12. huhtikuuta 2011

pala Argentiinaa Suomessa vol. 2

Lauantaina Aberdeenistä saapui vieras ensimmäistä kertaa turisteilemaan Helsinkiin. Onneksi kauan odotettu auringonpaiste päätti saapua juuri oikeaan aikaan. Iltapäivä kului Keskuspuistossa käppäillen; lumikasoja, pajunkissoja ja keskellä lumisia palstoja seisovia grillejä ihmetellen.

Heti kättelyssä bongattiin "Argentiinan lippu" lyhtypylväästä.
Pajunkissoja kalastellessa jalat vaipuivat lumikinoksiin.
Puolentoista tunnin metsälenkin jälkeen oli vähintäänkin levon aika. Illalliseksi saatiin herkullista kotitekoista lohta perunamuusin kera. Ainon karpalo-kinuski jäätelöiden jälkeen koitti vielä reissu keskustan Apolloon kavereiden kanssa hetkeksi istuskelemaan. Alunperin tarkoitus oli käydä tutustumassa A21, joka kuulemma kuuluu maailman top10 cocktail baareihin. 300 € minimituhlauksen takia pöytä jäi tällä kertaa meidän porukalta varaamatta ja siitä johtuen myös huippudrinkit maistamatta. Auts, kun Suomessa on kallista!

Yhtäkkiä Argentiina olikin jokapuolella.
Sunnuntaina käppäiltiin keskustassa ja valokuvattiin mm. Argentiinan lähetystön kyltti. Harmiksemme sieltä ei löytynyt mate-tarjontaa. Nousimme myös hotelli Tornin 12. kerrokseen. Itselleni se oli ensimmäinen kerta, enkä tälläisestä mahdollisuudesta ollut ennen tätä vkonloppua edes kuullut(!). Sieltä onkin hienot maisemat kaupungin ylle. Meillä oli ihan privaatti-oltavat.Jostain syystä hilpeyttä herätti mm. vartijan oma, pieni katos!


Meiltä kotoa keskustaan kävellessä (matkaa kertyy n. 7km eli kävelyä n. 1,5h) löytyi matkalla tälläinen muistomerkki. Uutinen oli mennyt multa ohi viime syksynä, mutta jälkeenpäin googlettaessa löytyi netistä muistomerkin omat nettisivut. Muistomerkkiin on siis listattu kaikkien niiden kansanedustajien nimet, jotka 1.7.2010 äänestivät ydinvoiman puolesta. Samaisilta sivuilta löytyi muistomerkin tekijä. Kukas muu kuin "griinpiis".
"Itsekkyyden Muistomerkki"
Parhaiten argentiinalaista politiikkaa kuvaa kommentit keskustan Musiikkitalon yms. muiden remonttien ohi ajettaessa "onko nää nyt tarkoituksella juuri vaalien alla?". Argentiinassa nimenomaan rakennetaan ja remontoidaan vain neljän vuoden välein, juuri ennen vaaleja. Poliitikot pitävät huolen, että heidän nimet ovat luettavissa suurista teiden varsilta löytyvistä rakennus-/remonttikylteistä. 

Maanantaina käytiin vielä ihmettelemässä Kauppahallia ja maistamassa Cafe Espan korvapuusteja. Illalla maisteltiin poronkäristystä ja mämmiä (kumpaakin santsattiin!). Kyseessä oli loistoviikonloppu kotona ulkomaisin silmin.

3 kommenttia:

 1. Siis mika on Helsingin keskuspuisto (kysyy maalaishiiri)? Terkut Pietarista! Taalla on tosi ihanaa! Isa vasyi jo, minakin melkeen mutta tulin vahan koneelle ihmettelemaan..Nauti loppulomasta!

  VastaaPoista
 2. Hahhaha. Meidän takapihalta alkava metsä! :D
  "Hgin Keskuspuisto on Helsingin kaupungin suurin puisto. Keskuspuisto alkaa etelässä Töölönlahdelta keskeltä kaupunkia ja ulottuu pohjoiseen Haltialaan ja Vantaanjoelle, Helsingin pohjoisrajalle."
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_keskuspuisto

  Kiva kuulla, että viihdytte. Nähdään ens vkolla Skoteissa.
  x

  VastaaPoista