti töihinmentäessä oli "tonight is a staff night out and you ARE coming". Vaihtoehtoa ei siis annettu. Niinpä illalla talsin sateessa keskustaan ettimään työkavereita Malone's pubista.

Onnekseni minulle oli jostain kumman syystä suotu vapaapäivä sunnuntaille. Niinpä sain kerrankin viettää rauhallisen sunnuntaiaamun ja herätä ilman herätyskelloa. "Aamu" alkoi kotona creppi-aamiaisella, joka oli pikemminkin brunssi, sillä kello taisi olla lähempänä yhtä kun viimein päästiin syömään. Äidin olisi pitänyt olla näkemässä -niin hienoja niistä mun paistamista crepeistä tuli, lomalla kotona kun oli vähän huonompi tuuri. Saatiin pian seuraa mun kämppiksestä ja kaverista, jotka rupesivat valmistelemaan kreikkalaista pääsiäistä. Jossain vaiheessa rupesi kreikkalainen kansanmusiikki raikumaan ja alkoi munien "maalaus" tusseilla. Toinen kämppis tuli kotiin ja toi tuliaisena mulle ja Dlle Lidntin hienot pääsiäispupu-suklaat.


Brunssin jälkeen oli pakko herätä todellisuuteen ja raahautua suihkun kautta kirjastoon kirjoittamaan esseetä. Onneksi siinä vaiheessa kello oli jo lähempänä neljää ja taivas oli täyttynyt pilvistä. Ei ollut niin tylsä olo raahautuessa pääsiäissunnuntaina tunkkaseen kirjastoon. Jaksoin kirjotella pari tuntia kunnes tulin kaverin luo kahville. Ilta meni vielä Guatemalan karseasta ihmisoikeustilanteesta kirjoiteltaessa. Kun kello tuli jo 11 tajusin, että en ollut syönyt yhtään pääsiäismunaa tai -suklaata koko päivänä. Oli siis pakko tuhota yksi Suomesta tuotu mignoni ihan vaan pääsiäissunnuntain vuoksi! :)

Aurinkoista pääsiäistä kuitenkin kaikille!

3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Juurikin jostain mutkan kautta löysin blogisi, täällä toinen Annika, joka opiskelee (no, valmistuminen jäljellä!) kans Skotlannissa!
  Mutta siis sitä piti kommentoida, että myös mulla meni pääsiäinen ihan ilman pääsiäsimunia, varmaan ensimmäinen kerta näinkin...Töissä mussutettuja minisuklaamuniahan ei lasketa oikeiksi ;)

  VastaaPoista
 2. Heippa, kiva kun laitoit kommenttia! :)

  VastaaPoista
 3. Heheh, pakko vielä kommentoida kun selailin sun vanhempia postauksia, et mäkin olin Kanadassa reilun vuoden :D Annikat maailmaalla todellakin... :)

  VastaaPoista