29. maaliskuuta 2012

kipeänä ja kaukana kotoa

Päätinpä sitten vilustua oikein kunnolla. Viimeiset kolme päivää ovat kuluneet sängyn pohjalla. Kaikki alkoi maanantaina aamulla kun heräsin niin, että vähän joka paikkaa kolotti. Koko päivän lepäsin/nukuin ja vietin enemmän tai vähemmän sängyn pohjalla siinä toivossa, että tiistaina kaikki olisi jo paljon paremmin. Tiistaina nousi kuume aamuyöllä ja sitten onkin hikoiltu paitoja ja lakanoita litimäriksi. Ällöttävää. Mikään ei ole karseempaa kuin olla kipeänä kaukana äidistä.


Onneksi mulla on sentään ollut urhea huoltaja, joka on kipittänyt apteekkiin hakemaan lääkkeitä, vihanneskauppiaalta hedelmiä, pilkkonut omenat suupaloiksi ja kuorinut persikoita, mitannut kuumeen, täyttänyt vesipulloa, pakottanut mut peiton alle, vaihtanut kosteaa käärettä otsalle ja yrittänyt tehdä kaikkensa, jotta mun olo olisi parempi. Nyt se onneksi jo onkin! 

Olen napsinut paikallisia flunssalääkkeitä. Paketissa lukee tietenkin, että myydään vain reseptillä, mutta ei täällä mitään reseptejä tarvita. Kyselin eilen, että mikä on sellainen reseptilääke, johon oikeasti tarvitsee reseptin ja kuulemma ainakin psyykelääke. No mutta eipä tarvinnut siis lääkäriin asti lähteä. Tässä vaiheessa äitiä varmaan kiinnostaa mitä kaikkea tuo flunssalääke sisältää. Ainesosia ovat paracetamol, bromhexina, pseudoefedrina ja loratadina. Hyvin näytti auttavan, sillä 38,8 asteen kuume laski eilen iltapäivään mennessä. 

Tällainen oli tänään näkymä takapihalle sängystä katsottuna. Sitä olenkin sitten tuijottanut lähes koko päivän. Viinirypäleköynnös, josta linnut käy tiuhaan tahtiin nappaamassa syötävää, sininen taivas ja kukkia!


Tällä hetkellä enää kurkku ja niska ovat pikkasen kipeitä, mutta muuten tunnen olevani taas elävien kirjoissa. Onneksi näin, sillä huomenna illalla meidän on tarkoitus suunnata Buenos Airesin kautta Córdobaan. Pääsen lauantaina osallistumaan ensimmäistä kertaa argentiinalaisiin häihin. Meiningit alkaa klo 21:00 kirkossa. Niistä lisää tänne etelään palattuani..

5 kommenttia:

 1. Hyi, ei tosiaankaan ole mitään kamalampaa kuin olla kipeänä pois äidin luota!

  Paranemisia! <3

  VastaaPoista
 2. Voih, kuinka söpö kuva, pipinä sängynpohjalla :( :). No, toivottavasti voit jo hyvin ja jaksat juhlia häissä!

  VastaaPoista
 3. Hei, mä voisin niin maata vaikka viikon sängyn pohjalla ja näkymä ois tollanen ;) ♥ kauhee ikävä tommosiin maisemiin!

  VastaaPoista