26. maaliskuuta 2012

lohta ja avokadoa

Eilen käytiin Nicon kanssa kahdestaan ulkona syömässä ja ensimmäistä kertaa ikinä söin sushia Argentiinassa. Olin oikeastaan aika skeptinen sushin tilaamisen suhteen, mutta täysin turhaan! Aikaisemmin olen oleskellut sisämaassa, jossa kalajuttuja on aika huonosti tarjolla ja yhden epäonnisen lohikokeilun jälkeen etelärannikolla olen jättänyt kalan syönnin aika vähälle Argentiinassa ollessa. 


Lohi on yksi mun ehdottomista herkuista kautta aikojen ja Suomessa ollessa lohta tulee syötyäkin aika usein.  Sen vuoksi lohi on ihan ehdoton sushivalintoja tehdessä. Voisin melkein elää avokadolla tai ainakin lohella ja avokadolla, joten ne yhdessä Philadelphia -juuston kanssa riisirullana on mun lempparisushia. Viime kerrasta olikin jo aikaa!


Kahdeksan (lohi-avokado) palan annos maksoi vajaat 8 euroa, joten hintakaan ei ollut ollenkaan paha. Rullat oli myös yllättävän suuria ja paksuja, en ikinä ollut nähnyt noin isoja missään. Turhan harvoin tulee syötyä tällaista herkkua, koska jotenkin miellän sushin enemmän juhla- kuin arkiruoaksi.

Kotimatkalla törmäsimme vielä tällaiseen suloiseen näkymään. Argentiinassa on hurjan paljon katukoiria, kuten arvata saattaa. Ne elää ihan omaa elämäänsä ja vaikuttavat aina todella määrätietoisilta katuja tallatessa. Tämä yksilö oli käynyt lepäämään sohvalle jäätelöbaarin edustalle.

2 kommenttia:

  1. Mä syön nykyään sushia kerran viikossa kun siinä yliopiston vieressä on sushipaikka. Nyt maistoin ekaa kertaa Stockan sushia ja se oli tosi pahaa!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, pitäis yrittää syödä vähän useammin! :) Maistoin kerran syksyllä Stockan sushia sellasesta valmiiksi pakatusta paketista ja se oli ihan ok, mutta ei mitään tajunnanräjäyttävää.

    VastaaPoista