18. huhtikuuta 2011

olipahan vaalipäivä

Sunnuntaini alkoi jo aikaisin aamulla kun vaalipisteellä piti olla heti klo 8 jälkeen. Ihme kyllä, ennen äänestyspaikan avaamista ihmisiä odotti ovien ulkopuolella innokkaina ja malttamattomina. Meidän äänestyspaikalla ihmisiä riitti ennätysmäärin ja äänestysprosentti taisi olla jotain 75 % luokkaa. Yhtään Aku Ankkaa ei lappusista löytynyt.
Välillä kävin itse äänestämässä omalla äänestyspaikalla ja sitten kotona juomassa veljen synttärikahvit ja moikkaamassa sukulaisia. Keskustelunaiheena oli tietenkin päivän jännitysteema. Kuten yksi kavereistani FBssä illalla julisti: "Kauhuelokuva: Tulosilta".
Ääniä laskiessa yksi surffaili puhelimella netissä ja päivitti ääntenlaskennan tuloksia ja uutisia meille muille ääntenlaskijoille. Muistui mieleen Euroviisuajat muutama vuosi sitten kun katseltiin kotona miten Lordin pistemäärä vaan kasvoi kasvamistaan.. "ei voi olla totta". Yhtä uskomattomalta tuntui eilen kuunnella Persujen "johtoasemaa". Onneksi "loppu hyvin, kaikki hyvin" tai ainakin hieman paremmin kun tulokset välillä antoivat ymmärtää.

Naamakirjassakin pyörinyt lausahdus Winston Churchillin mukaan "The best argument against democracy is a 5 minute conversation with the average voter" on kyllä niin osuva.

Voin vain todeta, että onneksi jo asun ulkomailla.

Loppuun vähän Mafaldaa:
"Erittäin terveitä nuo uudet tuulet, jotka puhaltavat, mutta harmi tuo kirottu naftaliinin haju!"

Uusia tuulia Suomen politiikkaan on nyt saatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti