27. tammikuuta 2013

Parc del Laberint

Syksyllä meillä kuului usein viikonloppuisin suunnitelmiin Barcelonan descubriointi (suomenkielestä puuttuu tärkeä sana!), siis sellainen kaupunkiin tutustuminen. Nico oli kuullut joltain työkaverilta salaperäisestä labyrintistä metromatkan päässä, johon hän halusi välttämättä lähteä tutustumaan yksi kaunis, lämmin joulukuinen sunnuntai. Minua ei olisi suoraan sanottuna voinut vähempää kiinnostaa, mutta perillä päästyämme innostuin paikasta aika nopeasti. Jo metropysäkillä meitä vastaan tuli superavuliaita mummoja, jotka yli-innokkaasti ohjasi meidät perille. Labyrinttipuisto on ehkä vähän hankala löytää metrolta tultaessa, koska se ei näy sinne asti..

Wikipedia osaa kertoa, että kyseisen "Labyrinttipuiston rakennutti vuonna 1791 markiisi Joan Antoni Desvalls omaksi puutarhakseen". Laberinto de Horta on söpö puisto, jossa on paljon suihkulähteitä, vihreää kasvustoa, patsaita ja ihan oikea labyrinttikin. Sinne pääsee kätevästi L3 metrolinjalla, pysäkki Mundet.


Näitä alla olevia kylttejä olen nähnyt muissakin paikallisissa puistossa ja ne on vähän huolestettuvia vaikka myös huvittavia. Ilmeisesti ihmiset vievät lemmikkiturtlesinsa puistojen vesiin, koska tekstissä kerrotaan, että lammet eivät ole akvaarioita kilppareille, 95 % näistä puistoihin hylätyistä turtleseista menehtyy. 

Puistossa saa tosiaan useita tunteja kulumaan. Joulukuussa asteet nousivat vielä lähemmäs +18 ja ihmisiä paikalla oli todella vähän. Epäilen, että tuonne vähemmän turistit eksyy, joten ehkä siellä on tilaa kesälläkin sitten kuin kukatkin taas puhkeavat kunnolla kukkaan. Löytyihän se labyrinttikin lopulta, ja takana siintää kaunis Välimeri. Labyrintistä lisää myöhemmin..

10 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka!:) Täytyy pitää mielessä kun seuraavaksi suuntaan Barcelonaan (sinne kun on pakko päästä pian uudestaan!).

  VastaaPoista
 2. Komppaan, kiva paikka :) Se leffa mitä siellä on kuvattu oli muuten nimeltään Perfume (kirjaan perustuva ja vähän kamala tarina), nyt tuli mieleen ku en muistanut nimeä sillon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitti. Pitää tutkia mistä on kyse. Nimi ei sano mitään..

   Poista
 3. Voi kuinka sympaattisen näköinen paikka! Jos joskus pääsen Barcelonaan, niin suuntaan sinne ehdottomasti käyskentelemään!

  VastaaPoista
 4. Juuri sopivan rapsakan näköistä, vaikka talvi tuo tietysti oman osansa värien ja valon puolesta. Tuo "uima-allastalo" on huippu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin rapistunutta, mutta halusin pehmentää tuota sanaa, koska monesti sellanen pieni karheus vain kaunistaa :D Äidinkielen ABC -kurssi, täältä tullaan!

   Poista
  2. Haha. Jotain sellaista arvailinkin :)

   Poista