7. toukokuuta 2012

perkuleen maanantai

Arkeen paluun huono puoli on tietenkin se, että maanantaista tulee taas vihamiehiä. En kestä! 

Ensin töissä vähän kaikki jumittaa ja sitten välillä vaan ottaa päähän kävellä hikisenä ruuhkassa kotiin. Kaikki ääliöt taksikuskit ja muut autolla ajamista osaamattomat tietenkin sattuu just sun tielle. Matkalla on kiva soittaa poikaystävälle ja löpötellä niitä näitä, varsinkin kun puhelut siihen numeroon pitäisi olla ilmasia. Sitten on hyvä tarkistaa kännykän saldotilanne heti puhelun jälkeen, jotta voi tsekata kuinka paljon ne kusettaa ja laskuttaa sulta ilmasista puheluista. Kredittiä on 10 pesoa vähemmän. Mitä helvettiä? Kauan mä oikein puhuin? Neljä minuuttia! Neljän minuutin ilmaisesta puhelusta multa laskutettiin melkein kaksi euroa! Neljän minuutin ILMAISESTA puhelusta laskutettiin viisi kertaa enemmän kuin Suomessa, vaikka olen melkein kehitysmaassa. Juuri näin.

Sitten tarina jatkuu. Se tunne kun astuu asuintalon rapusta sisään ja näkee, että kaksi maailman kaikkeuden hitainta hissiä on juuri lähteneet matkaamaan yläilmoihin ja päätyvät vielä ylimpään kerrokseen juuri kun toivot pystyväsi astumaan hissiin päästäksesi vihdoin kotiin -ei ole kauheen kiva. Kenen idea oli vuokrata kämppä 18. kerroksesta? PRKL. Ja talosta, jossa menee hermot aina hissejä odottaessa. Koska ne on maailman hitaimpia ja koska laiskat ihmiset ottaa hissin myös ekoihin kerroksiin. Viikonloppuna kysyin sitten naapureilta hissijonossa (!), että ovatko nuo kaksi muuta hissiä kauankin olleet rikki? Toivoin vastauksen olevan jotain "pari päivää" tai maksimissaan "pari viikkoa". Vastaus oli "pari vuotta". Ei PRKL. Ei siis mitään toivoa siitä, että nämä hissit joskus mun aikana (seuraavat neljä kuukautta) korjattaisiin. 

On varmaan tosi ihana odottaa tyttöystävää töistä kotiin ja sitten se tervehtii sua sanomalla "noi kaks hissiä on hyvä esimerkki siitä, minkä takia tällä maalla menee niin huonosti". Ups. Onneksi ihanin poikaystävä vastaa, että "sä olet esimerkki siitä, mikä on kaunista". Heti on parempi fiilis.

Ja sitten tuli ikävä niitä aberdeeniläisiä surkeita maanantaipäiviä, jotka aina iltapäivällä päättyi Tinderbox-kahvilaan kaverin kanssa kakkukahveille. Se oli meidän toissasyksyn bravuuri suunnitelma maanantaille. Kaveri vaan on nyt vähän kaukana Lontoossa ja kahvilakin Skotlannissa. Onneksi mulla on Starbucks 18 kerrosta alempana ja kadun ylityksen päässä.


P.S. On se ehkä sittenkin parempi vaan kasvattaa kärsivällisyyskykyjä ja nauttia yläilmojen maisemista ja valoisasta kämpästä betoniviidakon katselemisen ja bussien hälinän kuuntelemisen sijaan.

16 kommenttia:

 1. Miten maanantait voikin aina olla niin paskoja?
  Mä olisin niin eilen kaivannut sun seuraa, kakkua, kahvia ja Tinderboxia. Varsinkin sen jälkeen kun kokeilin kolmatta (!!!) printteriä joka sekään ei suostunut printtaa mun papereita...Mun teki mieli pomppii tasajalkaa ja alkaa huutaa keskellä kirjastoa.

  Onneksi Nico oli kuitenkin kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, älä viitti! Et kuitenkaan ruvennut päästelemään suomalaisia ärripurreja keskellä kirjastoa? :)

   Poista
 2. No, tästä lähtien maanantaina töiden jälkeen käyt hakee take awayt Stabucksista ennen kuin lähdet venaamaan sitä hissiä!! :) Ja jos kerran viikossa meet 18. kerrokseen, niin siinä on sitten koko viikon treenit!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono idea! :P Pitää ehkä ruveta kävelemään portaita, tai sitten nousta aina pari kerrosta kerrallaan ja pikku hiljaa kasvattaa tavoitetta.

