13. tammikuuta 2013

eliiteistä ja demokratiasta

Bloody comparative politics -essee sentään. Mitäköhän sitä ajateltiin, kun viime vuonna niin ikävöitiin opiskelua ja esseen kirjoittelua. Hahah. No ei. Mutta kyllä nyt tökkii oikein pahasti. Viikko loman jälkeen on kulutettu enemmän tai vähemmän kirjaston penkillä. Täällä olisi pari kurssin lopputyöksi tarkoitettua esseetä väkerrettävänä sekä pari lopputenttiä vielä edessä. En tiedä jääkö tentteihin lukemiseen edes aikaa. Kunhan saan nämä esseet ensin alta pois.

Kuvittelin vielä alkuviikosta, että kyllähän minä tuon 3000 sanan comparative politics -esseen vedän vanhalla kokemuksella parissa, kolmessa päivässä. Niin varmaan. Tätä on nyt väännetty vissiin keskiviikosta lähtien ja pakkalissa, ei kun plakkarissa, on reilut 2000 sanaa p*****. Aiheita meillä oli kymmenen, joista sai valita mieleisensä. Valitsin jo ennen joulua ajoissa ensimmäisen "Provided it is in the interest of the elites, democracy can be forged in any context. Discuss and evaluate.". Olen silti ihan pihalla kuin lumiukko. En vieläkään ole varma onko oikea vastaus kyllä tai ei. Vaikka eihän siihen onneksi varmaan edes ole oikeaa vastausta olemassakaan.

Sunnuntain kunniaksi päätin jäädä kotiin, sillä en millään jaksanut lähteä keskustaan kirjastolle saakka. Tuntuu silti vähän pahalta viettää viikonloppua näin koulutöiden merkeissä. Onneksi ulkona sataa, niin ei tee mieli lähteä edes perinteiselle sunnuntaikävelylle.

Rehellisesti sanottuna, en muista koska Barcelonassa on viimeksi tullut vettä taivaalta. Ihan uskomatonta. Jos nyt oikein pinnistän elefantin muistiani, niin se taisi olla lokakuun alussa viime vuonna. Aika luksusta.

Kotona on se hyvä puoli, että voin rauhassa fiilistellä ennen joulua hankkimiani ihania valopalloja!


P.S. Mielessä siintää ajatus kahden ja puolen viikon lomasta, joka koittaa heti tenttiviikon jälkeen. Vaikea on siis elää hetkessä.

11 kommenttia:

 1. Tosi makeet noi valopallot! Oon kattonut samantyylisiä Stockalla mut en oo keksinyt vielä et minne ne änkisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin on. Oon kans ihaillut niitä Stockalla reilun vuoden verran, niillä on niin kivat nimetkin ;) Täältä löysin ihan vahingossa kun eksyin goottilaiseen kortteliin vähän halvemmalla, niin ne oli pakko ottaa mukaan :)

   Poista
 2. Tsemppiä esseeseen!Itse täällä tuskailen lopputyön kanssa, jotenkin kuvittelin että kyllähän nyt ainakin 7000 sanaa saan helposti kasaan..sanoja on vähän päälle 3000 enkä oo ihan varma tiedänkö mitä olen tekemässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Tsemppiä itselles :) Ei sitä lopputyötä onneksi tartte ihan viikossa sentään kirjoittaa.. mulla taisi mennä lähemmäs nelisen viikkoa :D

   Poista
 3. Mulla on ollu jo pari kuukautta sellainen fiilis, että haluan takaisin koulunpenkille. Tää sun postaus oli hyvä reminder siitä, että mäki vihasin välillä esseiden väsäämistä niin paljon :D (aika kultaa muistot!). Hienot pallerot ja ihanaa, että sulla on loma. Mulla on lomaa huhtikuussa ja mä odotan sitä NIIN paljon. En voi sanoin kuvailla kuinka väsynyt välillä olen. Olisipa jo huhtikuu ja kevät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän siinä käy.. ja ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella :) Sä ootkin varmasti loman ansainnut. Toivottavasti pääset tänne!!! Mä kyllä odotan kans kevättä, että ilmat vähän lämpenis..

   Poista
 4. Hei, blogissani on sinulle tunnustus ja haaste!

  VastaaPoista
 5. Tuollaiset valopallerot tois kylla tunnelmaa leffailtoihin ja illallisiin. Jos ei loydy kaupasta, niin varkkaa sitten tuikkuihin itse narulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitäis vaan olla oikein hyvä käsistään, mutta ehkä sellaiset vois jotenkin rautalangasta tehtailla sählypalloja muottina käyttäen ja siihen vaan värillistä lankaa päälle :)

   Poista
 6. Tsemppiä kirjoitusurakkaan! Itsellä on auttanut parhaiten työn jakaminen pienempiin osiin tyyliin 1 sivu päivässä. Sillä tavalla vaikka 10 sivun essee tuntuu paljon helpommalta ja joka päivä on täytynyt saada se yksi sivu tekstiä kasaan, vaikka väkisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Toi on ihan totta, yleensä alku on kaikkein vaikein, mutta sitten se luistaa paremmin.

   Poista