   Poista
 3. Mä olen jo opetellut elämään ilman puhelinta kun se nyt vaan on niin naurettavan kallista ulkomailla, Chilessä se vielä menetteli (vaikka onkin saman hintaista kun siellä näköjään) mutta täällä Ranskassa se nyt on vaan kaiken huippu. Välillä on vaan vaikee uskoa että eletään vuotta 2012 ku netti ja kännykkäkin on välillä vähän kiven alla. Onneks ihanat poikaystävät oli jo sentään olemassa viime vuosituhannella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä olis yhtään huono idea. Ei niin, että täällä olis lukuisia kavereitakaan, joiden kanssa pitää yhteyttä. :) Onpa hassua, että kerrot Ranskassakin olevan kallista. Eilen juuri tapasin ranskalaista kaveriani, jonka kanssa valitettiin näistä kalliista hinnoista.. mutta kaipa sielläkin pitää olla joku "pläni" kännykän mukana, jotta se on halpaa.

   Poista
  2. jep sellanen pitäis olla mutta sellasen hankkimiseen tarvii normaalin ranskalaisen paperisodan ja enkä halua omaksua täkäläistä tapaa olla 24/7 kiinni kännykässä niin mielummin oon sitte ilman :D

   Poista
 4. Awww, vitsi Nico on söpö, just oikea vastaus!

  Ajattelin jakaa mun maanantaiahdistuksen myös:
  Kun tulin kotiin töistä niin mariskoolit olivat tippuneet (onneksi vain baaripöydältä tiskipöydälle niin ne selvis) ja kaikki kahvikapsyylit jotka olivat niissä (ostettiin Nespresso-kone, jotta vierailijat saavat hyvää kahvia, vink vink) olivat lattialla. Tämä johtuu siitä, että meidän naapuriin, jossa ennen on ollut vain autotalli, rakennetaan tämän vuoden aikana 3-kerroksinen talo ja me jaetaan seinä ja ne kaato jonkun väliseinän.. mukavaa. Saatiin tosiaan tietää että naapuriin tulee talo viime viikolla.

  Mä oon pari kertaa kävellyt töissä 7. kerrokseen, kun meilläkin toinen kahdesta hissistä on rikki. Muuten ok, mutta ne ovat spiraaliportaat niin tulee ihan dizzy-olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikä se onneks vielä ole saanut tarpeekseen mun Argentiina-pillastumisista. :)
   Voi ei! Teillä on varmaan sitten ilmainen herätyskello päivittäin. Hyvä, ettei mariskoolit hajonneet. Olisi pitänyt lähteä naapurilta pyytelemään korvauksia :D

   Poista
 5. Olipa hyvä lukea noista ilmaispuheluista. Laitoin juuri ekan "kiinteän" kännykkälinjani, enkä tahdo millään uskoa, että puhelut ja tekstarit olisivat ilmaisia kahteen numeroon. Hinnat kun muuten ovat niin pilvissä, että jotain hämärää tässä on oltava... Olen tullut melkein vainoharhaiseksi creditin säästämisen kanssa :D

  Ja todellakin, ekaankin kerrokseen aina hissillä! Toisaalta portaikot on aina niin hyvin piilotettu ja jotenkin karmivan oloisia, että melkeen ymmärrän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos kun kommentoit. Luulen, että ensimmäistä kertaa! :) Ja kiitos myös mailista. Vastailen pian.
   Mä en ymmärrä, koska mun "host-siskot" Mendozassa jaarittelevat aina kavereidensa kanssa (Claron prepaid-liittymällä) ilmaiseksi. Juttelevat tunteja, vaikkei olisi yhtään kredittiä jäljellä. Movistar on nyt pettänyt mut pahemman kerran! Vielä eilen tarkistin, että mikä numero mulla on ilmaseksi ilmotettu ja oikeahan se oli. Mutta kun ei toimi, niin ei toimi. Täällä tuntuu, ettei ikinä uskalla soittaa, kun sitten jää ilman kredittiä. :)

   Löysin meiltä service-hissit myös, mutta nekin olivat tänään poissa käytöstä.. huhheijaa!

   Poista
 6. Toivottavasti loppuviikko meni paremmin! Mä en varmaan pystyisi asumaan Argentiinassa montaa vuotta, kun olisin jo saanut hermoromahduksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä meni, kiitos! :) Hahaha.. saa nähdä kestänkö mä nämä pari kuukautta ;)

   Poista
 7. Ei saisi nauraa, mutta naurahdin silti. Ihana tilitys! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei se mitään.. nyt muakin naurattaa ja tää tuntuu ihan mitättömältä! :D

   Poista